MV_Calvo.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Calvo, Maria V.
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Biomarcadores Lipídicos en Alimentación y Salud
 
Categoría Profesional:
TSATP G1
 
Especialización:
Estrategias para el enriquecimiento de componentes lipídicos minoritarios pero de elevada actividad biológica como CLA, ácidos Omega-3, fosfolípidos y esfingolípidos, para la prevención de enfermedades cardiovasculares, deterioro cognitivo leve asociado a la edad y mejora del desarrollo cognitivo de recién nacidos.
 
Email:
mv.calvo@csic.es
 
Perfil en Google Scholar:
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 28 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012A quick, optimized method for routine analysis of essential and trans-octadecenoic acids in edible fats and oils by GLCRodríguez Alcalá, Luis M. CSIC ORCID; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2019A scale-up process for the manufacture of reduced-cholesterolbutter using beta-cyclodextrinAlonso, Leocadio; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Activities, bioavailability, and metabolism of lipids from structural membranes and oils: Promising research on mild cognitive impairmentPérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Garrido Fernández, J. CSIC ORCID ; Jarén-Galán, Manuel CSIC ; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Visioli, Francesco; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
4openAccessalterations_fatty_acid_composition_infant_formulas_UHT_milk_storage.pdf.jpg13-May-2019Alterations in the fatty acid composition in infant formulas and ω3-PUFA enriched UHT milk during storageRodríguez Alcalá, Luis M. CSIC ORCID; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Alonso López, Leocadio CSIC ORCID artículo
5openAccessmolecules-26-01935.pdf.jpg30-Mar-2021An Integrative Approach of an In Vitro Measurement of the Digestibility of Triacylglycerols of Human MilkPérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Aguayo-Maldonado, Josefa; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
6embargoedAccessapplicaseed.pdf.jpg2020Application of a novel approach to modelling the supercritical extraction kinetics of oil from two sets of chia seedsVillanueva, D. CSIC ORCID; Fornari, Tiziana CSIC ORCID ; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Coelho, Jose A. P.; Filipe, Rui M.; Stateva, R. P.artículo
7openAccessCalvo et al 2020- Appaisal suitability two stage estraction proccess com....pdf.jpg2020Appraisal of the suitability of two-stage extraction process by combining compressed fluid technologies of polar lipid fractions from chia seedCalvo, Maria V. CSIC ORCID ; Villanueva, D. CSIC ORCID; Castro-Gómez, Pilar CSIC ORCID; Fornari, Tiziana CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
8openAccessBioactive milk lipids.pdf.jpg2011Bioactive Milk LipidsFontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Rodríguez Alcalá, Luis M. CSIC ORCID; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID artículo
9openAccessLípidos_Rodríguez_PV_CapLib2014.pdf.jpg2014Capítulo 4. Lípidos bioactivos en productos lácteosRodríguez Alcalá, Luis M. CSIC ORCID; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Villar-Tajadura, M. Antonia CSIC; Castro-Gómez, Pilar CSIC ORCID; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Changes in lipolysis and volatile fraction of a goat cheese manufactured employing a hygienized rennet paste and a defined strain starterCastillo Lozano, Inmaculada; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Alonso López, Leocadio CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Characterization of naturally goat cheese enriched in conjugated linoleic acid and omega-3 fatty acids for human clinical trial in overweight and obese subjectsSanturino-Fontecha, Cristina; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Gómez-Candela, Carmen; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
12openAccessCalvo et al. 2020 Comprehensive characterization of neutral and polar li....pdf.jpg2020Comprehensive characterization of neutral and polar lipids of buttermilk from different sources and its milk fat globule membrane isolatesCalvo, Maria V. CSIC ORCID ; Martín-Hernández, María Carmen; García-Serrano, Alba M. CSIC ORCID; Castro-Gómez, Pilar CSIC ORCID; Alonso Miravalles, Loreto; García-Martín, Rosa; Megino, Javier; Alonso López, Leocadio CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
13openAccessconcenratpost.pdf.jpg2020Concentrates of buttermilk and krill oil improve cognition in aged ratsGarcía-Serrano, Alba M. CSIC ORCID; Tomé-Carneiro, Joao CSIC; Crespo, M. Carmen; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Pereda-Pérez, Inmaculada; Baliyan, Shishir; Burgos-Ramos, Emma; Montero, Olimpio; Dávalos Herrera, Alberto; Venero, César; Visioli, Francesco; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
14openAccessConsumption_Santurino_Art2020.pdf.jpg2020Consumption of goat cheese naturally rich in omega-3 and conjugated linoleic acid improves the cardiovascular and inflammatory biomarkers of overweight and obese subjects: A randomized controlled trialSanturino-Fontecha, Cristina; López-Plaza, Bricia; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Bermejo, Laura M.; Gómez-Andrés, David; Gómez-Candela, Carmenartículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Determination of cholesterol oxides content in milk products by solid phase extraction and gas chromatography-mass spectrometyCalvo, Maria V. CSIC ORCID ; Ramos, Lourdes CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Effect of a hygienized rennet paste and a defined strain starter on proteolysis, texture and sensory properties of semi-hard goat cheeseCalvo, Maria V. CSIC ORCID ; Castillo, I.; Díaz-Barcos, V.; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
17openAccessmolecules-23-01789.pdf.jpg20-Jul-2018Effect of beta cyclodextrin on the reduction of cholesterol in ewe’s milk manchego cheeseAlonso López, Leocadio CSIC ORCID ; Fox, Patrick F.; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Calvo, Maria V. CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Effect of gestational age (preterm or full term) on lipid composition of the milk fat globule and its membrane in human colostrumPérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Calvo, Maria V. CSIC ORCID ; Megino, Javier; Aguayo-Maldonado, Josefa; Jiménez-Flores, Rafael; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Effect of milk fat replacement with vegetable oils on fatty acids composition and conjugated linoleic acid content of market Egyptian processed cheesesCalvo, Maria V. CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; El-Aasar, M.; Naguib, M.; Abd El-Salam, M. Hartículo
20openAccessGrasa láctea.pdf.jpg2014Grasa láctea: una fuente natural de compuestos bioactivosCalvo, Maria V. CSIC ORCID ; Castro-Gómez, Pilar CSIC ORCID; García-Serrano, Alba M. CSIC ORCID; Rodríguez Alcalá, Luis M. CSIC ORCID; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo