Firma en Digital.CSIC (*):
García García, Pedro
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Biotecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional:
Investigador Científico
 
Especialización:
Química y Tecnología de Aceitunas de Mesa.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
pedrog@ig.csic.es
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessAssessing the Challenges in the Application.pdf.jpg17-May-2017Assessing the Challenges in the Application of Potential Probiotic Lactic Acid Bacteria in the Large-Scale Fermentation of Spanish-Style Table OlivesRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; Arroyo López, Francisco Noé  ; Roldán-Reyes, Juan C.; Torres-Gallardo, Rosa; Bautista-Gallego, J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
2openAccessPostprint_2016_IntJFoodMic_V238_P1.pdf.jpg5-Dec-2016Assessment of table olive fermentation by functional data analysisRuiz-Bellido, M. A.; Romero-Gil, V.; García García, Pedro  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
3openAccess815.pdf.jpg30-Oct-1997Bacterias del ácido láctico en la fermentación de aceitunas de mesaDurán Quintana, M.ª Carmen ; Romero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Garrido Fernández, A.  artículo
4openAccessPostP_JFCA_V66_P193.pdf.jpgMar-2018Bioactive substances in black ripe olives produced in Spain and the USAGarcía García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
5closedAccess15-Jun-2009Browning reactions in olives: Mechanism and polyphenols involvedSegovia-Bravo, Kharla A. ; Jarén-Galán, Manuel  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
6openAccessLevaduras.pdf.jpg30-Sep-2003Características del crecimiento de levaduras de aceitunas de mesa a bajas temperaturasDurán Quintana, M.ª Carmen ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
7openAccess2014Changes of physicochemical and sensory characteristics of packed ripe table olives from Spanish cultivars during shelf-lifeGarcía García, Pedro  ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Garrido Fernández, A.  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgOct-2011Chloride salt mixtures affect Gordal cv. green Spanish-style table olive fermentationBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
9openAccess868.pdf.jpg30-Jun-1996Conservación de aceitunas verdes o color cambiante en salmueraGarrido Fernández, A.  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Durán Quintana, M.ª Carmen artículo
10openAccessData_in_Brief_2016_V9_P401.pdf.jpgDec-2016Data on the application of Functional Data Analysis in food fermentationsRuiz-Bellido, M. A.; Romero-Gil, Verónica; García García, Pedro  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
11closedAccess25-May-2011Effect of bruising on respiration, superficial color, and phenolic changes in fresh Manzanilla olives (Olea europaea pomiformis): Development of treatments to mitigate browningSegovia-Bravo, Kharla A. ; García García, Pedro  ; López-López, Antonio  ; Garrido Fernández, A.  artículo
12openAccessgreen_Spanis-style_Manzanilla_Rodriguez.pdf.jpgMar-2016Effect of green Spanish-style Manzanilla packaging conditions on the prevalence of the putative probiotic bacteria Lactobacillus pentosus TOMC-LAB2Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; García García, Pedro  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
13openAccess2015Effect of packaging and storage conditions on microbial survival, physicochemical characteristics and colour of non-thermally preserved green Spanish-style Manzanilla olivesRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; Arroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
14openAccess2014Effect of post-fermentation storage on Spanish-style green Manzanilla olivesRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; López-López, Antonio  ; Romero-Gil, Verónica; Arroyo López, Francisco Noé  ; Moreno-Baquero, J. María ; Garrido Fernández, A.  ; García García, Pedro  artículo
15closedAccess2010Effect of the Previous Storage of Ripe Olives on the Oil Composition of FruitsLópez-López, Antonio  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Cortés Delgado, Amparo  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
16closedAccessApr-2012Effects of salt mixtures on Spanish green table olive fermentation performanceRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Bautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  ; García García, Pedro  artículo
17openAccessPostprint_J_Food_Eng_2014_V120_P9.pdf.jpg2014Effects of selected amino acids and water-soluble vitamins on acrylamide formation in a ripe olive model systemLópez-López, Antonio  ; Beato, Víctor Manuel ; Sánchez, Antonio Higinio; García García, Pedro  ; Montaño, Alfredo  artículo
18openAccessGreen.pdf.jpg30-Sep-2005Elaboración de aceitunas denominadas “Green ripe olives” con variedades españolasBrenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  artículo
19openAccessElaboration.pdf.jpg31-Mar-2006Elaboration of table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio  ; García García, Pedro  ; Rejano Navarro, Luis artículo
20openAccessPostprint_2016_IntJFoodSciTech_V51_P1674.pdf.jpg2016Evaluation of chemical components of debittered olives undergone preservation and polyphenol oxidationRamírez, Eva ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Romero Barranco, Concepción  artículo