Firma en Digital.CSIC (*):
Medina Pradas, Eduardo
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Biotecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional:
Investigador postdoctoral / Titulado Sup. ATP
 
Especialización:
Microbiología.
 
Email:
emedina@csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessFront_Microbiol_ 8_2326.pdf.jpg29-Nov-2017A Probabilistic Decision-Making Scoring System for Quality and Safety Management in Aloreña de Málaga Table Olive ProcessingRuiz Bellido, Miguel A.; Valero, Antonio; Medina Pradas, Eduardo  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Posada Izquierdo, Guimar D.; Rincón, Francisco; Possas, Aricia; García Gimeno, Rosa M.; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
2openAccessPostP_2019_IJFST.pdf.jpg2020Aerobic industrial processing of Empeltre cv. natural black olives and product characterisationMedina Pradas, Eduardo  ; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
3closedAccess13-Jul-2011Antimicrobial activity of olive solutions from stored alpeorujo against plant pathogenic microorganismsMedina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  ; Santos, Berta de los; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; García Borrego, Aránzazu  ; Romero, Fernando; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
4openAccessPostprint_2016_IntJFoodMicrob_V236_P47.pdf.jpg2016Assessment of the bacterial community in directly brined Aloreña de Málaga table olive fermentations by metagenetic analysisMedina Pradas, Eduardo  ; Ruiz Bellido, M. A.; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Montes Borrego, M.; Landa, B. B.; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
5openAccessPostprint_2018_FoodMic_V77_P10.pdf.jpgFeb-2019Assessment of the non-lactic acid bacteria microbiota in fresh cucumbers and commercially fermented cucumber pickles brined with 6% NaClPérez-Díaz, Ilenys M.; Hayes, Janet S.; Medina Pradas, Eduardo  ; Webber, Ashlee M.; Butz, Natasha; Dickey, Allison N.; Lu, Zhongjing; Azcarate-Peril, Maria A.artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJan-2016Bacterial Ecology of Fermented Cucumber Rising pH Spoilage as Determined by Nonculture-Based MethodsMedina Pradas, Eduardo  ; Pérez-Díaz, Ilenys M.; Breidt, Fred; Hayes, Janet; Franco, Wendy; Butz, Natasha; Azcarate-Peril, María Andreaartículo
7closedAccessDec-2009Bactericidal Activity of Glutaraldehyde-like Compounds from Olive ProductsMedina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García Borrego, Aránzazu  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  artículo
8openAccessFood_Funct_2019_V10_P4716.pdf.jpg9-Jul-2019Characterization of bioactive compounds in commercial olive leaf extracts, and olive leaves and their infusionsMedina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
9openAccessPostprint_IntJFoodMicrobiol_2015_P35.pdf.jpg2015Characterization of the microbial diversity in yacon spontaneous fermentation at 20°CReina, Laura D.; Pérez-Díaz, Ilenys M.; Breidt, F.; Azcarate-Peril, M. A.; Medina Pradas, Eduardo  ; Butz, N.artículo
10embargoedAccessPostP_2020_AWM_V227_105833.pdf.jpg20-Jan-2020Chemical composition of table olive wastewater and its relationship with the bio-fortifying capacity of tomato (Solanum lycopersicum L.) plantsSantos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel ; Aguado, Ana; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
11embargoedAccessPostP_2020_LWT_V118_108870.pdf.jpgJan-2020Effect of calcium on the preservation of green olives intended for black ripe olive processing under free-sodium chloride conditionsGarcía-Serrano, Pedro; Romero Barranco, Concepción  ; Medina Pradas, Eduardo  ; García García, Pedro  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de ; Brenes Balbuena, Manuel artículo
12openAccessPostprint_2018_FoodChem_V239_P343.pdf.jpg15-Jan-2018Effect of post-fermentation and packing stages on the volatile composition of Spanish-style green table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio  ; López-López, Antonio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Beato, Víctor Manuel ; Medina Pradas, Eduardo  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Montaño, Alfredo  artículo
13embargoedAccessPostP_2019_SciHort_V256_108644.pdf.jpg15-Oct-2019Effect of table olive wastewaters on growth and yield of cucumber, pepper, tomato and strawberrySantos, Berta de los; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Aguado, Ana; Medina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
14openAccessPostprint_2014_JAgricFoodChem_V62_P9569.pdf.jpg2014Endogenous enzymes involved in the transformation of oleuropein in Spanish table olive varietiesRamírez, Eva ; Medina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
15openAccessPlosOne_2016_V11_e0163135.pdf.jpg16-Sep-2016Enhancement of the Knowledge on Fungal Communities in Directly Brined Aloreña de Málaga Green Olive Fermentations by Metabarcoding AnalysisArroyo López, Francisco Noé  ; Medina Pradas, Eduardo  ; Ruiz Bellido, Miguel Ángel; Romero-Gil, Verónica; Montes Borrego, Miguel ; Landa, Blanca B.  artículo
16openAccessfmicb-2018_09-02471.pdf.jpg2018Foodborne pathogen survival in commercial Aloreña de Málaga table olive packagingRomero-Gil, Verónica; Medina Pradas, Eduardo  ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
17openAccessfoods-09-00127-v2.pdf.jpg24-Jan-2020Influence of Acid Adaptation on the Probability of Germination of Clostridium sporogenes Spores Against pH, NaCl and TimeValera, Antonio; Olague, Elena; Medina Pradas, Eduardo  ; Garrido Fernández, A.  ; Romero-Gil, Verónica; Cantalejo, María Jesús; García-Gimeno, Rosa María; Pérez-Rodríguez, Fernando; Posada-Izquierdo, Guiomar Denisse; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
18closedAccessJun-2010Main variables affecting the lactic acid fermentation of table olivesMedina Pradas, Eduardo  ; Gori, Chiara; Sevili, Maurizio; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Romero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
19openAccessPostPr_2019_FoodControl_Metataxonomic.pdf.jpg31-May-2019Metataxonomic analysis of the bacterial diversity in table olive dressing componentsBenítez-Cabello, Antonio; Romero-Gil, Verónica; Medina Pradas, Eduardo  ; Sánchez García, Borja ; Calero Delgado, Beatriz; Bautista-Gallego, J.  ; Jiménez Díaz, Rufino  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
20openAccessPostP_2018_FoodControl_V86_P35.pdf.jpgApr-2018Microbial ecology along the processing of Spanish olives darkened by oxidationMedina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  artículo