Firma en Digital.CSIC (*)
Merodio, Carmen
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Investigador Científico. Responsable de Grupo
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
merodio@ictan.csic.es
 
 
Perfil en Google Scholar
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Resultados 1-20 de 90.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessjun-2011A cryoprotective and cold-adapted 1,3-β-endoglucanase from cherimoya (Annona cherimola) fruitGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Accumulation and distribution of potassium and its association with water balance in the skin of Cardinal table grapes during storageBlanch Rojo, María CSIC ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
3openAccessRomero et al. Antocyanin antioxidant_JPLPH2008.pdf.jpg2008Anthocyanin, antioxidant activity and stress-induced gene expression in high CO2-treated table grapes stored at low temperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
4openAccessfoods-12-02621.pdf.jpg6-jul-2023Are the blueberries we buy good quality? Comparative study of berries purchased from different outletsSánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Marti-Anders, Carmen; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Bases fisiológicas del efecto de altas concentraciones de CO2 en la mejora de la conservación de frutos a bajas temperaturasMerodio, Carmen CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Changes in water status in `Camarose' strawberries associated with storage at low temperature and high CO2.Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Changes in water status of cherimoya fruit during ripeningGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Muñoz, M. T.; Ruiz-Cabello, Jesús; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Characterisation and functionality of fructo-oligosaccharides affecting water status of strawberry fruit (Fragraria vesca cv. Mara de Bois) during postharvest storageBlanch Rojo, María CSIC ; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Characterization of 1-aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase partially purified from cherimoya fruitEscribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; John, P.artículo
10openAccessFernandezCaballeroetal_Chiti recomb_JAFC2009.pdf.jpg2009Characterization of an antifungal and cryoprotective class i chitinase from table grape berries (Vitis vinifera Cv. Cardinal)Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
11openAccess2001Chilling temperature storage changes the inorganic phosphate pool distribution in cherimoya (Annona cherimola) fruitMuñoz, Teresa; Ruiz-Cabello, Jesús; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1995Chilling temperature storage induces change in protein patterns and protease activity in cherimoya fruitMontero, L. M.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Plaza, José L. de la; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1993Cloning and characterization of avocado fruit mRNAs and their expression during ripening and low-temperature storageDopico, Berta; Lowe, A.L.; Wilson, I. D.; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Grierson, Donaldartículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015CO<inf>2</inf>-driven changes in energy and fermentative metabolism in harvested strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Rosales, Raquel CSIC; Palma, Francisco; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Conjugated polyamine levels and putrescine synthesis in cherimoya fruit during storage at different temperaturesEscribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Aguado, P.; Reguera, Rosa M.; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
16openAccess1988Conservación frigorífica de plátano canario (Musa cavendishii, var. enana) en atmósferas de muy bajo nivel de etilenoPlaza, José L. de la; Alique, Rafael CSIC; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Canet, Wenceslao CSIC; Calvo, M. L.artículo
17openAccessCBF_DREB_Vazquez.pdf.jpg20-sep-2017Deciphering the Role of CBF/DREB Transcription Factors and Dehydrins in Maintaining the Quality of Table Grapes cv. Autumn Royal Treated with High CO2 Levels and Stored at 0°CVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Differential regulation of dehydrin expression and trehalose levels in Cardinal table grape skin by low temperature and high CO2Navarro, Sara CSIC; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Rosales, Raquel CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
19openAccessEfecto_de_altas_concentraciones.pdf.jpg2006Efecto de altas concentraciones de CO2 en la calidad de uva de mesa almacenada a bajas temperaturas y en la expresión de genes de la ruta de los fenilpropanoides.Romero, I.; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
20openAccess1989Effect of ethylene chemisorption on refrigerated strawberry fruitPlaza, José L. de la; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo