Firma en Digital.CSIC (*):
Brenes Balbuena, Manuel
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Biotecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional:
Investigador Científico
 
Especialización:
Olive, table olives, olive oil, polyphenols.
 
Email:
brenes@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 49 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostP_2019_IJFST.pdf.jpg2020Aerobic industrial processing of Empeltre cv. natural black olives and product characterisationMedina Pradas, Eduardo  ; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
2openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgDec-2020Aerobic treatment of black ripe olive processing streams to reduce biological contaminationGarcía-Serrano, Pedro; Romero Barranco, Concepción ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; García García, Pedro ; Montaño, Alfredo  ; Medina Pradas, Eduardo ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
3openAccessGrasas_Aceites_2017_V68_e182.pdf.jpg2017An explanation for the natural de-bittering of Hurma olives during ripening on the treeSusamci, E.; Romero Barranco, Concepción  ; Tuncay, O.; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
4closedAccess13-Jul-2011Antimicrobial activity of olive solutions from stored alpeorujo against plant pathogenic microorganismsMedina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  ; Santos, Berta de los; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; García Borrego, Aránzazu  ; Romero, Fernando; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
5openAccessPostprint_2016_JSFA_V96_P4032.pdf.jpgSep-2016Assays to control the development of the green staining alteration in Spanish-style green olives of the Gordal varietySánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Rejano Navarro, Luis ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
6openAccess815.pdf.jpg30-Oct-1997Bacterias del ácido láctico en la fermentación de aceitunas de mesaDurán Quintana, M.ª Carmen ; Romero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Garrido Fernández, A.  artículo
7closedAccessDec-2009Bactericidal Activity of Glutaraldehyde-like Compounds from Olive ProductsMedina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García Borrego, Aránzazu  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  artículo
8openAccessPostprint_2016_JAOCS_V93_P665.pdf.jpgMay-2016Bioactive Compounds in Virgin Olive Oil of the PDO Montoro-AdamuzRomero Barranco, Concepción  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
9openAccessPostP_JFCA_V66_P193.pdf.jpgMar-2018Bioactive substances in black ripe olives produced in Spain and the USAGarcía García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
10openAccessFood_Funct_2019_V10_P4716.pdf.jpg9-Jul-2019Characterization of bioactive compounds in commercial olive leaf extracts, and olive leaves and their infusionsMedina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
11openAccessPostprint_FOODCHEM_2015_V171_P50.pdf.jpg2015Combined use of nitrogen and coatings to improve the quality of mechanically harvested Manzanilla olivesRamírez, Eva ; Sánchez, Antonio Higinio; Romero Barranco, Concepción ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Comment on addressing analytical requirements to support health claims on >olive oil polyphenols> (EC regulation 432/212)Romero Barranco, Concepción ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
13openAccessPostprint_Food_Chem_2015_v166_p115.pdf.jpg1-Jan-2015Composition of pigments and colour changes in green table olives related to processing typeRamírez, Eva ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Romero Barranco, Concepción ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  artículo
14openAccess868.pdf.jpg30-Jun-1996Conservación de aceitunas verdes o color cambiante en salmueraGarrido Fernández, A.  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Durán Quintana, M.ª Carmen artículo
15embargoedAccessPostP_2019_SciHort_V256_108644.pdf.jpg15-Oct-2019Effect of table olive wastewaters on growth and yield of cucumber, pepper, tomato and strawberrySantos, Berta de los; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Aguado, Ana; Medina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
16openAccessGreen.pdf.jpg30-Sep-2005Elaboración de aceitunas denominadas “Green ripe olives” con variedades españolasBrenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  artículo
17openAccessPostP_2018_EurJLipidSci_V120_P1800008.pdf.jpg28-Feb-2018Elaboration of Table Olives: Assessment of New Olive GenotypesRallo, Pilar; Morales Sillero, Ana; Brenes Balbuena, Manuel  ; Jiménez, Rocío; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Suárez, Mª Paz; Casanova, Laura; Romero Barranco, Concepción  artículo
18openAccessPostprint_2014_JAgricFoodChem_V62_P9569.pdf.jpg2014Endogenous enzymes involved in the transformation of oleuropein in Spanish table olive varietiesRamírez, Eva ; Medina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
19openAccessPostP_2019_IFSET_V51_P73.pdf.jpg2019Enrichment in phenolic compounds of black ripe olives through nano-filtration and vacuum evaporation techniquesGarcía-Serrano, Pedro; Romero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Enrichment of Black Ripe Olives in Bioactive Compounds Using a Single Alkali TreatmentRomero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo