Firma en Digital.CSIC (*)
Merodio, Carmen
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Investigador Científico. Responsable de Grupo
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
merodio@ictan.csic.es
 
 
Perfil en Google Scholar
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Resultados 61-80 de 90.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
61openAccesspostapp.pdf.jpg2022Postharvest high-CO2 treatments on the quality of soft fruit berries: An integrated transcriptomic, proteomic, and metabolomic approachRomero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
62closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Potent cryoprotective activity of cold and CO2-regulated cherimoya (Annona cherimola) endochitinaseGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
63closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Regulation of defense and cryoprotective proteins by high levels of CO2 in Annona fruit stored at chilling temperatureGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
64closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Regulation of ethylene and polyamine synthesis by elevated carbon dioxide in cherimoya fruit stored at ripening and chilling temperaturesMuñoz, M. T.; Aguado, P.; Ortega, N.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
65openAccessPLAPHY-S-20-01418_DigitalCSIC.pdf.jpg2020Regulation of flavonoid biosynthesis pathway by a single or dual short-term CO2 treatment in black table grapes stored at low temperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Domínguez, Irene CSIC ORCID; Morales-Diaz, Noemia; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
66openAccessRegulation_on_phenylalanine.pdf.jpg2007Regulation of phenylalanine ammonia-lyase enzyme in Annona fruit: Kinetic characteristics and inhibitory effect of ammoniaMaldonado, R.; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
67closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Regulatory and physiological implications of phosphoenolpyruvate carboxylase from CO2-treated cherimoyasMaldonado, Roberto; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
68openAccess1994Relationship between physiological and biochemical parameters in avocado fruits stored at chilling temperatureZamorano, J. P.; Plaza, José L. de la; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
69closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Relationship between the levels of ammonia and co-ordination of phenylalanine ammonia-lyase and phosphoenolpyruvate carboxylase in Annona cherimola stored under different conditionsMaldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
70closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Ripening-related defense proteins in Annona fruitGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
71openAccessshorteffect.pdf.jpg2022Short-term gaseous treatments improve rachis browning in red and white table grapes stored at low temperature: Molecular mechanisms underlying its beneficial effectRomero, Irene CSIC ORCID ; Rosales, Raquel CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
72closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Short-term high CO2 treatment reduces water loss and decay by modulating defense proteins and organic osmolytes in Cardinal table grape after cold storage and shelf-lifeVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Navarro, Sara CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
73openAccessijms-21-09320-v3.pdf.jpg7-dic-2020Table grapes during postharvest storage: A review of the mechanisms implicated in the beneficial effects of treatments applied for quality retentionRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Maestro-Gaitan, Isaac; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
74openAccessRosales et al. DEHN_PHYTOCHEM2014.pdf.jpg2014The crucial role of Φ- and K-segments in the in vitro functionality of Vitis vinifera dehydrin DHN1aRosales, Raquel CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
75openAccesstheffetha.pdf.jpg2021The effect of ethanol treatment on the quality of a new table grape cultivar It 681–30 stored at low temperature and after a 7-day shelf-life period at 20 °C: A molecular approachRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Tornel, Manuel; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
76closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997The effect of high carbon dioxide at low temperature on ribulose 1,5-biphosphate carboxylase and polygalacturonase protein levels in Cherimoya fruitEscribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Cura, B del; Muñoz, Teresa; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
77closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010The effects of high CO2 levels on anthocyanin composition, antioxidant activity and soluble sugar content of strawberries stored at low non-freezing temperatureGarcía Bodelón, Óscar CSIC ORCID; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
78openAccessThe_Relationship_Between_Bound_Water_and_Carbohydrate.pdf.jpg2015The Relationship Between Bound Water and Carbohydrate Reserves in Association with Cellular Integrity in Fragaria vesca Stored Under Different ConditionsBlanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
79closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1994The relevance of polyamine levels in cherimoya (Annona cherimola Mill.) fruit ripeningEscribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
80openAccesstissuegrapes.pdf.jpg2023Tissue-specific modulation of functional stress responsive proteins and organic osmolytes by a single or dual short-term high CO2 treatment during long-term cold storage Autumn Royal table grapesVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo