Firma en Digital.CSIC (*)
Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Fitoquímica de los Alimentos. Grupo: Fitoquímicos, bioactividad y desarrollo de procesos
 
Categoría Profesional
Investigador Ramón y Cajal
 
Especialización
Desarrollo de procesos para la obtención de componentes bioactivos a partir de subproductos agroindustriales y determinación de actividad biológica.
 
Email
guirogu@ig.csic.es
 
 
 
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Refined By:
Tipología:  artículo
Palabras Clave:  Antioxidant activity

Resultados 1-13 de 13.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessfoods-10-00503-v2.pdf.jpg26-feb-2021Antioxidant Capacity and Phenolic and Sugar Profiles of Date Fruits Extracts from Six Different Algerian Cultivars as Influenced by Ripening Stages and Extraction SystemsTassoult, Malika; Edine Kati, Djamel; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Bermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
2openAccessConfirmation_strong_complex_phenol-dietary_2020_Postprint.pdf.jpgmay-2020Confirmation by solid-state NMR spectroscopy of a strong complex phenol-dietary fiber with retention of antioxidant activity in vitroBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Knicker, Heike CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
3openAccessPostP_2009_FoodChem_V116_P484.pdf.jpg15-sep-2009Effect of the extraction method on phytochemical composition and antioxidant activity of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María CSIC; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
4openAccessantioxidants-10-01858.pdf.jpg23-nov-2021Effect of the Olive Oil Extraction Process on the Formation of Complex Pectin–Polyphenols and Their Antioxidant and Antiproliferative ActivitiesBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Juan, Elisa CSIC; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
5openAccessFoodChem_2023_V419_136073.pdf.jpg1-sep-2023Extraction of polyphenols associated with pectin from olive waste (alperujo) with choline chlorideBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Castejón, María Luisa; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
6openAccessFoodChem_2024_V432_ 137233.pdf.jpg30-ene-2024Isolation and structural determination of cis- and trans-p-coumaroyl-secologanoside (comselogoside) from olive oil waste (alperujo). Photoisomerization with ultraviolet irradiation and antioxidant activitiesBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Castejón, María Luisa; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
7openAccessPostP_2019_JFunctFoods_V62_103530.pdf.jpgnov-2019Polyphenols associated to pectic polysaccharides account for most of the antiproliferative and antioxidant activities in olive extractsBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
8openAccessPostprint_2016_JFoodQuality.pdf.jpg22-ene-2016Quality Characteristics and Antioxidant Properties of Muffins Enriched with Date Fruit (Phoenix Dactylifera L.) Fiber ConcentratesMrabet, Abdessalem; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Ferchichi, Ali; Sindic, Marianne; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
9openAccessPostP_2019_FoodChem_V280_P310.pdf.jpg2019Strawberry dietary fiber functionalized with phenolic antioxidants from olives. Interactions between polysaccharides and phenolic compoundsBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Vioque, Blanca CSIC ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
10openAccessPostP_2020_LWT_V130_109645.pdf.jpgago-2020Utilization of strawberry and raspberry waste for the extraction of bioactive compounds by deep eutectic solventsVázquez-González, Marcos; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Bermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Juan, Elisa CSIC; Pérez Rubio, Ana Gracia CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
11openAccessPostP_2021_JFoodMeasurementCharac_Valorization.pdf.jpgfeb-2021Valorization of date palm biodiversity: physico‐chemical composition, phenolic profile, antioxidant activity, and sensory evaluation of date pastesTassoult, Malika; Edine Kati, Djamel; Bachir-bey, Mostapha; Benouadah, Ali; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
12openAccessPostprint_LWTFoodSciTechnol_2015_v60_p518.pdf.jpgene-2015Valorization of Tunisian secondary date varieties (Phoenix dactylifera L.) by hydrothermal treatments: New fiber concentrates with antioxidant propertiesAbdessalem, Mrabet; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Ferchichi, Ali; Sindic, Marianne; Jiménez.Araujo, Anaartículo
13openAccessPostP_2020_FC_V120_107526.pdf.jpgfeb-2021Viability of near infrared spectroscopy for a rapid analysis of the bioactive compounds in intact cocoa bean huskHernández-Hernández, Carolina; Fernández-Cabanás, Víctor M.; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Bermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Morales-Sillero, Anaartículo