Firma en Digital.CSIC (*)
García Borrego, Aránzazu
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Fitoquímica de los Alimentos
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Food Science amd Technology.
 
Email
aranzazu@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Publications

Results 1-13 of 13 (Search time: 0.02 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess13-Jul-2011Antimicrobial activity of olive solutions from stored alpeorujo against plant pathogenic microorganismsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernando; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
2embargoedAccessPostP_2021_JML_V337_116343.pdf.jpgSep-2021Antimicrobial activity on phytopathogenic bacteria and yeast, cytotoxicity and solubilizing capacity of deep eutectic solventsRodríguez-Juan, Elisa; López, Sergio; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID artículo
3closedAccessDec-2009Bactericidal Activity of Glutaraldehyde-like Compounds from Olive ProductsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Extraction of phenolic compounds from virgin olive oil by deep eutectic solvents (DESs)García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Rodríguez-Juan, Elisa; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Ríos, José Julián; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
5openAccessantioxidants-10-00202-v3.pdf.jpg30-Jan-2021From Green Technology to Functional Olive Oils: Assessing the Best Combination of Olive Tree-Related Extracts with Complementary BioactivitiesHernáez, Álvaro; Jaramillo Carmona, Sara M. ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Covas, María Isabel; Blanchart, Gemma; Torre, Rafael de la; Carrasco-Pancorbo, Alegría; Mesa, María Dolores; Fernández-Prior, África; Castañer, Olga; Fitó, Montserratartículo
6openAccessPostprint_2017_FoodChem_V219_P339.pdf.jpg2017Influence of pH on the antioxidant phenols solubilised from hydrothermally treated olive oil by-product (alperujo)Rubio Senent, Fátima; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Isolation and characterization of a secoiridoid derivative from two-phase olive waste (alperujo)Rubio Senent, Fátima; Martos, Sergio; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, José María; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Novel pectin present in new olive mill wastewater with similar emulsifying and better biological properties than citrus pectinRubio-Senent, Fátima; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama-Muñoz, Antonio; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
9closedAccess15-Apr-2011Olive glutaraldehyde-like compounds against plant pathogenic bacteria and fungiBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernandoartículo
10openAccessPostP_2021_JFST_V58_P552.pdf.jpg23-Jun-2020Phenolic compounds from virgin olive oil obtained by natural deep eutectic solvent (NADES): effect of the extraction and recovery conditionsRodríguez-Juan, Elisa; Rodríguez-Romero, Cristina; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Florido, María C.; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID artículo
11openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTechnol_V79_P416.pdf.jpgJun-2017Phenolic extracts obtained from thermally treated secondary varieties of dates: Antimicrobial and antioxidant propertiesMrabet, Abdessalem; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Sindic, Marianne; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJul-2009Study of the anti-lactic acid bacteria compounds in table olivesMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
13closedAccess1-Feb-2010Triterpenic acids in table olivesRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo