Firma en Digital.CSIC (*):
Girón-Calle, Julio
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Fitoquímica de los Alimentos. Grupo: Componentes Bioactivos y Funcionales de Productos Vegetales
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Ciencia y Tecnología de Alimentos, Bioquímica, Nutrición y Química de Alimentos, componentes funcionales, componentes bioactivos, fitoquímicos, alimentos vegetales, péptidos bioactivos, semillas ricas en proteína, actividad biológica, cultivos celulares, biodisponibilidad, polifenoles, amino ácidos libres, pectinas, bioprospección, leguminosas, legumbres, antinutricionales.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
jgiron@cica.es
 

Results 1-20 of 27 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess15-Nov-2011A colorimetric method for determination of γ-glutamyl-S-ethenyl- cysteine in narbon vetch (Vicia narbonensis L.) seedsSánchez Vioque, Raúl; Rodríguez Conde, María Fernanda; Vioque, Javier  ; Girón-Calle, Julio  ; Santana Méridas, Omar; Mozos-Pascual, Marcelino de los; Izquierdo-Melero, M. E.; Alaíz Barragán, Manuel  artículo
2closedAccess2007Affinity Purification of Copper-Chelating Peptides from Sunflower Protein HydrolysatesMegías, Cristina ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Girón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  artículo
3closedAccessJul-2011Antioxidant and chelating activity of Jatropha curcas L. protein hydrolysatesGallegos-Tintoré, Santiago; Torres-Fuentes, Cristina ; Martínez-Ayala, A. L.; Solorza-Feria, Javier; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  ; Vioque, Javier  artículo
4openAccessJournal_Chemistry_2015_ID190129.pdf.jpg2015Antioxidant and chelating activity of nontoxic Jatropha curcas L. protein hydrolysates produced by in vitro digestion using pepsin and pancreatinGallegos-Tintoré, Santiago; Torres-Fuentes, Cristina ; Solorza-Feria, Javier; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  ; Martínez-Ayala, A. L.; Chel Guerrero, L.; Vioque, Javier  artículo
5closedAccess15-Apr-2012Antioxidant and metal chelating activities of Phaseolus vulgaris L. var. Jamapa protein isolates, phaseolin and lectin hydrolysatesCarrasco-Castilla, Janet; Hernández-Álvarez, Alan J.; Jiménez-Martínez, Cristian; Jacinto-Hernández, Carmen; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  ; Vioque, Javier  ; Dávila-Ortiz, Gloriaartículo
6closedAccessOct-2011Antioxidative activity in the seeds of 28 vicia species from southern spainPastor-Cavada, Elena ; Juan, Rocío; Pastor, Julio E.; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  ; Vioque, Javier  artículo
7closedAccess30-Jul-2003Bound malondialdehyde in foods: Bioavailability of N,N'-Di-(4-methyl-1,4-dihydropyridine-3,5-dicarbaldehyde)lysineGirón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Vioque, Eduardoartículo
8closedAccess9-Oct-2002Bound malondialdehyde in foods: Bioavailability of the N-2-propenals of lysineGirón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Vioque, Eduardoartículo
9openAccessPostP_2018_JFoodBiochem_V42_e12578.pdf.jpgOct-2018Characterization of Vicia (Fabaceae) seed water extracts with potential immunomodulatory and cell antiproliferative activitiesMegías, Cristina ; Cortés-Giraldo, Isabel ; Girón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Vioque, Javier  artículo
10closedAccess2-Nov-2009Chelating, antioxidant and antiproliferative activity of Vicia sativa polyphenol extractsMegías, Cristina ; Pastor-Cavada, Elena ; Torres-Fuentes, Cristina ; Girón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Juan, Rocío; Pastor, Julio E.; Vioque, Javier  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Determination of L-canavanine and other free amino acids in Vicia disperma (Fabaceae) seeds by precolumn derivatization using diethyl ethoxymethylenemalonate and reversed-phase high-performance liquid chromatographyMegías, Cristina ; Cortés-Giraldo, Isabel ; Girón-Calle, Julio  ; Vioque, Javier  ; Alaíz Barragán, Manuel  artículo
12openAccessPostprint_FoodAnalMeth_2015_V8_P1953.pdf.jpg2015Determination of the Neurotoxin 3-N-Oxalyl-2,3-Diaminopropionic Acid and Other Free Amino Acids in Lathyrus cicera and L. sativus Seeds by Reversed-Phase High-Performance Liquid ChromatographyMegías, Cristina ; Cortés-Giraldo, Isabel ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  ; Vioque, Javier  ; Santana-Méridas, Omar; Herraiz-Peñalver, David; Sánchez-Vioque, Raúlartículo
13openAccessJAMC_2014.pdf.jpg2014Determination of β -Cyano-L-Alanine, γ -Glutamyl- β -Cyano-L-Alanine, and common free amino acids in vicia sativa (Fabaceae) seeds by reversed-phase high-Performance liquid chromatographyMegías, Cristina ; Cortés-Giraldo, Isabel ; Girón-Calle, Julio  ; Vioque, Javier  ; Alaíz Barragán, Manuel  artículo
14closedAccess21-Apr-2011Determination of γ-glutamyl-S-ethenyl-cysteine in narbon vetch (Vicia narbonensis L.) seeds by high performance liquid chromatographySánchez Vioque, Raúl; Girón-Calle, Julio  ; Rodríguez Conde, María Fernanda; Vioque, Javier  ; Mozos-Pascual, Marcelino de los; Santana Méridas, Omar; Izquierdo-Melero, M. E.; Alaíz Barragán, Manuel  artículo
15closedAccessJun-2010Effect of chickpea protein hydrolysates on cell proliferation and in vitro bioavailabilityGirón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Vioque, Javier  artículo
16openAccessImprovement.pdf.jpg30-Dec-2003Improvement of protein extraction from sunflower meal by hydrolysis with alcalaseYust, María del Mar ; Pedroche, Joaquín; Megías, Cristina ; Girón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Influence of peptides-phenolics interaction on the antioxidant profile of protein hydrolysates from Brassica napusHernández-Jabalera, Anaid; Cortés-Giraldo, Isabel ; Dávila-Ortiz, Gloria; Vioque, Javier  ; Girón-Calle, Julio  ; Megías, Cristina ; Jiménez-Martínez, Cristianartículo
18openAccessPostprint_2016_JFunctFood_V21_P186.pdf.jpgMar-2016Isoflavones in chickpea (Cicer arietinum) protein concentratesMegías, Cristina ; Cortés-Giraldo, Isabel ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Vioque, Javier  ; Girón-Calle, Julio  artículo
19closedAccess1-May-2012Nutritional and functional properties of Vicia faba protein isolates and related fractionsVioque, Javier  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  artículo
20openAccessPostprint_2016_JFunctFood_V24_P18.pdf.jpgJun-2016Polyphenol composition and in vitro antiproliferative effect of corm, tepal and leaf from Crocus sativus L. on human colon adenocarcinoma cells (Caco-2)Sánchez Vioque, Raúl; Santana-Méridas, Omar; Polissiou, Moschos; Vioque, Javier  ; Astraka, Konstantina; Alaíz Barragán, Manuel  ; Herraiz-Peñalver, David; Tarantilis, Petros A.; Girón-Calle, Julio  artículo