Firma en Digital.CSIC (*)
Brenes Balbuena, Manuel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
Olive, table olives, olive oil, polyphenols.
 
Email
brenes@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Refined By:
Autor:  Romero Barranco, Concepción
Autor:  Brenes Balbuena, Manuel

Resultados 41-60 de 66.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41openAccessPostP_JSFA_V98_P225.pdf.jpgene-2018New by‐products rich in bioactive substances from the olive oil mill processingRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Mateo, María Antonia; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
42openAccessmay-2017Oleuropein hydrolysis by lactic acid bacteria in natural green olivesRamírez, Eva CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
43openAccessPostprint_2016_FoodChem_V206_P204.pdf.jpg2016Oleuropein hydrolysis in natural green olives: Importance of the endogenous enzymesRamírez, Eva CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
44closedAccess15-abr-2011Olive glutaraldehyde-like compounds against plant pathogenic bacteria and fungiBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernandoartículo
45openAccessfoods_2023_V12_591.pdf.jpg30-ene-2023Olive Leaf Processing for Infusion PurposesRamírez-Castro, Eva M.; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
46openAccessPostprint_2017_JFoodSci_V82_P2078.pdf.jpg10-ago-2017Optimization of Ripe Olive Processing with a Single Lye TreatmentBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN artículo
47openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTech_V77_P308.pdf.jpg2017Optimization of the natural debittering of table olivesRamírez, Eva CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
48openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-feb-2021Packing black ripe olives in acid conditionsRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García-Serrano, Pedro CSIC; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN artículo
49openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Packing black ripe olives in retortable pouches with different oxygen permeabilityRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García-Serrano, Pedro CSIC; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN artículo
50openAccessLWT_2023_V184_115098.pdf.jpg15-jul-2023Phenolic and oleosidic compounds in different parts of Spanish olive cultivars: Influence of maturation and processingBrenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
51openAccessPostP_2018_LWT_V93_P323.pdf.jpg1-jul-2018Phenolic composition and antimicrobial activity of Algerian olive products and by-productsYakhlef, Wahiba; Arhab, Rabah; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
52openAccessFoodControl_2023_V145_109417.pdf.jpg1-mar-2023Physicochemical and microbiological assessment of commercial dehydrated black olivesGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Brenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
53openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Processing of table olives with KOH and characterization of the wastewaters as potential fertilizerGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
54openAccessPostprint_2015_JSFA_V95_P2222.pdf.jpg2015Production of 4-ethylphenol in alperujo by Lactobacillus pentosusCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Asencio Zapata, Emilio CSIC; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
55openAccessSCI.TOTAL_Envirom_2020_V746_141150.pdf.jpgdic-2020Progress on green table olive processing with KOH and wastewaters reuse for agricultural purposesGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Santos, Berta de los; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Aguado, Ana; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
56openAccessPostprint_2017_JSciFoodAgric_V97_P1725.pdf.jpg2017Quantification of bioactive compounds in Picual and Arbequina olive leaves and fruitRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Mateo, Mª Antonia; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
57closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Re-use of partially purified iron color fixation solutions using electro-coagulation and ozonation in ripe table olive processing and packagingRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García-Serrano, Pedro CSIC; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
58closedAccessago-2011Recycling preservation solutions in black ripe olive processingMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
59openAccessPostP_2018_EJLST_V120_1700368.pdf.jpgabr-2018Residual Olive Paste as a Source of Phenolic Compounds and Triterpenic AcidsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
60openAccessfoods_2022_V11_1749.pdf.jpg2022Reuse of KOH Solutions during Black Ripe Olive Processing, Effect on the Quality of the Final Product and Valorization of Wastewaters as Possible Fertilizer ProductGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN artículo