Firma en Digital.CSIC (*)
Simó, Carolina
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Bioactividad y Análisis de Alimentos
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
1. El estudio de la actividad biológica y metabolismo de los alimentos y sus constituyentes en diferentes situaciones fisiológicas y patológicas. 2. Esclarecer los cambios en el metabolismo y los mecanismos moleculares subyacentes a la bioactividad de dichos constituyentes. Nuestra principal línea de investigación es el estudio de la influencia de determinados constituyentes de la dieta en la función metabólica de la microbiota intestinal y su impacto en la arteriosclerosis y enfermedades relacionadas. Para el desarrollo de nuestras investigaciones empleamos metodologías in vitro, ex vivo, técnicas de biología molecular y tecnologías ómicas de alto rendimiento (genómica, transcriptómica, proteómica y metabolómica).
 
Email
c.simo@csic.es
 
 
Perfil en Google Scholar
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Results 1-20 of 51 (Search time: 0.028 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013A new metabolomic workflow for early detection of Alzheimer's diseaseIbáñez, Clara CSIC ORCID; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
2openAccessAdvances in Nutrigenomics.pdf.jpgJan-2010Advances in nutrigenomics research: Novel and future analytical approaches to investigate the biological activity of natural compounds and food functionsGarcía-Cañas, Virginia CSIC ORCID ; Simó, Carolina CSIC ORCID ; León, Carlos CSIC ORCID; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Algorithm for comprehensive analysis of datasets from hyphenated high resolution mass spectrometric techniques using single ion profiles and cluster analysisErny, Guillaume L.; Acunha, T.; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018An ultrahigh-performance liquid chromatography-time-of-flight mass spectrometry metabolomic approach to studying the impact of moderate red-wine consumption on urinary metabolomeEsteban-Fernández, Adelaida CSIC; Ibáñez, Clara CSIC ORCID; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
5openAccessAnalysis of chiral amino acids.pdf.jpg2011Analysis of chiral amino acids in cerebrospinal fluid samples linked to different stages of Alzheimer diseaseSamakashvili, S.; Ibáñez, Clara CSIC ORCID; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Anionic metabolite profiling by capillary electrophoresis-mass spectrometry using a noncovalent polymeric coating. Orange juice and wine as a case of studyAcunha, T.; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Ibáñez, Clara CSIC ORCID; Gallardo, Alberto CSIC; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Background correction in separation techniques hyphenated to high-resolution mass spectrometry – Thorough correction with mass spectrometry scans recorded as profile spectraErny, Guillaume L.; Acunha, T.; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID ; Alves, Armindaartículo
8openAccessPaper4.pdf.jpg2006Capillary electrophoresis-mass spectrometry of Spirulina platensis proteins obtained by pressurized liquid extractionHerrero, Miguel CSIC ORCID CVN ; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Ibáñez, Elena CSIC ORCID ; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
9openAccessCE-TOF.pdf.jpgApr-2010CE-TOF MS analysis of complex protein hydrolyzates from genetically modified soybeans – A tool for foodomicsSimó, Carolina CSIC ORCID ; Marina, María Luisa; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012CE/LC-MS multiplatform for broad metabolomic analysis of dietary polyphenols effect on colon cancer cells proliferationIbáñez, Clara CSIC ORCID; Simó, Carolina CSIC ORCID ; García-Cañas, Virginia CSIC ORCID ; Gómez-Martínez, Ángeles; Ferragut, José A.; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
11openAccessPEER_stage2_10.1002%252Felps.200900770.pdf.jpgJul-2010Chiral capillary electrophoresis in food analysisHerrero, Miguel CSIC ORCID CVN ; Simó, Carolina CSIC ORCID ; García-Cañas, Virginia CSIC ORCID ; Fanali, Salvatore; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
12openAccessChiral CE-MS.pdf.jpgMay-2010Chiral CE-MSSimó, Carolina CSIC ORCID ; García-Cañas, Virginia CSIC ORCID ; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
13closedAccess2005Combining Peptide Modeling and Capillary Electrophoresis−Mass Spectrometry for Characterization of Enzymes Cleavage Patterns:  Recombinant versus Natural Bovine Pepsin ASimó, Carolina CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Barbas, Coral; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
14openAccessK562.pdf.jpg2015Comparative proteomics to investigate the in vitro antiproliferative effect of dietary polyphenols against K562 leukemia cellsÇelebier, Mustafa; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Altınöz, Sacide; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
15openAccessComprehensive foodomics study.pdf.jpg2014Comprehensive foodomics study on the mechanisms operating at various molecular levels in cancer cells in response to individual rosemary polyphenolsValdés, Alberto CSIC ORCID; García-Cañas, Virginia CSIC ORCID ; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Ibáñez, Clara CSIC ORCID; Micol, Vicente; Ferragut, José A.; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
16openAccessEvaluación Foodómica.pdf.jpg2012Compuestos de la dieta y su efecto en cáncer de colon: Evaluación Foodómica mediante técnicas de Transcriptómica y MetabolómicaValdés, Alberto CSIC ORCID; García-Cañas, Virginia CSIC ORCID ; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID ; Ibáñez, Clara CSIC ORCIDartículo
17openAccessDecreased CSF levelsE4.pdf.jpg2014Decreased cerebrospinal fluid levels of L-carnitine in non-apolipoprotein E4 carriers at early stages of Alzheimer's diseaseLodeiro, María; Ibáñez, Clara CSIC ORCID; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID ; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Cedazo-Mínguez, Ángelartículo
18openAccessdietadevelo.pdf.jpg2020Dietary bioactive ingredients to modulate the gut microbiota-derived metabolite TMAO. New opportunities for functional food developmentSimó, Carolina CSIC ORCID ; García-Cañas, Virginia CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Effect of dietary polyphenols on K562 leukemia cells: A Foodomics approachValdés, Alberto CSIC ORCID; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Ibáñez, Clara CSIC ORCID; Rocamora-Reverte, Lourdes; Ferragut, José A.; García-Cañas, Virginia CSIC ORCID ; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Faecal metabolomic fingerprint after moderate consumption of red wine by healthy subjectsJiménez-Girón, Ana; Ibáñez, Clara CSIC ORCID; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID ; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Muñoz-González, Irene CSIC ORCID; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo