Firma en Digital.CSIC (*):
Perona, Javier S.
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Alimentación y Salud; Grupo: Compuestos bioactivos, nutrición y salud
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Compuestos bioactivos, nutrición y salud.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
perona@ig.csic.es
 

Results 1-20 of 41 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessJan-2003Alteration of lipids, G proteins, and PKC in cell membranes of elderly hypertensivesEscribá, Pablo V.; Sánchez-Domínguez, José M.; Alemany, Regina; Perona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
2openAccessPresion_arterial.pdf.jpgJan-2007El consumo de aceite de oliva virgen extra reduce la presión arterialRuiz-Gutiérrez, Valentina ; Perona, Javier S.  artículo
3closedAccessMar-2007Consumption of Virgin Olive Oil Influences Membrane Lipid Composition and Regulates Intracellular Signaling in Elderly Adults With Type 2 Diabetes MellitusPerona, Javier S.  ; Vögler, Oliver; Sánchez-Domínguez, José M.; Montero, Emilio; Escribá, Pablo V.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
4closedAccessJun-2004Dietary virgin olive oil triacylglycerols as an independent determinant of very low-density lipoprotein compositionPerona, Javier S.  ; Cañizares, Julio; Montero, Emilio; Sánchez-Domínguez, José M.; Pacheco, Yolanda M. ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
5closedAccessFeb-2005Effect of dietary high-oleic-acid oils that are rich in antioxidants on microsomal lipid peroxidation in ratsPerona, Javier S.  ; Arcemis, César; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Catalá, Ángelartículo
6closedAccess2000Effect of two high-oleic oils on the liver lipid composition of spontaneously hypertensive ratsPerona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
7closedAccessJan-2008Effects of 2-hydroxyoleic acid on the structural properties of biological and model plasma membranesPrades, Jesús; Alemany, Regina; Perona, Javier S.  ; Funari, Sergio S.; Vögler, Oliver; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Escribá, Pablo V.; Barceló, Franciscaartículo
8closedAccessJan-2004Effects of different dietary oils on inflammatory mediator generation and fatty acid composition in rat neutrophilsPuerta, Rocío de la; Martínez-Domínguez, E.; Perona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
9closedAccess7-Sep-2005Effects of Oleic Acid Rich Oils on Aorta Lipids and Lipoprotein Lipase Activity of Spontaneously Hypertensive RatsPerona, Javier S.  ; Rodríguez-Rodríguez, Rosalía ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
10openAccessPomace_2010.pdf.jpg22-May-2010Effects of Pomace Olive Oil on Postprandial Lipid Metabolism in HIV PatientsPerona, Javier S.  ; Rivas-García, Francisco; Aguilar, M.; Prada, José Luis; Arco, A. del; García, María; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
11closedAccess9-Dec-2009Evaluation of the Effect of Dietary Virgin Olive Oil on Blood Pressure and Lipid Composition of Serum and Low-Density Lipoprotein in Elderly Type 2 Diabetic SubjectsPerona, Javier S.  ; Montero, Emilio; Sánchez-Domínguez, José M.; Cañizares, Julio; García, María; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
12closedAccessDec-2006Fatty acid composition of chylomicron remnant-like particles influences their uptake and induction of lipid accumulation in macrophagesPascale, Clara de; Avella, Michael; Perona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Wheeler-Jones, Caroline; Botham, K. M.artículo
13openAccessAlemany_BBA2006.pdf.jpgApr-2007G protein-coupled receptor systems and their lipid environment in health disorders during agingAlemany, Regina; Perona, Javier S.  ; Sánchez-Domínguez, José M.; Montero, Emilio; Cañizares, Julio; Bressani, Ricardo; Escribá, Pablo V.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
14closedAccessJun-2007Influence of minor components of olive oils on the composition and size of TRLs and on macrophage receptors involved in foam cell formationCabello-Moruno, Rosana ; Perona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
15openAccess682.pdf.jpg30-Aug-1999La cromatografía líquida de alta eficacia en la separación de triglicéridos de grasas animales complejasPerona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Barrón, Luis J. R.artículo
16openAccessPro-inflammatory.pdf.jpgMar-2009Long-chain fatty alcohols from pomace olive oil modulate the release of proinflammatory mediatorsFernández-Arche, Ángeles; Márquez-Martín, Ana ; Puerta, Rocío de la; Perona, Javier S.  ; Terencio, Carmen; Pérez Camino, María del Carmen  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
17openAccessMediterranean_syle_diet_Press_release.pdf.jpg5-Oct-2009Mediterranean-Style Diet Effect on the Structural Properties of the Erythrocyte Cell Membrane of Hypertensive Patients. The Prevencion con Dieta Mediterranea StudyBarceló, Francisca; Perona, Javier S.  ; Prades, Jesús; Funari, Sergio S.; Gómez-Gracia, Enrique; Conde-Herrera, Manuel; Estruch, Ramón; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
18openAccessE-deficient.pdf.jpgApr-2007Microarray analysis of hepatic genes differentially expressed in the presence of the unsaponifiable fraction of olive oil in apolipoprotein E-deficient miceAcín, Sergio; Navarro, María Ángeles; Perona, Javier S.  ; Surra, Joaquín C.; Guillén, Natalia; Arnal, Carmen; Sarría, Alfonso J.; Arbonés-Mainar, José M.; Camicer, Ricardo; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Osada, Jesúsartículo
19closedAccessFeb-2007Modifications in Postprandial Triglyceride-Rich Lipoprotein Composition and Size after the Intake of Pomace Olive OilCabello-Moruno, Rosana ; Perona, Javier S.  ; Osada, Jesús; García, María; Ruiz-Gutiérrez, Valentina artículo
20openAccessBritish J Nutr 1999.pdf.jpg2-Oct-1999Modifications induced by dietary lipid source in adipose tissue phospholipid fatty acids and their consequences in lipid mobilizationPortillo, María Puy; Teros, Ana I; Perona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Torres, Isabel; Macarulla, M. Teresaartículo