Buscar en:

Empiece una nueva busqueda
Add/Remove Filters (1 filters currently applied)

Resultados 1-50 de 140.
 |  Relevancia

 

Resultados por ítem:
DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccess2011New hydrothermal treatment of alperujo enhances the content of bioactive minor components in crude pomace olive oilLama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Gómez-Carretero, Antonio CSIC; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-1999Postprandial triacylglycerols from dietary virgin olive oil are selectively cleared in humansAbia, Rocío CSIC ORCID ; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Pacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Montero Romero, Emilio; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
3openAccess420.pdf.jpg30-dic-2007Evaluation of the methods based on triglycerides and sterols for the detection of hazelnut oil in olive oilGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Viera-Macías, María CSIC; Tena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
4openAccessPostprint_2017_JFoodEng_V202_P79.pdf.jpgjun-2017Sorting olive oil based on alpha-tocopherol and total tocopherol content using near-infra-red spectroscopy (NIRS) analysisCayuela, José Antonio CSIC ORCID ; García-Martín, Juan Francisco CSIC ORCIDartículo
5openAccessPostP_2019_IFSET_V55_P11.pdf.jpg2019The use of industrial thermal techniques to improve the bioactive compounds extraction and the olive oil solid waste utilizationLama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Bermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
6closedAccessoct-2006Minor Components of Olive Oil: Evidence to Date of Health Benefits in HumansCovas, María Isabel; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Torre, Rafael de la; Kafatos, Anthony; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Osada, Jesús; Owen, Robert W.; Visioli, Francescoartículo
7openAccessCentrifugacion.pdf.jpg30-sep-2006Influencia del uso de complejos enzimáticos en la segunda centrifugación de pastas de aceitunasMillán Linares, Herminia; Alba-Mendoza, José CSIC; Moyano Pérez, María José CSIC; Oliver Jackisch, Björnartículo
8openAccessPostharvest.pdf.jpg31-mar-2006The postharvest of mill olivesGarcía Martos, José M. CSIC ORCID ; Yousfi, Khaled CSICartículo
9openAccessJFF_2021_V83_104561.pdf.jpg1-ago-2021May bioactive compounds from the olive fruit improve the postprandial insulin response in healthy adults?Sánchez-Rodríguez, Estefanía; Vázquez-Aguilar, Laura Alejandra; Biel-Glesson, Sara; Fernández-Navarro, José Ramón; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Olmo-Peinado, Jose María; de la Torre, Rafael; Fitó, Montserrat; Covas, María Isabel; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Martínez de Victoria, Emilio; Gil, Ángel; Mesa, María Doloresartículo
10openAccessAnti-inflammatory.pdf.jpgago-2007Minor compounds of olive oil have postprandial anti-inflammatory effectsPacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Bermúdez, Beatriz CSIC ORCID; López Martín, Sergio ; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Villar, José; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID artículo
11closedAccess15-jun-2011Determination of 3,4-dihydroxyphenylglycol, hydroxytyrosol and tyrosol purified from olive oil by-products with HPLC in animal plasma and tissuesRodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Wood, Sharon; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Duthie, Garry G.; Roos, Baukje deartículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2013Mediterranean diet supplemented with nuts reduces waist circumference and shifts lipoprotein subfractions to a less atherogenic pattern in subjects at high cardiovascular riskDamasceno, Nagila R. T.; Sala-Vila, Aleix; Cofán, Montserrat; Pérez-Heras, A.; Fitó, Montserrat; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Martínez-González, Miguel Ángel; Corella, Dolores; Arós, Fernando; Estruch, Ramón; Ros, Emilioartículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Postprandial triglyceride-rich lipoproteins promote M1/M2 microglia polarization in a fatty acid-dependent mannerToscano-Sánchez, Rocío CSIC; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Lemus-Conejo, Ana CSIC ORCID CVN; Claro, Carmen; Sánchez-Margalet, Victor; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCIDartículo
14openAccess865.pdf.jpg30-jun-1996Características de los aceites de oliva de primera y segunda centrifugaciónAlba-Mendoza, José CSIC; Hidalgo Casado, Francisco CSIC; Ruiz Gómez, M. A.; Martínez Román, Fernando CSIC ; Moyano Pérez, María José CSIC; Cert, Arturo CSIC; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
