Firma en Digital.CSIC (*):
Rodríguez-Arcos, Rocío
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Fitoquímica de Alimentos. Grupo: Fitoquímicos y Calidad de Alimentos
 
Categoría Profesional:
Científica Titular
 
Especialización:
Fitoquímicos, Pared Celular, Subproductos vegetales.
 
Email:
rrodri@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 26 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess20093,4-Dihydroxyphenylglycol (DHPG): An Important Phenolic Compound Present in Natural Table OlivesRodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Jaramillo Carmona, S.  ; Fuentes Alventosa, José María ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-May-2014Antifungal activity of asparagus extracts against phytopathogenic Fusarium oxysporumRosado Álvarez, C.; Molinero-Ruiz, Leire  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Basallote-Ureba, M. Joséartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Asparagus byproducts as a new source of peroxidasesJaramillo Carmona, S.  ; López, Sergio ; Vázquez-Castilla, Sara ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  artículo
4openAccessJFSN_2020_6_057.pdf.jpg2020Asparagus Cultivation Co-Products: From Waste to ChanceViera Alcaide, Isabel  ; Hamdi, Amel; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Asparagus macrorrhizus Pedrol, Regalado et López-Encina, an endemic species from Spain in extreme extinction risk, is a valuable genetic resource for asparagus breedingRegalado, J. J.; Moreno Rojas, Rafael; Castro, P.; Carmona-Martín, E.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Larrañaga, J.; Guillén Bejarano, Rafael  ; Gil, Juan; López-Encina, C.artículo
6openAccessNFSIJ_2018_V7_555704.pdf.jpg10-Jul-2018Asparagus Saponins: Chemical Characterization, Bioavailability and Intervention in Human HealthHamdi, Amel; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jaramillo Carmona, S.  ; Lachaal, Mokhtar; Bouraoui, Najoua Karray; Guillén Bejarano, Rafael  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Cell wall bound anionic peroxidases from asparagus byproductsJaramillo Carmona, S.  ; López, Sergio ; Vázquez-Castilla, Sara ; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  artículo
8openAccess27-Jul-2011Cell wall polysacharides of near-isogenic lines of melon (Cucumis melo L.) and their inbred parentals which show differential flesh firmness or physiological behaviuorDos-Santos, Noelia; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Trujillo, J. Pabloartículo
9openAccessRNP2014_262.pdf.jpg2014Combination of quercetin and kaempferol enhances in vitro cytotoxicity on human colon cancer (HCT-116) cellsJaramillo Carmona, S.  ; López, Sergio ; Abia, Rocío  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Muriana, Francisco J. G.  artículo
10openAccessjfnr_7_2_10.pdf.jpg2019Comparative Analysis of Chemical Compounds Related to Quality of Canned AsparagusJaramillo Carmona, S.  ; Tejero-Maján, Francisco Javier; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  artículo
11openAccessDate_Mrabet_Art2020.pdf.jpg2020Date Seeds: A Promising Source of Oil with Functional PropertiesMrabet, Abdessalem; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Sindic, Marianneartículo
12openAccessPostP_2009_FoodChem_V113_P665.pdf.jpgMar-2009Effect of extraction method on chemical composition and functional characteristics of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Jaramillo Carmona, S.  ; Espejo-Calvo, J. A.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
13openAccessPostP_2009_FoodChem_V116_P484.pdf.jpg15-Sep-2009Effect of the extraction method on phytochemical composition and antioxidant activity of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María ; Jaramillo Carmona, S.  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Espejo-Calvo, J. A.; Jiménez Araujo, Ana  artículo
14openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTechnol_V75_P727.pdf.jpgJan-2017Enzymatic conversion of date fruit fiber concentrates into a new product enriched in antioxidant soluble fiberMrabet, Abdessalem; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rubio-Senent, Fátima; Hamza, Hammadi; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Sindic, Marianne; Jiménez Araujo, Ana  artículo
15openAccessExtraction.pdf.jpg31-Mar-2006Extraction of interesting organic compounds from olive oil wasteFernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
16embargoedAccessPostprint_2019_FoodBiopProc_V114_P175.pdf.jpgMar-2019Hydrothermal treatments enhance the solubility and antioxidant characteristics of dietary fiber from asparagus by-productsJaramillo Carmona, S.  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
17openAccessPostP_2018_C&B_V15_e1800282.pdf.jpg2018In vitro toxicity of asparagus saponins in distinct multidrug-resistant colon cancer cellsJaramillo Carmona, S.  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; López, Sergio artículo
18openAccessPostP_2018_EurJPlantPathol_V152_P249.pdf.jpg17-Mar-2018Inhibitory effect of Lycium europaeum extracts on phytopathogenic soil-borne fungi and the reduction of late wilt in maizeTej, R.; Rodríguez-Mallol, C.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Karray-Bouraoui, N.; Molinero-Ruiz, L.artículo
19openAccess98_2018-PPS.pdf.jpg2019Inhibitory effect of the glucosinolate-myrosinase system on Phytophtora cinnamomi and Phytium spiculumArroyo-Cordero, F.T.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Basallote, M.J.; Barrau, C.artículo
20openAccessGrasasYAceites_2019_V70_e310.pdf.jpg2019Nutritional composition and antioxidant activity of different walnut varieties (Juglans regia L.) from Nerpio (Spain) in comparison to commercial varietiesViera Alcaide, Isabel  ; Hamdi, Amel; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Espejo-Calvo, J.A.; Guillén Bejarano, Rafael  artículo