Firma en Digital.CSIC (*):
Bartolomé, Begoña
 
Otras firmas:
Bartolomé Sualdea, Begoña
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Biotecnología y microbiología de alimentos
 
Categoría Profesional:
Investigador Científico
 
Especialización:
Biotecnología Enológica Aplicada
 
 
Otros identificadores (con url):
 
Página web:
 
Email:
b.bartolome@csic.es
 

Resultados 1-20 de 46.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessAlmond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb).pdf.jpgsep-2010Almond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb) polyphenols: From chemical characterization to targeted analysis of phenolic metabolites in humansBartolomé, Begoña  ; Monagas Juan, María Josefina ; Garrido, Ignacio; Gómez-Cordovés, Carmen ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Lebrón-Aguilar, Rosa ; Urpí-Sarda, Mireia; Llorach, Rafael; Andrés-Lacueva, CristinaArtículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Antibacterial activity of wine phenolic compounds and oenological extracts against potential respiratory pathogensCueva, Carolina ; Muñoz-González, Irene ; Bustos, Irene ; Requena, Teresa ; Campo, R. del; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  Artículo
3openAccessAntibiosis of vineyard.pdf.jpg2011Antibiosis of vineyard ecosystem fungi against food-borne microorganismsCueva, Carolina ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  Artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Antimicrobial activity of lacticin 3147 against oenological lactic acid bacteria. Combined effect with other antimicrobial agentsGarcía-Ruiz, Almudena ; Requena, Teresa ; Peláez, Carmen ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Martínez-Cuesta, M. Carmen Artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2010Antimicrobial activity of phenolic acids against commensal, probiotic and pathogenic bacteriaCueva, Carolina ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Requena Rolanía, María Teresa; Bartolomé, Begoña  Artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Antimicrobial phenolic extracts able to inhibit lactic acid bacteria growth and wine malolactic fermentationGarcía-Ruiz, Almudena ; Cueva, Carolina ; González-Rompinelli, E. ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  Artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Assessment of probiotic properties in lactic acid bacteria isolated from wineGarcía-Ruiz, Almudena ; González de Llano, Dolores ; Esteban-Fernández, Adelaida ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  Artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Assessment of the impact of the addition of antimicrobial plant extracts to wine: Volatile and phenolic compositionGarcía-Ruiz, Almudena ; Rodríguez-Bencomo, Juan José ; Garrido, Ignacio; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  Artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Comparative in vitro fermentations of cranberry and grape seed polyphenols with colonic microbiotaSánchez-Patán, Fernando ; Barroso, Elvira ; Wiele, Tom van de; Jiménez-Girón, Ana ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Martínez-Cuesta, M. Carmen ; Peláez, Carmen ; Requena, Teresa ; Bartolomé, Begoña  Artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Comparative study of microbial-derived phenolic metabolites in human feces after intake of gin, red wine, and dealcoholized red wineJiménez-Girón, Ana ; Queipo-Ortuño, María Isabel; Muñoz-González, Irene ; Sánchez-Patán, Fernando ; Monagas Juan, María Josefina ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Tinahones, Francisco J.; Andrés-Lacueva, Cristina; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  Artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgfeb-2011Comparative study of the inhibitory effects of wine polyphenols on the growth of enological lactic acid bacteriaGarcía-Ruiz, Almudena ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  Artículo
12openAccessIFI_AGROCSIC_bis.pdf.jpgdic-2004Complementos alimenticios antioxidantes: beneficios y precaucionesBartolomé, Begoña  Artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Comprehensive assessment of the quality of commercial cranberry products. Phenolic characterization and in vitro bioactivitySánchez-Patán, Fernando ; Bartolomé, Begoña  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Monagas Juan, María Josefina Artículo
14openAccessDegradation of biogenic amines.pdf.jpg2012Degradation of biogenic amines by vineyard ecosystem fungi. Potential use in winemakingCueva, Carolina ; García-Ruiz, Almudena ; González-Rompinelli, E. ; Bartolomé, Begoña  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  Artículo
15closedAccess2011Determination of Microbial Phenolic Acids in Human Faeces by UPLC-ESI-TQ MSSánchez-Patán, Fernando ; Monagas Juan, María Josefina ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  Artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2011Effect of grape polyphenols on lactic acid bacteria and bifidobacteria growth: Resistance and metabolismTabasco, Raquel; Sánchez-Patán, Fernando ; Monagas Juan, María Josefina ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Peláez, Carmen ; Requena, Teresa Artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Effect of using glutathione-enrichedinactive dry yeast preparations on the phenolic composition of rosé grenache wines during winemakingAndújar-Ortiz, Inmaculada ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles ; Garrido, Ignacio; Bartolomé, Begoña  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  Artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Enhancement of anthocyanins and selected aroma compounds in strawberry fruits through methyl jasmonate vapor treatmentPeña Moreno, F. de la ; Monagas Juan, María Josefina ; Blanch, Gracia P. ; Bartolomé, Begoña  ; Ruiz del Castillo, M. Luisa Artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Evaluation of SPE as Preparative Technique for the Analysis of Phenolic Metabolites in Human FecesMuñoz-González, Irene ; Sánchez-Patán, Fernando ; Jiménez-Girón, Ana ; Cueva, Carolina ; Monagas Juan, María Josefina ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  Artículo
20openAccessAntioxidantes.pdf.jpg30-jun-2007Extracción de antioxidantes a partir de subproductos del procesado de la almendraGarrido, Ignacio; Monagas Juan, María Josefina ; Gómez-Cordovés, Carmen ; Bartolomé, Begoña  Artículo