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Firma en Digital.CSIC (*)
Juárez, Manuela
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Biomarcadores Lipídicos en Alimentación y Salud
 
Categoría Profesional
Profesora de Investigación “ad honorem“ CSIC
 
Especialización
Nuestros estudios están relacionados con el desarrollo de alimentos funcionales con valor añadido (principalmente productos lácteos), mediante la mejora de las características de su fracción lipídica, para cubrir las necesidades nutricionales básicas y las demandas de los consumidores de alimentos más saludables y seguros. Estos estudios se realizan mediante intervenciones dietéticas en modelos animales y en humanos, y permiten correlacionar, mediante herramientas analíticas las variaciones que ocurren tanto a nivel fisiológico como en fluidos y tejidos biológicos con el consumo de un alimento o ingrediente. Línea de investigación: Estrategias para el enriquecimiento de componentes lipídicos minoritarios pero de elevada actividad biológica como CLA, ácidos Omega-3, fosfolípidos y esfingolípidos, para la prevención de enfermedades cardiovasculares, deterioro cognitivo leve asociado a la edad y mejora del desarrollo cognitivo de recién nacidos.
 
Email
m.juarez@csic.es
 
 
WoS ResearcherID - Publons
 
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Resultados 61-80 de 167.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
61closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-1988Effect of freezing on the characteristics of a semihard cheese manufactured with a mixture of goats and cows milkMartín-Hernández, M. C. CSIC ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Ramos González, María Mercedes CSIC artículo
62closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Effect of milk fat replacement with vegetable oils on fatty acids composition and conjugated linoleic acid content of market Egyptian processed cheesesCalvo, Maria V. CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; El-Aasar, M.; Naguib, M.; Abd El-Salam, M. Hartículo
63closedAccess2009Effect of supplementation of grazing dairy ewes with a cereal concentrate on animal performance and milk fatty acid profileGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID artículo
64openAccessHervás et al_2009.PDF.jpg2009Effect of supplementation of grazing dairy ewes with a cereal concentrate on milk fatty acid profileHervás, Gonzalo CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Giráldez, Francisco Javier CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID artículo
65closedAccess15-mar-2011Effect of the supplementation of dairy sheep diet with incremental amounts of sunflower oil on animal performance and milk fatty acid profileGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Toral, Pablo G. CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID artículo
66closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2007Effect of the supplementation to the diet of dairy cattle with soya oils on the productive performance of animals and the profile of fatty acids and composition of CLA in milkHervás, Gonzalo CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
67closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1987Effects of changes during ripening and frozen storage on the physicochemical and sensory characteristics of Cabrales cheesesAlonso López, Leocadio CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Ramos González, María Mercedes CSIC ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCIDartículo
68closedAccess2011Effects of different forage: concentrate ratios in dairy ewe diets supplemented with sunflower oil on animal performance and milk fatty acid profileGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Toral, Pablo G. CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID artículo
69openAccessEffectsdifferentsourcesof fat.pdf.jpg2014Effects of different sources of fat (calcium soap of palm oil vs. extruded linseed) in lactating ewes' diet on the fatty acid profile of their suckling lambsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Gallardo, Beatriz; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Manso, Teresaartículo
70closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Effects of extruded linseed supplementation on n-3 fatty acids and conjugated linoleic acid in milk and cheese from ewesGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Bach, Alex; Luna, Pilar CSIC ORCID; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
71openAccessEffects of feeding increasing dietary.pdf.jpg2012Effects of feeding increasing dietary levels of high oleic or regular sunflower or linseed oil on fatty acid profile of goat milkMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Castro, G.; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Pérez Alba, L. M.; Pérez Hernández, M.; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
72closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Effects of freezing and frozen storage on the microstructure and texture of ewe's milk cheeseFontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Kaláb, M.; Medina, J. A.; Peláez, Carmen CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID artículo
73closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1990Effects of freezing and frozen storage on the physicochemical and sensory characteristics of four types of goat's cheeseJuárez, Manuela CSIC ORCID ; Ramos González, María Mercedes CSIC ; Martín Álvarez, Pedro J.; Martín-Hernández, M. C. CSIC artículo
74closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Effects of heat treatments and subsequent storage on the mineral balance of ewes' milkFuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Olano, Agustín CSIC ; Juárez, Manuela CSIC ORCID artículo
75closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Effects of high pressure and heat treatment on the mineral balance of goats' milkFuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Olano, Agustín CSIC ; Casal, V.; Juárez, Manuela CSIC ORCID artículo
76closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2004Effects of milk fat replacement by PUFA enriched fats on n-3 fatty acids, conjugated dienes and volatile compounds of fermented milksLuna, Pilar CSIC ORCID; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Alonso López, Leocadio CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID artículo
77openAccessEffects of olive and fish.pdf.jpg2014Effects of olive and fish oil Ca soaps in ewe diets on milk fat and muscle and subcutaneous tissue fatty-acid profiles of suckling lambsGallardo, Beatriz; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Manso, Teresa; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
78closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1988Enzyme accelerated ripening of Spanish hard cheeseFernández-García, Estrella CSIC; Ramos González, María Mercedes CSIC ; Polo, María Carmen; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Olano, Agustín CSIC artículo
79openAccessregresionrumenico.pdf.jpg2016Estudio del origen del ácido ruménico presente en la grasa láctea de cabras mediante un modelo de regresión linealGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Martínez Marín, A. L.artículo
80closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1992Evaluation of a specific starter for the production of semi-hard goat's milk cheeseRequena, Teresa CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Fernández de Palencia, P. CSIC; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Peláez, Carmen CSIC ORCID artículo