Firma en Digital.CSIC (*)
Escribano, M. Isabel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
escribano@ictan.csic.es
 
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessJun-2011A cryoprotective and cold-adapted 1,3-β-endoglucanase from cherimoya (Annona cherimola) fruitGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Accumulation and distribution of potassium and its association with water balance in the skin of Cardinal table grapes during storageBlanch Rojo, María CSIC ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1986Annual variations in arginine metabolism and phenolic content of Evernia prunastriLegaz, M. Estrella; Avalos, A.; Torres, Marta de; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; González, Azucena; Martin-Falquina, Angeles; Pérezurria, Elena; Vicente, C.artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Anthocyanin, antioxidant activity and stress-induced gene expression in high CO2-treated table grapes stored at low temperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Changes in water status in `Camarose' strawberries associated with storage at low temperature and high CO2.Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Changes in water status of cherimoya fruit during ripeningGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Muñoz, M. T.; Ruiz-Cabello, Jesús; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Characterisation and functionality of fructo-oligosaccharides affecting water status of strawberry fruit (Fragraria vesca cv. Mara de Bois) during postharvest storageBlanch Rojo, María CSIC ; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Characterization of 1-aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase partially purified from cherimoya fruitEscribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; John, P.artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Characterization of an antifungal and cryoprotective class i chitinase from table grape berries (Vitis vinifera Cv. Cardinal)Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Romero, I.; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Chilling temperature storage changes the inorganic phosphate pool distribution in cherimoya (Annona cherimola) fruitMuñoz, Teresa; Ruiz-Cabello, Jesús; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1995Chilling temperature storage induces change in protein patterns and protease activity in cherimoya fruitMontero, L. M.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Plaza, José L. de la; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015CO<inf>2</inf>-driven changes in energy and fermentative metabolism in harvested strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Rosales, Raquel CSIC; Palma, Francisco; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Conjugated polyamine levels and putrescine synthesis in cherimoya fruit during storage at different temperaturesEscribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Aguado, P.; Reguera, Rosa M.; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
14openAccessCBF_DREB_Vazquez.pdf.jpg20-Sep-2017Deciphering the Role of CBF/DREB Transcription Factors and Dehydrins in Maintaining the Quality of Table Grapes cv. Autumn Royal Treated with High CO2 Levels and Stored at 0°CVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Differential regulation of dehydrin expression and trehalose levels in Cardinal table grape skin by low temperature and high CO2Navarro, Sara CSIC; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Rosales, Raquel CSIC; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
16openAccessEfecto_de_altas_concentraciones.pdf.jpg2006Efecto de altas concentraciones de CO2 en la calidad de uva de mesa almacenada a bajas temperaturas y en la expresión de genes de la ruta de los fenilpropanoides.Romero, I.; Sánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Effect of high carbon dioxide concentration on PAL activity and phenolic contents in ripening cherimoya fruitAssis, Joston S.; Maldonado, Roberto; Muñoz, Teresa; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Effect of high CO2 level on the titres of γ-aminobutyric acid, total polyamines and some pathogenesis-related proteins in cherimoya fruit stored at low temperatureMerodio, Carmen CSIC ORCID ; Muñoz, M. T.; Cura, B del; Buitrago, D; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
19embargoedAccessPLAPHY-S-19-03149_DigitalCSIC.pdf.jpg2020Effect of high CO2 levels and low temperature on stilbene biosynthesis pathway gene expression and stilbenes production in white, red and black table grape cultivars during postharvest storageSánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Effect of high CO2 pretreatment on quality, fungal decay and molecular regulation of stilbene phytoalexin biosynthesis in stored table grapesSánchez Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Jiménez, J. B.; Romero, I.; Orea, J. M.; Maldonado, Roberto; Ureña, A. G.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo