Firma en Digital.CSIC (*):
Guillén Bejarano, Rafael
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Fitoquímica de los Alimentos; Grupo: Fitoquímicos y calidad de alimentos
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Bioquímica de alimentos, Carbohidratos, Fitoquímicos, Sostenibilidad.
 
Email:
rguillen@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 24 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess20093,4-Dihydroxyphenylglycol (DHPG): An Important Phenolic Compound Present in Natural Table OlivesRodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Jaramillo Carmona, S.  ; Fuentes Alventosa, José María ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Asparagus byproducts as a new source of peroxidasesJaramillo Carmona, S.  ; López, Sergio ; Vázquez-Castilla, Sara ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  artículo
3openAccessJFSN_2020_6_057.pdf.jpg2020Asparagus Cultivation Co-Products: From Waste to ChanceViera Alcaide, Isabel  ; Hamdi, Amel; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Asparagus macrorrhizus Pedrol, Regalado et López-Encina, an endemic species from Spain in extreme extinction risk, is a valuable genetic resource for asparagus breedingRegalado, J. J.; Moreno Rojas, Rafael; Castro, P.; Carmona-Martín, E.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Larrañaga, J.; Guillén Bejarano, Rafael  ; Gil, Juan; López-Encina, C.artículo
5openAccessNFSIJ_2018_V7_555704.pdf.jpg10-Jul-2018Asparagus Saponins: Chemical Characterization, Bioavailability and Intervention in Human HealthHamdi, Amel; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jaramillo Carmona, S.  ; Lachaal, Mokhtar; Bouraoui, Najoua Karray; Guillén Bejarano, Rafael  artículo
6openAccessijms-14-21227.pdf.jpg24-Oct-2013Bioactive Constituents from “Triguero” Asparagus Improve the Plasma Lipid Profile and Liver Antioxidant Status in Hypercholesterolemic RatsVázquez-Castilla, Sara ; Puerta, Rocío De la; García-Giménez, María Dolores; Fernández-Arche, María Ángeles; Guillén Bejarano, Rafael  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Cell wall bound anionic peroxidases from asparagus byproductsJaramillo Carmona, S.  ; López, Sergio ; Vázquez-Castilla, Sara ; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  artículo
8openAccessRNP2014_262.pdf.jpg2014Combination of quercetin and kaempferol enhances in vitro cytotoxicity on human colon cancer (HCT-116) cellsJaramillo Carmona, S.  ; López, Sergio ; Abia, Rocío  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Muriana, Francisco J. G.  artículo
9openAccessjfnr_7_2_10.pdf.jpg2019Comparative Analysis of Chemical Compounds Related to Quality of Canned AsparagusJaramillo Carmona, S.  ; Tejero-Maján, Francisco Javier; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  artículo
10openAccessDate_Mrabet_Art2020.pdf.jpg2020Date Seeds: A Promising Source of Oil with Functional PropertiesMrabet, Abdessalem; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Sindic, Marianneartículo
11openAccessPostP_2009_FoodChem_V113_P665.pdf.jpgMar-2009Effect of extraction method on chemical composition and functional characteristics of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Jaramillo Carmona, S.  ; Espejo-Calvo, J. A.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
12openAccessPostP_2009_FoodChem_V116_P484.pdf.jpg15-Sep-2009Effect of the extraction method on phytochemical composition and antioxidant activity of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María ; Jaramillo Carmona, S.  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Espejo-Calvo, J. A.; Jiménez Araujo, Ana  artículo
13openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTechnol_V75_P727.pdf.jpgJan-2017Enzymatic conversion of date fruit fiber concentrates into a new product enriched in antioxidant soluble fiberMrabet, Abdessalem; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rubio-Senent, Fátima; Hamza, Hammadi; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Sindic, Marianne; Jiménez Araujo, Ana  artículo
14openAccessExtraction.pdf.jpg31-Mar-2006Extraction of interesting organic compounds from olive oil wasteFernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
15openAccessPostprint_2019_FoodBiopProc_V114_P175.pdf.jpgMar-2019Hydrothermal treatments enhance the solubility and antioxidant characteristics of dietary fiber from asparagus by-productsJaramillo Carmona, S.  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
16openAccessPostP_2018_C&B_V15_e1800282.pdf.jpg2018In vitro toxicity of asparagus saponins in distinct multidrug-resistant colon cancer cellsJaramillo Carmona, S.  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; López, Sergio artículo
17openAccess98_2018-PPS.pdf.jpg2019Inhibitory effect of the glucosinolate-myrosinase system on Phytophtora cinnamomi and Phytium spiculumArroyo-Cordero, F.T.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Basallote, M.J.; Barrau, C.artículo
18openAccessGrasasYAceites_2019_V70_e310.pdf.jpg2019Nutritional composition and antioxidant activity of different walnut varieties (Juglans regia L.) from Nerpio (Spain) in comparison to commercial varietiesViera Alcaide, Isabel  ; Hamdi, Amel; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Espejo-Calvo, J.A.; Guillén Bejarano, Rafael  artículo
19openAccessPostprint_2016_JFoodQuality.pdf.jpg22-Jan-2016Quality Characteristics and Antioxidant Properties of Muffins Enriched with Date Fruit (Phoenix Dactylifera L.) Fiber ConcentratesMrabet, Abdessalem; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Ferchichi, Ali; Sindic, Marianne; Jiménez Araujo, Ana  artículo
20openAccessPostprint_2017_JFoodSci_V82_P638.pdf.jpgMar-2017Saponin Profile of Wild Asparagus SpeciesJaramillo Carmona, S.  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Jiménez Araujo, Ana  ; López, Sergio ; Gil, Juan; Moreno, Roberto ; Guillén Bejarano, Rafael  artículo