Firma en Digital.CSIC (*)
Sánchez Gómez, Antonio Higinio
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Aceituna de mesa; Análisis sensorial; Tratamientos térmicos; Recolección mecanizada.
 
Email
ahiginio@ig.csic.es
 
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostprint_2016_JSFA_V96_P4032.pdf.jpgSep-2016Assays to control the development of the green staining alteration in Spanish-style green olives of the Gordal varietySánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
2openAccessijfs.15080.pdf.jpgMay-2021Changes in the volatile composition of Spanish-style green table olives induced by pasteurisation treatmentMontaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN artículo
3openAccess2014Changes of physicochemical and sensory characteristics of packed ripe table olives from Spanish cultivars during shelf-lifeGarcía García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
4openAccessDataBrief_2018_V20_P1471.pdf.jpgOct-2018Data on sensory profile of green Spanish-style table olives studied by Quantitative Descriptive AnalysisLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
5openAccessPostprint_2018_FoodChem_V239_P343.pdf.jpg15-Jan-2018Effect of post-fermentation and packing stages on the volatile composition of Spanish-style green table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
6closedAccess2012Effect of Processing and Storage Time on the Contents of Organosulfur Compounds in Pickled Blanched GarlicBeato, Víctor Manuel CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
7openAccessPostprint_2019_FoodChem_V271_P543.pdf.jpg15-Jan-2019Effect of Spanish-style processing steps and inoculation with Lactobacillus pentosus starter culture on the volatile composition of cv. Manzanilla green olivesCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
8openAccessElaboration.pdf.jpg31-Mar-2006Elaboration of table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Rejano Navarro, Luis CSICartículo
9openAccessPostP_2018_EurJLipidSci_V120_P1800008.pdf.jpg28-Feb-2018Elaboration of Table Olives: Assessment of New Olive GenotypesRallo, Pilar; Morales Sillero, Ana; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Jiménez, Rocío; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Suárez, Mª Paz; Casanova, Laura; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
10openAccessAlcali.pdf.jpg30-Sep-2007Estudio de nuevos procedimientos de elaboración de aceitunas verdes tratadas con álcali, no fermentadas, conservadas mediante tratamientos térmicosCasado, Francisco Javier CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
11openAccessFermentation_profile_FM2003.pdf.jpgAug-2003Fermentation profile and optimization of green olive fermentationusing Lactobacillus plantarum LPCO10 as a starter cultureLeal-Sánchez, M. Vega; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Jiménez Díaz, Rufino ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
12closedAccess23-Mar-2011Fermented vegetables containing benzoic and ascorbic acids as additives: Benzene formation during storage and impact of additives on quality parametersCasado, Francisco Javier CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Beato, Víctor Manuel CSIC; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
13openAccessmetabolites-08-00073.pdf.jpg31-Oct-2018Microbiota and metabolite profiling of spoiled spanish-style green table olivesCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
14openAccessSEP01_Nuevas_tendencias1.pdf.jpg2-Sep-2008Nuevas tendencias en el tratamiento alcalino “cocido” de las aceitunas verdes aderezadas al estilo español o sevillanoRejano Navarro, Luis CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Vega Macías, Victorinoartículo
15openAccessPanel_Lopez_Lopez_Art2019.pdf.jpg8-Nov-2019Panel and panelist performance in the sensory evaluation of black ripe olives from spanish manzanilla and hojiblanca cultivarsLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
16openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Processing of table olives with KOH and characterization of the wastewaters as potential fertilizerGarcía-Serrano, Pedro; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
17embargoedAccessPostP_2021_FoodMicrobiol_V98_103788.pdf.jpgMar-2021Production of volatile compounds by wild-type yeasts in a natural olive-derived culture mediumMontaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
18openAccessSCI.TOTAL_Envirom_2020_V746_141150.pdf.jpgDec-2020Progress on green table olive processing with KOH and wastewaters reuse for agricultural purposesGarcía-Serrano, Pedro; Santos, Berta de los; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Aguado, Ana; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
19closedAccess1-Mar-2010Reduction of acrylamide content of ripe olives by selected additivesCasado, Francisco Javier CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
20openAccessPostprint_2018_LWT_V89_P725.pdf.jpgMar-2018Relating sensory analysis with SPME-GC-MS data for Spanish-style green table olive aroma profilingLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo