Firma en Digital.CSIC (*)
Fernández-Bolaños Guzmán, Juan
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Fitoquímica de los Alimentos. Grupo: Fitoquímicos, Bioactividad y Desarrollo de Procesos
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
Fitoquímicos, Bioactividad y Desarrollo de Procesos.
 
Email
jfbg@cica.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Resultados 101-120 de 138.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
101closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1992Olive fruit glycosidases: factors affecting their extractionHeredia Moreno, Antonia CSIC ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
102openAccessPostprint_2017_JCleanerProduct_V148_P314.pdf.jpg1-abr-2017Olive mill solid waste biorefinery: High-temperature thermal pre-treatment for phenol recovery and biomethanizationSerrano Moral, Antonio CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Alonso-Fariñas, Bernabé; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo
103openAccessPostP_2008_BioresTechnol_V99_P5261.pdf.jpgsep-2008Olive stone an attractive source of bioactive and valuable compoundsRodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
104closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1987Olive stones as a source of fermentable sugarsHeredia Moreno, Antonia CSIC ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rivas-Moreno, M.artículo
105openAccess2015Pectin extracted from thermally treated olive oil by-products: Characterization, physico-chemical properties, invitro bile acid andglucose bindingRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
106openAccessPostP_2019_FoodFunct_V10_P4844.pdf.jpg15-jul-2019Pectin-rich extracts from olives inhibit proliferation of Caco-2 and THP-1 cellsBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
107closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Performance evaluation of mesophilic semi-continuous anaerobic digestion of high-temperature thermally pre-treated olive mill solid wasteSerrano Moral, Antonio CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Alonso-Fariñas, Bernabé; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; López Martín, Sergio ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo
108openAccessPostP_2021_JFST_V58_P552.pdf.jpg23-jun-2020Phenolic compounds from virgin olive oil obtained by natural deep eutectic solvent (NADES): effect of the extraction and recovery conditionsRodríguez-Juan, Elisa CSIC; Rodríguez-Romero, Cristina CSIC; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Florido Fernández, M.C.; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID artículo
109openAccessPostP_2013_FoodSciTechnol_V54_P114.pdf.jpg1-ene-2013Phenolic extract obtained from steam-treated olive oil waste: Characterization and antioxidant activityRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
110openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTechnol_V79_P416.pdf.jpgjun-2017Phenolic extracts obtained from thermally treated secondary varieties of dates: Antimicrobial and antioxidant propertiesMrabet, Abdessalem; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Sindic, Marianne; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
111openAccessPostprint_2017_BioresTechnol_V243_P169.pdf.jpgnov-2017Phenols recovery after steam explosion of Olive Mill Solid Waste and its influence on a subsequent biomethanization processSerrano Moral, Antonio CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Alonso-Fariñas, Bernabé; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo
12openAccess14-sep-2017Physical and functional properties of pectin-fish gelatin films containing the olive phenols hydroxytyrosol and 3,4-dihydroxyphenylglycolBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Vioque, Blanca CSIC ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
13closedAccess25-ene-2006Physicochemical properties of natural phenolics from grapes and olive oil byproducts and their antioxidant activity in frozen horse mackerel fillets.Pazos Palmeiro, Manuel CSIC ORCID; Alonso, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Torres, Josep Lluís CSIC ORCID; Medina, Isabel CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1993Plant cell wall structureHeredia Moreno, Antonia CSIC ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
15openAccessPostP_2019_JFunctFoods_V62_103530.pdf.jpgnov-2019Polyphenols associated to pectic polysaccharides account for most of the antiproliferative and antioxidant activities in olive extractsBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Postharvest changes in white asparagus cell wall during refrigerated storageRodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Postharvest changes on cell wall and peroxidases of white asparagus (Asparagus officinalis L.)Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
18openAccesspreparvariahojibla.pdf.jpg1991Preparación y caracterización de fracciones de fibra en aceitunas (Variedad Hojiblanca)Guillén-Bejarano, Rafael ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Felizón Becerra, Blanca CSIC; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Production in large quantities of highly purified hydroxytyrosol from liquid-solid waste of two-phase olive oil processing or "alperujo"Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
20openAccessPostP_2012_FoodHydro_V28_P92.pdf.jpgjul-2012Production, characterization and isolation of neutral and pectic oligosaccharides with low molecular weights from olive by-products thermally treatedLama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo