Firma en Digital.CSIC (*):
Romero Barranco, Concepción
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Biotecnología de Alimentos. Grupo: Química y Tecnología de Aceitunas de Mesa
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Aceitunas de mesa, aceite de oliva, compuestos polifenólicos y ácidos triterpénicos.
 
Email:
c.romero@csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 41 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostP_2019_IJFST.pdf.jpg2020Aerobic industrial processing of Empeltre cv. natural black olives and product characterisationMedina Pradas, Eduardo  ; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
2openAccessGrasas_Aceites_2017_V68_e182.pdf.jpg2017An explanation for the natural de-bittering of Hurma olives during ripening on the treeSusamci, E.; Romero Barranco, Concepción  ; Tuncay, O.; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
3closedAccess13-Jul-2011Antimicrobial activity of olive solutions from stored alpeorujo against plant pathogenic microorganismsMedina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  ; Santos, Berta de los; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; García Borrego, Aránzazu  ; Romero, Fernando; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
4openAccessPostprint_2016_JSFA_V96_P4032.pdf.jpgSep-2016Assays to control the development of the green staining alteration in Spanish-style green olives of the Gordal varietySánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Rejano Navarro, Luis ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
5openAccess815.pdf.jpg30-Oct-1997Bacterias del ácido láctico en la fermentación de aceitunas de mesaDurán Quintana, M.ª Carmen ; Romero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Garrido Fernández, A.  artículo
6closedAccessDec-2009Bactericidal Activity of Glutaraldehyde-like Compounds from Olive ProductsMedina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García Borrego, Aránzazu  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  artículo
7openAccessPostprint_2016_JAOCS_V93_P665.pdf.jpgMay-2016Bioactive Compounds in Virgin Olive Oil of the PDO Montoro-AdamuzRomero Barranco, Concepción  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
8openAccessPostP_JFCA_V66_P193.pdf.jpgMar-2018Bioactive substances in black ripe olives produced in Spain and the USAGarcía García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
9openAccess671.pdf.jpg30-Jun-1999Calidad de las aceitunas de mesaGarrido Fernández, A.  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
10openAccessFood_Funct_2019_V10_P4716.pdf.jpg9-Jul-2019Characterization of bioactive compounds in commercial olive leaf extracts, and olive leaves and their infusionsMedina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Characterization of phenolic profile and antioxidant potential of some Algerian olive oils cultivarsSoufi, O.; Romero Barranco, Concepción  ; Hadid, M.; Hamoumraoui, K.; Louaileche, H.artículo
12embargoedAccessPostP_2020_AWM_V227_105833.pdf.jpg20-Jan-2020Chemical composition of table olive wastewater and its relationship with the bio-fortifying capacity of tomato (Solanum lycopersicum L.) plantsSantos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel ; Aguado, Ana; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
13embargoedAccessPostP_2020_LWT_V118_108870.pdf.jpgJan-2020Effect of calcium on the preservation of green olives intended for black ripe olive processing under free-sodium chloride conditionsGarcía-Serrano, Pedro; Romero Barranco, Concepción  ; Medina Pradas, Eduardo  ; García García, Pedro  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de ; Brenes Balbuena, Manuel artículo
14openAccessGrasasYAceites_2016_V67_e132.pdf.jpg2016Effect of dry salting on flavonoid profile and antioxidant capacity of Algerian olive cultivarsSoufi, O.; Romero Barranco, Concepción  ; Motilva, Maria-José; Borrás Gaya, X.; Louaileche, H.artículo
15embargoedAccessPostP_2019_SciHort_V256_108644.pdf.jpg15-Oct-2019Effect of table olive wastewaters on growth and yield of cucumber, pepper, tomato and strawberrySantos, Berta de los; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Aguado, Ana; Medina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
16openAccessPostP_2018_EurJLipidSci_V120_P1800008.pdf.jpg28-Feb-2018Elaboration of Table Olives: Assessment of New Olive GenotypesRallo, Pilar; Morales Sillero, Ana; Brenes Balbuena, Manuel  ; Jiménez, Rocío; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Suárez, Mª Paz; Casanova, Laura; Romero Barranco, Concepción  artículo
17openAccessPostprint_2014_JAgricFoodChem_V62_P9569.pdf.jpg2014Endogenous enzymes involved in the transformation of oleuropein in Spanish table olive varietiesRamírez, Eva ; Medina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
18openAccessPostP_2019_IFSET_V51_P73.pdf.jpg2019Enrichment in phenolic compounds of black ripe olives through nano-filtration and vacuum evaporation techniquesGarcía-Serrano, Pedro; Romero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Enrichment of Black Ripe Olives in Bioactive Compounds Using a Single Alkali TreatmentRomero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
20openAccessPostprint_2016_IntJFoodSciTech_V51_P1674.pdf.jpg2016Evaluation of chemical components of debittered olives undergone preservation and polyphenol oxidationRamírez, Eva ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Romero Barranco, Concepción  artículo