15openAccessMonounsaturated.pdf.jpgabr-2006Monounsaturated fatty acids, olive oil and blood pressure: epidemiological, clinical and experimental evidenceAlonso, Álvaro; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Martínez-González, Miguel Ángelartículo
16openAccess466.pdf.jpg30-dic-2000Methods of preparation of fatty acid methyl esters (FAME). Statistical assessment of the precision characteristics from a collaborative trialCert, Arturo CSIC; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID ; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID artículo
17closedAccessjul-2008A Large Randomized Individual and Group Intervention Conducted by Registered Dietitians Increased Adherence to Mediterranean-Type Diets: The PREDIMED StudyZazpe, Itzíar; Sánchez-Tainta, Ana; Estruch, Ramón; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Schröder, Helmut; Salas-Salvadó, Jordi; Corella, Dolores; Fiol, Miquel; Gómez-Gracia, Enrique; Arós, Fernando; Ros, Emilio; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Iglesias, Pablo; Conde-Herrera, Manuel; Martínez-González, Miguel Ángelartículo
18openAccessClinicalNut_2023_V42_P1389.pdf.jpgago-2023Rich oleocanthal and oleacein extra virgin olive oil and inflammatory and antioxidant status in people with obesity and prediabetes. The APRIL study: A randomised, controlled crossover studyRuiz-García, Ignacio; Ortíz-Flores, Rodolfo; Badía, Rocío; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; García-Fernández, María; Lara, Estrella; Martín-Montañez, Elisa; García-Serrano, Sara; Valdés, Sergio; Gonzalo, Montserrat; Tapia-Guerrero, María-José; Fernández-García, José-Carlos; Sánchez-García, Alicia CSIC ORCID; Muñoz-Cobos, Francisca; Calderón-Cid, Miguel; El-Bekay, Rajaa; Covas, María-Isabel; Rojo-Martínez, Gemma; Olveira, Gabriel; Romero-Zerbo, Silvana-Yanina; Bermúdez-Silva, Francisco-Javierartículo
19openAccessDigestion.pdf.jpg30-mar-2004Digestion and absorption of olive oilBermúdez, Beatriz CSIC ORCID; Pacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; López Martín, Sergio ; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID artículo
20openAccessFoodChem_2022_V394_133300.pdf.jpg24-may-2022Fatty acid ethyl esters (FAEE) in virgin olive oil: A shorter and full validated approach as an alternative to the EU Official MethodGómez-Coca, R. B. CSIC ORCID ; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; Brereton, Paul; Bendini, Alessandra; Gallina Toschi, Tullia; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID artículo
21openAccessnutrients-10-00626.pdf.jpg16-may-2018Effects of Virgin Olive Oils Differing in Their Bioactive Compound Contents on Metabolic Syndrome and Endothelial Functional Risk Biomarkers in Healthy Adults: A Randomized Double-Blind Controlled TrialSánchez Rodríguez, Estefanía; Lima Cabello, Elena; Biel-Glesson, Sara; Fernández-Navarro, José Ramón; Calleja, Miguel A.; Roca, María CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Gil-Extremera, Blas; Soria-Florido, María Trinidad; Torre, Rafael de la; Fitó, Montserrat; Covas, María Isabel; Alché Ramírez, Juan de Dios CSIC ORCID; Martínez de Victoria, Emilio; Gil, Ángel; Mesa, María D.artículo
22closedAccessnov-2009Apolipoprotein E determines the hepatic transcriptional profile of dietary maslinic acid in miceGuillén, Natalia; Acín, Sergio; Surra, Joaquín C.; Arnal, Carmen CSIC; Godino, Javier; García-Granados, Andrés; Muniesa, Pedro; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Osada, Jesúsartículo
23openAccessA_regulate_feficit_irrigation_2013_Postprint.pdf.jpgnov-2013A regulated deficit irrigation strategy for hedgerow olive orchards with high plant densityFernández Luque, José Enrique CSIC ORCID ; Pérez Martín, Alfonso CSIC ORCID; Torres Ruiz, José Manuel CSIC ORCID; Cuevas Sánchez, Mª Victoria CSIC ORCID; Rodríguez-Domínguez, Celia M. CSIC ORCID; Elsayed-Farag, S. CSIC; Morales Sillero, Ana; García Martos, José M. CSIC ORCID ; Hernández Santana, V.; Díaz-Espejo, Antonio CSIC ORCID artículo
24openAccessCRFSN_2023_In vivo.pdf.jpg25-abr-2023In vivo evidences of the health-promoting properties of bioactive compounds obtained from olive by-products and their use as food ingredientRivero-Pino, Fernando; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Villanueva, Álvaro CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCIDartículo
25closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg12-sep-2002Influence of thermal treatments simulating cooking processes on the polyphenol content in virgin olive oilBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
26openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Effect of olive-derived antioxidants (3,4-dihydroxyphenylethanol and 3,4 dihydroxyphenylglycol) on sperm motility and fertility in liquid ram sperm stored at 15°C or 5°CArando, Ander; Delgado Bermejo, Juan Vicente; Bermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; León Jurado, José Manuel; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Nogales, Sergio; Pérez-Marín, Carlos Carmeloartículo
27closedAccessfeb-2005Effect of dietary high-oleic-acid oils that are rich in antioxidants on microsomal lipid peroxidation in ratsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Arcemis, César; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Catalá, Ángelartículo
28closedAccess28-jul-2010Quality Characterization of the New Virgin Olive Oil Var. Sikitita by Phenols and Volatile CompoundsGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Tena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
29openAccess472.pdf.jpg30-jun-2000Algorithms for the detection of hazelnut oil in olive oilCert, Arturo CSIC; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID artículo
30openAccessLWT_2020_V121_108936.pdf.jpgmar-2020Virgin olive oil volatile fingerprint and chemometrics: Towards an instrumental screening tool to grade the sensory qualityQuintanilla-Casas, Beatriz; Bustamante, Julen; Guardiola, Francesc; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Barbieri, Sara; Bendini, Alessandra; Gallina Toschi, Tullia; Vichi, Stefania CSIC ORCID; Tres, Albaartículo
31openAccessnutrients-13-03471-v3.pdf.jpg29-sep-2021Oleanolic Acid-Enriched Olive Oil Alleviates the Interleukin-6 Overproduction Induced by Postprandial Triglyceride-Rich Lipoproteins in THP-1 MacrophagesFernández-Aparicio, Ángel; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Castellano, José María CSIC ORCID ; Correa-Rodríguez, María; Schmidt-RioValle, Jacqueline; González-Jiménez, Emilioartículo
32closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Changes in ultrasound-assessed carotid intima-media thickness and plaque with a mediterranean diet: A substudy of the PREDIMED trialSala-Vila, Aleix; Romero-Mamani, Edwin Saúl; Gilabert, Rosa; Núñez, Isabel; Torre, Rafael de la; Corella, Dolores; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; López-Sabater, Carmen; Pintó, Xavier; Rekondo, Javier; Martínez-González, Miguel Ángel; Estruch, Ramón; Ros, Emilioartículo
33openAccessPostP_2019_JFunctFoods_V62_103543.pdf.jpgnov-2019Unsaponifiable and phenolic fractions from virgin olive oil prevent neuroinflammation skewing microglia polarization toward M2 phenotypeToscano-Sánchez, Rocío CSIC; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Naranjo, María C.; Lemus-Conejo, Ana CSIC ORCID CVN; Claro, Carmen; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCIDartículo
34closedAccesssep-2006Hydroxytyrosol administration enhances atherosclerotic lesion development in apo E deficient miceAcín, Sergio; Navarro, María Ángeles; Arbonés-Mainar, José M.; Guillén, Natalia; Sarría, Alfonso J.; Carnicer, Ricardo; Surra, Joaquín C.; Orman, Israel; Segovia, José Carlos; Torre, Rafael de la; Covas, María Isabel; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Osada, Jesúsartículo
35openAccess1045.pdf.jpg30-dic-1994Recomendaciones para la aplicación de algunos métodos analíticos incluidos en el reglamento CEE 2568/91 relativo a las características de los aceites de oliva y de orujo de olivaLeón Camacho, Manuel CSIC ; Cert, Arturo CSICartículo
36openAccessnutrients-11-01109.pdf.jpg18-may-2019Neuroprotective effects of diets containing olive oil and DHA/EPA in a mouse model of cerebral ischemiaGonzalo-Gobernado, Rafael CSIC ORCID; Ayuso, María Irene; Sansone, Loredana; Bernal-Jiménez, Juan José; Ramos-Herrero, Víctor Darío; Sánchez-García, Enrique; Ramos, Teresa L.; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Bermúdez, Beatriz CSIC ORCID; Montaner, Joan CSIC ORCIDartículo
37openAccessE-deficient.pdf.jpgabr-2007Microarray analysis of hepatic genes differentially expressed in the presence of the unsaponifiable fraction of olive oil in apolipoprotein E-deficient miceAcín, Sergio; Navarro, María Ángeles; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Surra, Joaquín C.; Guillén, Natalia; Arnal, Carmen CSIC; Sarría, Alfonso J.; Arbonés-Mainar, José M.; Camicer, Ricardo; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Osada, Jesúsartículo
