Firma en Digital.CSIC (*)
Brenes Balbuena, Manuel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
Olive, table olives, olive oil, polyphenols.
 
Email
brenes@ig.csic.es
 
 
 
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Refined By:
Autor:  Romero Barranco, Concepción
Tipología:  artículo
Fulltext:  With Fulltext

Resultados 1-20 de 50.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessPostP_2019_IJFST.pdf.jpg2020Aerobic industrial processing of Empeltre cv. natural black olives and product characterisationMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
2openAccessGrasas_Aceites_2017_V68_e182.pdf.jpg2017An explanation for the natural de-bittering of Hurma olives during ripening on the treeSusamci, E.; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Tuncay, O.; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
3openAccessPostprint_2016_JSFA_V96_P4032.pdf.jpgsep-2016Assays to control the development of the green staining alteration in Spanish-style green olives of the Gordal varietySánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
4openAccess15-abr-2024Assessment of black ripe olive processing for acrylamide mitigationBrenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Ramírez-Castro, Eva M.; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
5openAccessBrenes2021_Article_AssessmentOfTheAntimicrobialAn.pdf.jpg22-dic-2021Assessment of the Antimicrobial and Fertilizing Activity of Table Olive Concentrated Waste Streams During Their Shelf LifeBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Aguado, Ana; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
6openAccess815.pdf.jpg30-oct-1997Bacterias del ácido láctico en la fermentación de aceitunas de mesaDurán Quintana, M. Carmen CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
7openAccessPostprint_2016_JAOCS_V93_P665.pdf.jpgmay-2016Bioactive Compounds in Virgin Olive Oil of the PDO Montoro-AdamuzRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
8openAccessPostP_JFCA_V66_P193.pdf.jpgmar-2018Bioactive substances in black ripe olives produced in Spain and the USAGarcía García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
9openAccessFood_Funct_2019_V10_P4716.pdf.jpg9-jul-2019Characterization of bioactive compounds in commercial olive leaf extracts, and olive leaves and their infusionsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
10openAccessfoods_2022_11_3879.pdf.jpg1-dic-2022Chemical and Enzymatic Characterization of Leaves from Spanish Table Olive CultivarsRamírez-Castro, Eva M.; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
11openAccessPostP_2020_AWM_V227_105833.pdf.jpg20-ene-2020Chemical composition of table olive wastewater and its relationship with the bio-fortifying capacity of tomato (Solanum lycopersicum L.) plantsSantos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Aguado, Ana; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
12openAccessPostprint_FOODCHEM_2015_V171_P50.pdf.jpg2015Combined use of nitrogen and coatings to improve the quality of mechanically harvested Manzanilla olivesRamírez, Eva CSIC ORCID ; Sánchez, Antonio Higinio; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
13openAccessPostprint_Food_Chem_2015_v166_p115.pdf.jpg1-ene-2015Composition of pigments and colour changes in green table olives related to processing typeRamírez, Eva CSIC ORCID ; Gandul-Rojas, Beatriz CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Gallardo Guerrero, Lourdes CSIC ORCID artículo
14openAccessLWT_2022_V177_114177.pdf.jpg30-dic-2022Dehydrated black olives from unfermented and alkali treated green olivesBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García-Serrano, Pedro CSIC; Brenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
15openAccessPostP_2020_LWT_V118_108870.pdf.jpgene-2020Effect of calcium on the preservation of green olives intended for black ripe olive processing under free-sodium chloride conditionsGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
16openAccessSciTotalEnv_2021_790_148053.pdf.jpg10-oct-2021Effect of fertilisation with black table olive wastewater solutions on production and quality of tomatoes cultivated under open field conditionsSantos, Berta de los; García-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Aguado, Ana; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
17openAccessPostP_2019_SciHort_V256_108644.pdf.jpg15-oct-2019Effect of table olive wastewaters on growth and yield of cucumber, pepper, tomato and strawberrySantos, Berta de los; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Aguado, Ana; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
18openAccessGyA_2022_V73_e484.pdf.jpg1-ene-2022Effect of vacuum impregnation on physical changes during table olive processingRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
19openAccessPostP_2018_EurJLipidSci_V120_P1800008.pdf.jpg28-feb-2018Elaboration of Table Olives: Assessment of New Olive GenotypesRallo, Pilar; Morales Sillero, Ana; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Jiménez, Rocío; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Suárez, Mª Paz; Casanova, Laura; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
20openAccessPostprint_2014_JAgricFoodChem_V62_P9569.pdf.jpg2014Endogenous enzymes involved in the transformation of oleuropein in Spanish table olive varietiesRamírez, Eva CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo