Firma en Digital.CSIC (*):
Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Fitoquímica de los Alimentos. Grupo: Fitoquímicos, bioactividad y desarrollo de procesos
 
Categoría Profesional:
Investigador Ramón y Cajal
 
Especialización:
Desarrollo de procesos para la obtención de componentes bioactivos a partir de subproductos agroindustriales y determinación de actividad biológica.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
guirogu@ig.csic.es
 

Results 1-14 of 14 (Search time: 0.002 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess20093,4-Dihydroxyphenylglycol (DHPG): An Important Phenolic Compound Present in Natural Table OlivesRodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Jaramillo Carmona, S.  ; Fuentes Alventosa, José María ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  Artículo
2closedAccessOct-2011Anti-platelet effects of olive oil extract: In vitro functional and proteomic studiesRoos, Baukje de; Zhang, Xiaodong; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Wood, Sharon; Rucklidge, Garry J.; Redid, Martin D.; Duncan, Gary J.; Cantlay, Louise L.; Duthie, Garry G.; O'Kennedy, NiamhArtículo
3closedAccess15-Jun-2011Determination of 3,4-dihydroxyphenylglycol, hydroxytyrosol and tyrosol purified from olive oil by-products with HPLC in animal plasma and tissuesRodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Wood, Sharon; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Duthie, Garry G.; Roos, Baukje deArtículo
4closedAccessMar-2009Effect of extraction method on chemical composition and functional characteristics of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Jaramillo Carmona, S.  ; Espejo-Calvo, J. A.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  Artículo
5closedAccess15-Sep-2009Effect of the extraction method on phytochemical composition and antioxidant activity of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María ; Jaramillo Carmona, S.  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Espejo-Calvo, J. A.; Jiménez Araujo, Ana  Artículo
6openAccessExtraction.pdf.jpg31-Mar-2006Extraction of interesting organic compounds from olive oil wasteFernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  Artículo
7closedAccessMar-2009Isolation of a powerful antioxidant from Olea europaea fruit-mill waste: 3,4-DihydroxyphenylglycolRodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Trujillo Pérez-Lanzac, Mariana; Espartero, José L.; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  Artículo
8closedAccess2011New hydrothermal treatment of alperujo enhances the content of bioactive minor components in crude pomace olive oilLama Muñoz, Antonio ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rubio-Senent, F.; Gómez-Carretero, Antonio; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  Artículo
9closedAccess8-Feb-2012New phenolic compounds hydrothermally extracted from the olive oil byproduct alperujo and their antioxidative activitiesRubio-Senent, F.; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  Artículo
10closedAccessJul-2012Production, characterization and isolation of neutral and pectic oligosaccharides with low molecular weights from olive by-products thermally treatedLama Muñoz, Antonio ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rubio-Senent, F.; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  Artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Properties of lignin, cellulose, and hemicelluloses isolated from olive cake and olive stones: Binding of water, oil, bile acids, and glucoseRodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rubio-Senent, Fátima; Lama-Muñoz, Antonio; García-Borrego, Aránzazu; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  Artículo
12openAccessmolecules-14-01762.pdf.jpg11-May-2009Synthesis of Hydroxytyrosyl Alkyl Ethers from Olive Oil Waste WatersMadrona, A.; Pereira-Caro, Gema; Mateos, Raquel  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Trujillo Pérez-Lanzac, Mariana; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Espartero, José L.Artículo
13closedAccess13-Apr-2011The effect of a new thermal treatment in combination with saprobic fungi incubation on the phytotoxicity level of alperujoSampedro, Inmaculada; Aranda, Elisabeth; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Ocampo, Juan Antonio; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; García Romera, InmaculadaArtículo
14openAccessPlatelet.pdf.jpgApr-2009Virgin olive oil polyphenol hydroxytyrosol acetate inhibits in vitro platelet aggregation in human whole blood: Comparison with hydroxytyrosol and acetylsalicylic acidGonzález Correa, José A.; López-Villodres, Juan A.; Asensi, Rocío; Espartero, José L.; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Cruz, José P. de laArtículo