Firma en Digital.CSIC (*):
Romero, Irene
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional:
Técnico Superior especializado de laboratorio
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email:
irene.romero@ictan.csic.es
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-12 of 12 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Anthocyanin, antioxidant activity and stress-induced gene expression in high CO2-treated table grapes stored at low temperatureRomero, Irene  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
2openAccessCBF_DREB_Vazquez.pdf.jpg20-Sep-2017Deciphering the Role of CBF/DREB Transcription Factors and Dehydrins in Maintaining the Quality of Table Grapes cv. Autumn Royal Treated with High CO2 Levels and Stored at 0°CVázquez-Hernández, María  ; Romero, Irene  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Effect of high CO2 levels and low temperature on stilbene biosynthesis pathway gene expression and stilbenes production in white, red and black table grape cultivars during postharvest storageSánchez Ballesta, M. Teresa  ; Álvarez Acero, Inmaculada ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Romero, Irene  artículo
4openAccess2019Effect of high levels of CO2on the electrochemical behavior and the enzymatic and non-enzymatic antioxidant systems in black and white table grapes stored at 0°CRomero, Irene  ; Domínguez, Irene ; Doménech Carbó, Antonio; Gavara, Rafael ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Expression of class I chitinase and β-1,3-glucanase genes and postharvest fungal decay control of table grapes by high CO2 pretreatmentRomero, Irene  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
6openAccessDNA_binding_Romero.pdf.jpg28-Nov-2016Expression Profiles and DNA-Binding Affinity of Five ERF Genes in Bunches of Vitis vinifera cv. Cardinal Treated with High Levels of CO2 at Low TemperatureRomero, Irene  ; Vázquez-Hernández, María  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Involvement of the phenylpropanoid pathway in the response of table grapes to low temperature and high CO2 levelsSánchez Ballesta, M. Teresa  ; Romero, Irene  ; Jiménez, Jorge B.; Orea, J. M.; González Ureña, A.; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
8openAccesslow_temperature_Rosales.pdf.jpg13-Jul-2016Low Temperature and Short-Term High-CO2 Treatment in Postharvest Storage of Table Grapes at Two Maturity Stages: Effects on Transcriptome ProfilingRosales, Raquel ; Romero, Irene  ; Fernández-Caballero, Carlos ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
9openAccessMolecularAnalysisImprovement.pdf.jpg2013Molecular analysis of the improvement in rachis quality by high CO2 levels in table grapes stored at low temperatureRosales, Raquel ; Fernández-Caballero, Carlos ; Romero, Irene  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014The crucial role of ¿- and K-segments in the in vitro functionality of Vitis vinifera dehydrin DHN1aRosales, Raquel ; Romero, Irene  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Unraveling the roles of CBF1, CBF4 and dehydrin 1 genes in the response of table grapes to high CO 2 levels and low temperatureFernández-Caballero, Carlos ; Rosales, Raquel ; Romero, Irene  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
12openAccesswrkypre.pdf.jpg2019WRKY transcription factors in the response of table grapes (cv. Autumn Royal) to high CO2 levels and low temperatureRomero, Irene  ; Alegría, Estíbaliz; González de Pradena, Alfonso; Vázquez-Hernández, María  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo