Firma en Digital.CSIC (*):
Gandul-Rojas, Beatriz
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Fitoquímica de Alimentos. Grupo: Química y Bioquímica de Pigmentos
 
Categoría Profesional:
Científica Titular
 
Especialización:
Química y bioquímica de pigmentos
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
gandul@ig.csic.es
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostprint_Food_Chem_2015_v166_p115.pdf.jpg1-Jan-2015Composition of pigments and colour changes in green table olives related to processing typeRamírez, Eva ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Romero, Concepción; Brenes Balbuena, Manuel  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  Artículo
2openAccessHPLC.pdf.jpg1991Control de pigmentos clorofílicos y carotenoides por HPLC en el aceite de oliva virgenGandul-Rojas, Beatriz  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  ; Garrido Fernández, J.  ; Mínguez Mosquera, María Isabel Artículo
3closedAccess2010Control of olive oil adulteration with copper-chlorophyll derivativesRoca, María  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  ; Mínguez Mosquera, María Isabel ; Gandul-Rojas, Beatriz  Artículo
4openAccessPostprint_Food_Res_Int_2014_V65_P199.pdf.jpg2014Decoloration kinetics of chlorophylls and carotenoids in virgin olive oil by autoxidationAparicio-Ruiz, R. ; Gandul-Rojas, Beatriz  Artículo
5closedAccessJan-2012Detection of the color adulteration of green table olives with copper chlorophyllin complexes (E-141ii colorant)Gandul-Rojas, Beatriz  ; Roca, María  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  Artículo
6closedAccessSep-2011DPPH-scavenging capacity of chloroplastic pigments and phenolic compounds of olive fruits (cv. Arbequina) during ripeningFernández-Orozco, Rebeca ; Roca, María  ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  Artículo
7embargoedAccess30-Oct-2018Effect of roasting conditions on pigment composition and some quality parameters of pistachio oilRabadán, Adrián; Gallardo Guerrero, Lourdes  ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Álvarez Ortí, Manuel; Pardo, José EmilioArtículo
8closedAccessSep-2011Formation of oxidised chlorophyll catabolites in olivesVergara-Domínguez, Honorio ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Roca, María  Artículo
9closedAccess24-Jun-2009Influence of the Chlorophyll Pigment Structure on Its Transfer from an Oily Food Matrix to Intestinal Epithelium CellsGandul-Rojas, Beatriz  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  ; Mínguez Mosquera, María Isabel Artículo
10embargoedAccessJun-2018Pigment changes during preservation of green table olive specialities treated with alkali and without fermentation: Effect of thermal treatments and storage conditionsGandul-Rojas, Beatriz  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  Artículo
11openAccessPostprint_Food_Res_Int_2014_v65_p224.pdf.jpgNov-2014Pigment changes during processing of green table olive specialities treated with alkali and without fermentationGandul-Rojas, Beatriz  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  Artículo
12closedAccess25-Nov-2009Pigment Profile in Non-Spanish Olive Varieties (Olea europaea L. Var. Coratina, Frantoio, and Koroneiki)Aparicio-Ruiz, R. ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Roca, María  Artículo
13closedAccess1-Jul-2005Routine and sensitive SPE-HPLC method for quantitative determination of pheophytin a and pyropheophytin a in olive oilsHornero-Méndez, Dámaso  ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Mínguez Mosquera, María Isabel Artículo
14closedAccess25-Oct-2006Stay-green phenotype slows the carotenogenic process in Capsicum annuum (L.) fruitsRoca, María  ; Hornero-Méndez, Dámaso  ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Mínguez Mosquera, María Isabel Artículo
15openAccessBMC_Complem_Alternative_Med_2016_V16_Art404.pdf.jpg22-Oct-2016The NUTRAOLEOUM Study, a randomized controlled trial, for achieving nutritional added value for olive oilsBiel, Sara; Mesa, M. Dolores; Torre, Rafael de la; Espejo, Juan Antonio; Fernández Navarro, José Ramón; Fitó, Montserrat; Sánchez Rodríguez, Estefanía; Rosa, Carmen; Marchal, Rosa; Alché, Juan de Dios; Expósito, Manuela; Brenes Balbuena, Manuel  ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Calleja, Miguel Ángel; Covas, María IsabelArtículo
16closedAccess2010Thermal Degradation Kinetics of Chlorophyll Pigments in Virgin Olive Oils. 1. Compounds of Series aAparicio-Ruiz, R. ; Mínguez Mosquera, María Isabel ; Gandul-Rojas, Beatriz  Artículo
17closedAccessSep-2011Thermal degradation kinetics of lutein, β-carotene and β-cryptoxanthin in virgin olive oilsAparicio-Ruiz, R. ; Mínguez Mosquera, María Isabel ; Gandul-Rojas, Beatriz  Artículo
18openAccessaparicio  and gandul 2012 kinetics xantophyls.pdf.jpg23-May-2012Thermal Degradation Kinetics of Neoxanthin, Violaxanthin and Antheraxanthin in Virgin Olive OilsAparicio-Ruiz, R. ; Gandul-Rojas, Beatriz  Artículo
19openAccessPostprint_of_Food_Res_Int_2014_V65_P247.pdf.jpg2014Thylakoid peroxidase activity responsible for oxidized chlorophyll accumulation during ripening of olive fruits (Olea europaea L.)Vergara-Domínguez, Honorio ; Roca, María  ; Gandul-Rojas, Beatriz  Artículo