38openAccessnutrients-11-02039-v2.pdf.jpg1-sep-2019Virgin olive oil and health: summary of the III International Conference on Virgin Olive Oil and Health Consensus Report, JAEN (Spain) 2018Gaforio, José Juan; Visioli, Francesco; Alarcón-de-la-Lastra, Catalina; Castañer, Olga; Delgado-Rodríguez, Miguel; Fitó, Montserrat; Hernández, Antonio F.; Huertas, Jesús R.; Martínez-González, Miguel Ángel; Menéndez, Javier A.; Osada, Jesús; Papadaki, Angeliki; Parrón, Tesifón; Pereira, Jorge E.; Rosillo, María Ángeles CSIC ORCID; Sánchez-Quesada, Cristina; Schwingshackl, Lukas; Toledo, Estefanía; Tsatsakis, Aristidis M.artículo
39openAccessBlood.pdf.jpg30-mar-2004Blood transport and genomic effects of olive oil componentsPacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Bermúdez, Beatriz CSIC ORCID; López Martín, Sergio ; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID artículo
40closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Mediterranean diet reduces 24-hour ambulatory blood pressure, blood glucose, and lipids: One-year randomized, clinical trialDoménech, M.; Román, Pilar; Lapetra, José; García de la Corte, F. J.; Sala-Vila, Aleix; Torre, Rafael de la; Corella, Dolores; Salas-Salvadó, Jordi; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Toledo, Estefanía; Estruch, Ramón; Coca, Antonio; Ros, Emilioartículo
41openAccessfoods-10-02019-v3.pdf.jpg27-ago-2021SLE Single-Step Purification and HPLC Isolation Method for Sterols and Triterpenic Dialcohols Analysis from Olive OilLeón Camacho, Manuel CSIC ; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID artículo
42openAccessEstudio de la efectividad de las columnas de extracción de octadecilo_PV_Art.pdf.jpg1992Estudio de la efectividad de las columnas de extracción de octadecilo C18 en la evaluación del amargor (K225) del aceite de oliva virgen. Error y esquema analítico del método de valoraciónGutiérrez-Rosales, Francisca CSIC ; Perdiguero, S.artículo
43closedAccess25-nov-2009Evaluation of virgin olive oil thermal deterioration by fluorescence spectroscopyTena, Noelia CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Two highly monounsaturated oils, olive oil and high-oleic sunflower oil, induce different triacylglycerol molecular species distribution in rat liverPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
45closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Fiber intake and all-cause mortality in the Prevención con Dieta Mediterránea (PREDIMED) studyBuil-Cosiales, Pilar; Zazpe, Itzíar; Toledo, Estefanía; Corella, Dolores; Salas-Salvadó, Jordi; Díez-Espino, Javier; Ros, Emilio; Navajas, Joaquín F.C.; Santos-Lozano, José Manuel; Arós, Fernando; Fiol, Miquel; Castañer, Olga; Serra-Majem, Lluís; Pintó, Xavier; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Marti, Amelia; Basterra-Gortari, F. Javier; Sorlí, José V.; Verdú-Rotellar, José M.; Basora, Josep; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Estruch, Ramón; Martínez-González, Miguel Ángelartículo
46closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-1999Comparison of effects of two different monounsaturated oils on biliary secretion in ratsVázquez, Carmen M. CSIC ORCID; López, M. R.; Bravo, Laura CSIC ORCID; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
47openAccessPostP_2005_JAFC_V53_P6201.pdf.jpg10-ago-2005Detection of the presence of hazelnut oil in olive oil by FT-raman and FT-MIR spectroscopyBaeten, Vincent; Fernández Pierna, Juan Antonio; Dardenne, Pierre; Meurens, Marc; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Aparicio-Ruiz, R. CSIC ORCIDartículo
48openAccessFoodControl_2021_V123_107831.pdf.jpgmay-20211H–NMR fingerprinting and supervised pattern recognition to evaluate the stability of virgin olive oil during storageAlonso-Salces, Rosa María; Gallo, Blanca; Collado, María Isabel; Sasía-Arriba, Andrea; Viacava, Gabriela Elena; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Gallina Toschi, Tullia; Servili, Maurizio; Berrueta, Luis Ángelartículo
49openAccessPyropheophytin_Gomez_Art2020.pdf.jpg2020Pyropheophytin a in Soft Deodorized Olive OilsGómez-Coca, R. B. CSIC ORCID ; Alassi, Mahmoud; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID ; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID artículo
50openAccess2019Olive oil quality and authenticity: a review of current EU legislation, standards, relevant methods of analyses, their drawbacks and recommendations for the futureConte, Lanfranco; Bendini, Alessandra; Valli, Enrico; Lucci, Paolo; Moret, Sabrina; Maquet, Alain; Lacoste, Florence; Brereton, Paul; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID ; Gallina Toschi, Tulliaartículo
Resultados 1-50 de 140.