MV_Calvo.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Calvo, Maria V.
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Biomarcadores Lipídicos en Alimentación y Salud
 
Categoría Profesional:
TSATP G1
 
Especialización:
Estrategias para el enriquecimiento de componentes lipídicos minoritarios pero de elevada actividad biológica como CLA, ácidos Omega-3, fosfolípidos y esfingolípidos, para la prevención de enfermedades cardiovasculares, deterioro cognitivo leve asociado a la edad y mejora del desarrollo cognitivo de recién nacidos.
 
Email:
mv.calvo@csic.es
 
Perfil en Google Scholar:
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 25 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012A quick, optimized method for routine analysis of essential and trans-octadecenoic acids in edible fats and oils by GLCRodríguez Alcalá, Luis M. ; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2019A scale-up process for the manufacture of reduced-cholesterolbutter using beta-cyclodextrinAlonso, Leocadio; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Activities, bioavailability, and metabolism of lipids from structural membranes and oils: Promising research on mild cognitive impairmentPérez Gálvez, Antonio  ; Garrido Fernández, J.  ; Jarén-Galán, Manuel  ; Calvo, Maria V.  ; Visioli, Francesco; Fontecha, F. Javier  artículo
4openAccessalterations_fatty_acid_composition_infant_formulas_UHT_milk_storage.pdf.jpg13-May-2019Alterations in the fatty acid composition in infant formulas and ω3-PUFA enriched UHT milk during storageRodríguez Alcalá, Luis M. ; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  ; Alonso López, Leocadio artículo
5embargoedAccessapplicaseed.pdf.jpg2020Application of a novel approach to modelling the supercritical extraction kinetics of oil from two sets of chia seedsVillanueva, D. ; Fornari, Tiziana  ; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  ; Coelho, Jose A. P.; Filipe, Rui M.; Stateva, R. P.artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Appraisal of the suitability of two-stage extraction process by combining compressed fluid technologies of polar lipid fractions from chia seedCalvo, Maria V.  ; Villanueva, D. ; Castro-Gómez, Pilar ; Fornari, Tiziana  ; Fontecha, F. Javier  artículo
7openAccessBioactive milk lipids.pdf.jpg2011Bioactive Milk LipidsFontecha, F. Javier  ; Rodríguez Alcalá, Luis M. ; Calvo, Maria V.  ; Juárez, Manuela  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Changes in lipolysis and volatile fraction of a goat cheese manufactured employing a hygienized rennet paste and a defined strain starterCastillo Lozano, Inmaculada; Calvo, Maria V.  ; Alonso López, Leocadio ; Juárez, Manuela  ; Fontecha, F. Javier  artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Characterization of naturally goat cheese enriched in conjugated linoleic acid and omega-3 fatty acids for human clinical trial in overweight and obese subjectsSanturino-Fontecha, Cristina; Calvo, Maria V.  ; Gómez-Candela, Carmen; Fontecha, F. Javier  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Comprehensive characterization of neutral and polar lipids of buttermilk from different sources and its milk fat globule membrane isolatesCalvo, Maria V.  ; Martín-Hernández, María Carmen; García-Serrano, Alba M. ; Castro-Gómez, Pilar ; Alonso Miravalles, Loreto; García-Martín, Rosa; Megino, Javier; Alonso López, Leocadio ; Fontecha, F. Javier  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Concentrates of buttermilk and krill oil improve cognition in aged ratsGarcía-Serrano, Alba M. ; Tomé-Carneiro, Joao ; Crespo, M. Carmen; Calvo, Maria V.  ; Pereda-Pérez, Inmaculada; Baliyan, Shishir; Burgos-Ramos, Emma; Montero, Olimpio; Dávalos Herrera, Alberto; Venero, César ; Visioli, Francesco; Fontecha, F. Javier  artículo
12openAccessConsumption_Santurino_Art2020.pdf.jpg2020Consumption of goat cheese naturally rich in omega-3 and conjugated linoleic acid improves the cardiovascular and inflammatory biomarkers of overweight and obese subjects: A randomized controlled trialSanturino-Fontecha, Cristina; López-Plaza, Bricia; Fontecha, F. Javier  ; Calvo, Maria V.  ; Bermejo, Laura M.; Gómez-Andrés, David; Gómez-Candela, Carmenartículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Determination of cholesterol oxides content in milk products by solid phase extraction and gas chromatography-mass spectrometyCalvo, Maria V.  ; Ramos, Lourdes  ; Fontecha, F. Javier  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Effect of a hygienized rennet paste and a defined strain starter on proteolysis, texture and sensory properties of semi-hard goat cheeseCalvo, Maria V.  ; Castillo, I.; Díaz-Barcos, V.; Requena, Teresa  ; Fontecha, F. Javier  artículo
15openAccessmolecules-23-01789.pdf.jpg20-Jul-2018Effect of beta cyclodextrin on the reduction of cholesterol in ewe’s milk manchego cheeseAlonso López, Leocadio ; Fox, Patrick F.; Fontecha, F. Javier  ; Calvo, Maria V.  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Effect of gestational age (preterm or full term) on lipid composition of the milk fat globule and its membrane in human colostrumPérez Gálvez, Antonio  ; Calvo, Maria V.  ; Megino, Javier; Aguayo-Maldonado, Josefa; Jiménez-Flores, Rafael; Fontecha, F. Javier  artículo
17openAccessGrasa láctea.pdf.jpg2014Grasa láctea: una fuente natural de compuestos bioactivosCalvo, Maria V.  ; Castro-Gómez, Pilar ; García-Serrano, Alba M. ; Rodríguez Alcalá, Luis M. ; Juárez, Manuela  ; Fontecha, F. Javier  artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Impact of management system and lactation stage on fatty acid composition of camel milkChamekh, Latifa; Calvo, Maria V.  ; Khorchani, Touhami; Castro-Gómez, Pilar ; Hammadi, Mohamed; Fontecha, F. Javier  ; Yahyaoui, Mohamed Habibartículo
19openAccessLípidos bioactivos.pdf.jpg2014Lípidos bioactivos en productos lácteosRodríguez Alcalá, Luis M. ; Calvo, Maria V.  ; Villar-Tajadura, M. Antonia ; Castro-Gómez, Pilar ; Holgado, Francisca  ; Juárez, Manuela  ; Fontecha, F. Javier  artículo
20openAccessinsectosdietas.pdf.jpg2016Los insectos como complemento nutricional de la dieta: fuente de lípidos potencialmente bioactivosSanturino-Fontecha, Cristina; García-Serrano, Alba M. ; Castro-Gómez, Pilar ; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  artículo