Firma en Digital.CSIC (*):
Ruiz Méndez, Mª Victoria
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Caracterizacion y Calidad. Grupo: Modificaciones de los Lípidos de los Alimentos
 
Categoría Profesional:
Investigadora Científica A2
 
Especialización:
Calidad y Seguridad de los Alimentos. Aceites y grasas vegetales.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
mvruiz@ig.csic.es
 

Results 1-20 of 42 (Search time: 0.002 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostprint_2017_FoodAnalMeth.pdf.jpgApr-2018An Analytical Simplification for Faster Determination of Fatty Acid Composition and Phytosterols in Seed OilsGarcía-González, Aída; Velasco, Joaquín  ; Velasco Varo, Leonardo  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  artículo
2openAccess491.pdf.jpg30-Mar-2008Analysis of used frying fats for the production of biodieselRuiz Méndez, Mª Victoria  ; Marmesat, Susana ; Liotta, A.; Dobarganes, M. Carmen artículo
3openAccessPostP_2014_EJLST_V116_P1441.pdf.jpgNov-2014Antioxidants in frying: Analysis and evaluation of efficacyMárquez Ruiz, Gloria ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Velasco, Joaquín  artículo
4openAccess839.pdf.jpg30-Jun-2010Application of high-temperature gas chromatography to the analysis of used frying fatsAguirre-González, Marta R. ; Marmesat, Susana ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Dobarganes, M. Carmen artículo
5openAccessPostprint_2016_JAOCS_V93_P665.pdf.jpgMay-2016Bioactive Compounds in Virgin Olive Oil of the PDO Montoro-AdamuzRomero Barranco, Concepción  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
6openAccess865.pdf.jpg30-Jun-1996Características de los aceites de oliva de primera y segunda centrifugaciónAlba-Mendoza, José ; Hidalgo Casado, Francisco ; Ruiz Gómez, M. A.; Martínez Román, Fernando ; Moyano Pérez, María José ; Cert, Arturo ; Pérez Camino, María del Carmen  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  artículo
7openAccess454.pdf.jpg30-Oct-2000Characteristics of denatured rapeseed oil during storage and refining processesRuiz Méndez, Mª Victoria  ; Posada de la Paz, Manuel; Blount, B.; Schurz Rogers, H.; Castro-Molero, N.; Philen, Rossanne M.artículo
8openAccessOCL_2014_21_d605.pdf.jpg2014Characterization of sunflower oils obtained separately by pressing and subsequent solvent extraction from a new line of seeds rich in phytosterols and conventional seedsAguirre-González, Marta R. ; Velasco, Joaquín  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  artículo
9openAccessPostprint_2017_InsCropsProd_V109_P192.pdf.jpg25-Sep-2017Characterization of Xanthoceras sorbifolium Bunge seeds: Lipids, proteins and saponins contentVenegas-Calerón, Mónica  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Martínez-Force, Enrique  ; Garcés Mancheño, Rafael  ; Salas, Joaquín J.  artículo
10openAccessElaidizacion.pdf.jpg30-Jun-2003Cinética de la reacción de elaidización del ácido oleico durante la desodorización y/o refinación física industrial de las grasas comestiblesLeón Camacho, Manuel  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Graciani Constante, Enrique artículo
11openAccessPostprint_2018_JSciFoofAgric_Concentrates.pdf.jpg25-Mar-2018Concentrates of triterpenic acids obtained from crude olive pomace oils: characterization and evaluation of their potential antioxidant activityVelasco, Joaquín  ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  artículo
12closedAccess13-Jan-2011Contribution of denaturing and deodorization processes of oils to toxic oil syndromeRuiz Méndez, Mª Victoria  artículo
13openAccess548.pdf.jpg30-Dec-2008Detection of the presence of used frying oil as raw material in biodiesel productionRuiz Méndez, Mª Victoria  ; Liotta, A.; Marmesat, Susana ; Dobarganes, M. Carmen artículo
14openAccess905.pdf.jpg28-Feb-1995Determinación cuantitativa de componentes mayoritarios presentes en los destilados obtenidos en la desodorización de aceites y grasasRuiz Méndez, Mª Victoria  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Dobarganes, M. Carmen artículo
15openAccessGrasas_Aceites_2015_V66.pdf.jpg2015Effect of temperature on the oxidation of soybean biodieselPereira, Gustavo G.; Morales, Arturo ; Marmesat, Susana ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Barrera-Arellano, Daniel; Dobarganes, M. Carmen artículo
16embargoedAccessPostP_2019_IJFST_V54_P2520.pdf.jpgAug-2019Effects of the drying method on the oxidative stability of the free and encapsulated fractions of microencapsulated sunflower oilHolgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Velasco, Joaquín  artículo
17openAccess852.pdf.jpg30-Apr-1996Evolution of oxidation during storage of crisps and french fries prepared with sunflower oil and high oleic sunflower oilMartín-Polvillo, M.; Márquez Ruiz, Gloria ; Jorge, Neuza; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Dobarganes, M. Carmen artículo
18openAccessVelasco_FoodReserachInt_62_1080.pdf.jpg2014Formation of oxidation products in edible vegetable oils analyzed as FAME derivatives by HPLC-UV-ELSDMorales, Arturo ; Marmesat, Susana ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Velasco, Joaquín  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgOct-2012Free sterols and steryl glycosides in sunflower seeds with high phytosterol contentsAguirre-González, Marta R. ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Velasco Varo, Leonardo  ; Dobarganes, M. Carmen artículo
20openAccessARTICULOS292818[1].pdf.jpgJul-2010In vivo nutrigenomic effects of virgin olive oil polyphenols within the frame of the Mediterranean diet: a randomized controlled trialKonstantinidou, V.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Fitó, Montserratartículo