blanchrojo_1.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Blanch Rojo, María
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Técnico Superior especializado de laboratorio
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
maria.blanch@ictan.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Results 1-17 of 17 (Search time: 0.02 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessToxqui et al Eur J Nutr 2011_postprint.pdf.jpg25-Jan-2012A sodium-bicarbonated mineral water reduces gallbladder emptying and postprandial lipaemia: A randomised four-way crossover studyToxqui, Laura CSIC ORCID; Pérez Granados, Ana M. CSIC; Blanch Rojo, María CSIC ; Vaquero, M. Pilar CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Accumulation and distribution of potassium and its association with water balance in the skin of Cardinal table grapes during storageBlanch Rojo, María CSIC ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Changes in water status in `Camarose' strawberries associated with storage at low temperature and high CO2.Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Characterisation and functionality of fructo-oligosaccharides affecting water status of strawberry fruit (Fragraria vesca cv. Mara de Bois) during postharvest storageBlanch Rojo, María CSIC ; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015CO<inf>2</inf>-driven changes in energy and fermentative metabolism in harvested strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Rosales, Raquel CSIC; Palma, Francisco; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Effects of high CO2 levels on fermentation, peroxidation, and cellular water stress in Fragaria vesca stored at low temperature in conditions of unlimited O2.Blanch Rojo, María CSIC ; Rosales, Raquel CSIC; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Pérez-Gago, María B.; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Fructo-oligosaccharides in table grapes and response to storageBlanch Rojo, María CSIC ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
8openAccessPOSTEC_2019_751_Final.pdf.jpg2020High CO2 alleviates cell ultrastructure damage in Autumn Royal table grapes by modulating fatty acid composition and membrane and cell oxidative status during long-term cold storageVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Increasing catechin and procyanindin accumulation in high-CO 2-treated Fragaria vesca strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
10openAccessinvolvetempera.pdf.jpg2019Involvement of fatty acids in the response to high CO2 and low temperature in harvested strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
11embargoedAccessMERODIO.PUBLI.pdf.jpg2020Involvement of oligosaccharides and sucrose-related genes on sucrose retention in strawberries from ripening to shelf-lifeOlmo, Ivan del; Blanch Rojo, María CSIC ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
12openAccessSugarcane glycoproteins.pdf.jpg2011Sugarcane glycoproteins may act as signals for the production of xanthan in the plant-associated bacterium Xanthomonas albilineansLegaz, M. Estrella; Blanch Rojo, María CSIC ; Piñón, Dolores; Santiago, R.; Fontaniella, B.; Blanco, Y.; Solas, M. Teresa; Vicente, C.artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010The effects of high CO2 levels on anthocyanin composition, antioxidant activity and soluble sugar content of strawberries stored at low non-freezing temperatureGarcía Bodelón, Óscar CSIC ORCID; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
14openAccessThe_Relationship_Between_Bound_Water_and_Carbohydrate.pdf.jpg2015The Relationship Between Bound Water and Carbohydrate Reserves in Association with Cellular Integrity in Fragaria vesca Stored Under Different ConditionsBlanch Rojo, María CSIC ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Trisaccharides isomers, galactinol and osmotic imbalance associated with CO2 stress in strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Water distribution and ionic balance in response to high CO 2 treatments in strawberries (Fragaria vesca L. cv. Mara de Bois)Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Water relations, short-chain oligosaccharides and rheological properties in lettuces subjected to limited water supply and low temperature stressBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo