Firma en Digital.CSIC (*):
Bartolomé, Begoña
 
Otras firmas:
Bartolomé Sualdea, Begoña
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Biotecnología y microbiología de alimentos
 
Categoría Profesional:
Investigador Científico
 
Especialización:
Biotecnología Enológica Aplicada
 
Email:
b.bartolome@csic.es
 
 
Página web:
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 107 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg20175-(3′,4′-Dihydroxyphenyl)-γ-valerolactone and its sulphate conjugates, representative circulating metabolites of flavan-3-ols, exhibit anti-adhesive activity against uropathogenic Escherichia coli in bladder epithelial cellsMena, Pedro; González de Llano, Dolores  ; Esteban-Fernández, Adelaida ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Del Rio, Daniele; Bartolomé, Begoña  artículo
2openAccess2015A survey of modulation of gut microbiota by dietary polyphenolsDueñas, Montserrat; Muñoz-González, Irene ; Cueva, Carolina  ; Jiménez-Girón, Ana ; Sánchez-Patán, Fernando ; Santos-Buelga, Celestino; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013A winery-scale trial of the use of antimicrobial plant phenolic extracts as preservatives during wine ageing in barrelsGonzález-Rompinelli, E. ; Rodríguez-Bencomo, Juan José ; García-Ruiz, Almudena ; Sánchez-Patán, Fernando ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Adherence to a Mediterranean diet influences the fecal metabolic profile of microbial-derived phenolics in a Spanish cohort of middle-age and older peopleGutiérrez-Díaz, Isabel; Fernández-Navarro, Tania; Salazar, Nuria ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; González de los Reyes-Gavilán, Clara  ; Gueimonde Fernández, Miguel ; González Solares, Soniaartículo
5openAccessAlmond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb).pdf.jpgSep-2010Almond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb) polyphenols: From chemical characterization to targeted analysis of phenolic metabolites in humansBartolomé, Begoña  ; Monagas Juan, María Josefina ; Garrido, Ignacio; Gómez-Cordovés, Carmen ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Lebrón-Aguilar, Rosa  ; Urpí-Sarda, Mireia; Llorach, Rafael; Andrés-Lacueva, Cristinaartículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019An integrative salivary approach regarding palate cleansers in wine tastingTaladrid, Diego; Lorente, Laura; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Laguna Cruañes, Laura artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018An ultrahigh-performance liquid chromatography-time-of-flight mass spectrometry metabolomic approach to studying the impact of moderate red-wine consumption on urinary metabolomeEsteban-Fernández, Adelaida ; Ibáñez, Clara ; Simó, Carolina  ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
8openAccessActivity of Cranberry.pdf.jpg2015Anti-adhesive activity of cranberry phenolic compounds and their microbial-derived metabolites against uropathogenic Escherichia coli in bladder epithelial cell culturesGonzález de Llano, Dolores  ; Esteban-Fernández, Adelaida ; Sánchez-Patán, Fernando ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Antibacterial activity of wine phenolic compounds and oenological extracts against potential respiratory pathogensCueva, Carolina  ; Muñoz-González, Irene ; Bustos, Irene ; Requena, Teresa  ; Campo, R. del; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
10openAccessAntibiosis of vineyard.pdf.jpg2011Antibiosis of vineyard ecosystem fungi against food-borne microorganismsCueva, Carolina  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Antimicrobial activity of lacticin 3147 against oenological lactic acid bacteria. Combined effect with other antimicrobial agentsGarcía-Ruiz, Almudena ; Requena, Teresa  ; Peláez, Carmen  ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Martínez-Cuesta, M. Carmen  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJun-2010Antimicrobial activity of phenolic acids against commensal, probiotic and pathogenic bacteriaCueva, Carolina  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Requena, Teresa  ; Bartolomé, Begoña  artículo
13openAccessantimicrobial_activity_red_wine_oenological_extracts.pdf.jpg21-Jun-2019Antimicrobial activity of red wine and oenological extracts against periodontal pathogens in a validated oral biofilm modelSánchez, María C.; Ribeiro-Vidal, Honorato; Esteban-Fernández, Adelaida ; Bartolomé, Begoña  ; Figuero, Elena; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Sanz, Mariano; Herrera, Davidartículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Antimicrobial phenolic extracts able to inhibit lactic acid bacteria growth and wine malolactic fermentationGarcía-Ruiz, Almudena ; Cueva, Carolina  ; González-Rompinelli, E. ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
15openAccessfoods-08-00075.pdf.jpg15-Feb-2019Antioxidant characterization and biological effects of grape pomace extracts supplementation in Caenorhabditis elegansAyuda-Durán, Begoña; González-Manzano, Susana; Gil-Sánchez, Irene ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  ; Sanz-Buenhombre, Marisa; Guadarrama, Alberto; Santos-Buelga, Celestino; González-Paramás, Ana M.artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Application of a new dynamic gastrointestinal simulator (SIMGI) to study the impact of red wine in colonic metabolismCueva, Carolina  ; Jiménez-Girón, Ana ; Muñoz-González, Irene ; Esteban-Fernández, Adelaida ; Gil-Sánchez, Irene ; Dueñas, Montserrat; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles  ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Application of the dynamic gastrointestinal simulator (simgi®) to assess the impact of probiotic supplementation in the metabolism of grape polyphenolsGil-Sánchez, Irene ; Cueva, Carolina  ; Tamargo García, Alba; Quintela, J. C.; Fuente, Esther de la; Walker, Alan W.; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Assessment of probiotic properties in lactic acid bacteria isolated from wineGarcía-Ruiz, Almudena ; González de Llano, Dolores  ; Esteban-Fernández, Adelaida ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Assessment of the impact of the addition of antimicrobial plant extracts to wine: Volatile and phenolic compositionGarcía-Ruiz, Almudena ; Rodríguez-Bencomo, Juan José ; Garrido, Ignacio; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Capability of Lactobacillus plantarum IFPL935 to catabolize Flavan-3-ol compounds and complex phenolic extractsSánchez-Patán, Fernando ; Tabasco, Raquel; Monagas Juan, María Josefina ; Requena, Teresa  ; Peláez, Carmen  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo