Firma en Digital.CSIC (*)
Guillén Bejarano, Rafael
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Fitoquímica de los Alimentos; Grupo: Fitoquímicos y calidad de alimentos
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Bioquímica de alimentos, Carbohidratos, Fitoquímicos, Sostenibilidad.
 
Email
rguillen@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Results 1-20 of 29 (Search time: 0.043 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess20093,4-Dihydroxyphenylglycol (DHPG): An Important Phenolic Compound Present in Natural Table OlivesRodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Fuentes Alventosa, José María CSIC; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1993Apparent digestibility of dietary fibre and other components in table olivesHeredia, Antonio; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Felizón Becerra, Blanca; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños, Juanartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Asparagus byproducts as a new source of peroxidasesJaramillo Carmona, Sara M. ; López, Sergio; Vázquez-Castilla, Sara CSIC; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID artículo
4openAccessJFSN_2020_6_057.pdf.jpg2020Asparagus Cultivation Co-Products: From Waste to ChanceViera Alcaide, Isabel CSIC ORCID ; Hamdi, Amel; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Asparagus macrorrhizus Pedrol, Regalado et López-Encina, an endemic species from Spain in extreme extinction risk, is a valuable genetic resource for asparagus breedingRegalado, J. J.; Moreno Rojas, Rafael; Castro, P.; Carmona Martín, Elisabeth ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Larrañaga, J.; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Gil, Juan; López-Encina, C.artículo
6openAccessNFSIJ_2018_V7_555704.pdf.jpg10-Jul-2018Asparagus Saponins: Chemical Characterization, Bioavailability and Intervention in Human HealthHamdi, Amel; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Lachaal, Mokhtar; Bouraoui, Najoua Karray; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID artículo
7openAccessijms-14-21227.pdf.jpg24-Oct-2013Bioactive Constituents from “Triguero” Asparagus Improve the Plasma Lipid Profile and Liver Antioxidant Status in Hypercholesterolemic RatsVázquez-Castilla, Sara CSIC; Puerta, Rocío de la; García-Giménez, María Dolores; Fernández-Arche, Ángeles; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Cell wall bound anionic peroxidases from asparagus byproductsJaramillo Carmona, Sara M. ; López, Sergio; Vázquez-Castilla, Sara CSIC; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID artículo
9openAccessPostP_2008_JFS_V73_PC526.pdf.jpg2008Characterization of asparagus lignin by HPLCJaramillo Carmona, Sara M. ; Fuentes Alventosa, José María CSIC; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Waldron, K.W.; Smith, A.C.; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID artículo
10openAccessJ_Herbal_Medicine_2021_V29_100485.pdf.jpgOct-2021Characterization of phenolic compounds isolated from the Fraxinus angustifolia plant and several associated bioactivitiesKasmi, Souad; Hamdi, Amel; Atmani-Kilani, Dina; Debbache-Benaida, Nadjet; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Ayouni, Karima; Atmani, Djebar; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID artículo
11openAccessRNP2014_262.pdf.jpg2014Combination of quercetin and kaempferol enhances in vitro cytotoxicity on human colon cancer (HCT-116) cellsJaramillo Carmona, Sara M. ; López, Sergio; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID artículo
12openAccessjfnr_7_2_10.pdf.jpg2019Comparative Analysis of Chemical Compounds Related to Quality of Canned AsparagusJaramillo Carmona, Sara M. ; Tejero-Maján, Francisco Javier; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID artículo
13openAccessDate_Mrabet_Art2020.pdf.jpg2020Date Seeds: A Promising Source of Oil with Functional PropertiesMrabet, Abdessalem; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Sindic, Marianneartículo
14openAccessPostP_2012_JAFC_V60_P3658.pdf.jpg2012Dietary fiber from Tunisian common date cultivars (Phoenix dactylifera L.): Chemical composition, functional properties, and antioxidant capacityMrabet, Abdessalem; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Chaira, N.; Ferchichi, A.; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
15openAccessPostP_2009_FoodChem_V113_P665.pdf.jpgMar-2009Effect of extraction method on chemical composition and functional characteristics of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María CSIC; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Espejo-Calvo, J. A.; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
16openAccessPostP_2009_FoodChem_V116_P484.pdf.jpg15-Sep-2009Effect of the extraction method on phytochemical composition and antioxidant activity of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María CSIC; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, J. A.; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
17openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTechnol_V75_P727.pdf.jpgJan-2017Enzymatic conversion of date fruit fiber concentrates into a new product enriched in antioxidant soluble fiberMrabet, Abdessalem; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima; Hamza, Hammadi; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Sindic, Marianne; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
18openAccessExtraction.pdf.jpg31-Mar-2006Extraction of interesting organic compounds from olive oil wasteFernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
19openAccessPostprint_2019_FoodBiopProc_V114_P175.pdf.jpgMar-2019Hydrothermal treatments enhance the solubility and antioxidant characteristics of dietary fiber from asparagus by-productsJaramillo Carmona, Sara M. ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
20openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018In vitro toxicity of asparagus saponins in distinct multidrug-resistant colon cancer cellsJaramillo Carmona, Sara M. ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; López, Sergioartículo