Firma en Digital.CSIC (*):
Escribano, M. Isabel
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email:
escribano@ictan.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 72 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessJun-2011A cryoprotective and cold-adapted 1,3-β-endoglucanase from cherimoya (Annona cherimola) fruitGoñi Ramos, Óscar ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Merodio, Carmen  ; Escribano, M. Isabel  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Accumulation and distribution of potassium and its association with water balance in the skin of Cardinal table grapes during storageBlanch Rojo, María  ; Fernández-Caballero, Carlos ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Anthocyanin, antioxidant activity and stress-induced gene expression in high CO2-treated table grapes stored at low temperatureRomero, Irene  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Changes in water status in `Camarose' strawberries associated with storage at low temperature and high CO2.Blanch Rojo, María  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Changes in water status of cherimoya fruit during ripeningGoñi Ramos, Óscar ; Muñoz, M. T.; Ruiz-Cabello, Jesús; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Characterisation and functionality of fructo-oligosaccharides affecting water status of strawberry fruit (Fragraria vesca cv. Mara de Bois) during postharvest storageBlanch Rojo, María  ; Goñi Ramos, Óscar ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Characterization of 1-aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase partially purified from cherimoya fruitEscribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; John, P.artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Characterization of an antifungal and cryoprotective class i chitinase from table grape berries (Vitis vinifera Cv. Cardinal)Fernández-Caballero, Carlos ; Romero, I.; Goñi Ramos, Óscar ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Chilling temperature storage changes the inorganic phosphate pool distribution in cherimoya (Annona cherimola) fruitMuñoz, Teresa; Ruiz-Cabello, Jesús; Molina García, Antonio D.  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1995Chilling temperature storage induces change in protein patterns and protease activity in cherimoya fruitMontero, L. M.; Escribano, M. Isabel  ; Plaza, José L. de la ; Merodio, Carmen  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015CO<inf>2</inf>-driven changes in energy and fermentative metabolism in harvested strawberriesBlanch Rojo, María  ; Rosales, Raquel ; Palma, Francisco; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Conjugated polyamine levels and putrescine synthesis in cherimoya fruit during storage at different temperaturesEscribano, M. Isabel  ; Aguado, P.; Reguera, Rosa M.; Merodio, Carmen  artículo
13openAccessCBF_DREB_Vazquez.pdf.jpg20-Sep-2017Deciphering the Role of CBF/DREB Transcription Factors and Dehydrins in Maintaining the Quality of Table Grapes cv. Autumn Royal Treated with High CO2 Levels and Stored at 0°CVázquez-Hernández, María  ; Romero, Irene  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Differential regulation of dehydrin expression and trehalose levels in Cardinal table grape skin by low temperature and high CO2Navarro, Sara ; Vázquez-Hernández, María  ; Rosales, Raquel ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Merodio, Carmen  ; Escribano, M. Isabel  artículo
15openAccessEfecto_de_altas_concentraciones.pdf.jpg2006Efecto de altas concentraciones de CO2 en la calidad de uva de mesa almacenada a bajas temperaturas y en la expresión de genes de la ruta de los fenilpropanoides.Romero, I.; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Effect of high carbon dioxide concentration on PAL activity and phenolic contents in ripening cherimoya fruitAssis, Joston S.; Maldonado, Roberto; Muñoz, Teresa; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Effect of high CO2 level on the titres of γ-aminobutyric acid, total polyamines and some pathogenesis-related proteins in cherimoya fruit stored at low temperatureMerodio, Carmen  ; Muñoz, M. T.; Cura, B del; Buitrago, D; Escribano, M. Isabel  artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Effect of high CO2 pretreatment on quality, fungal decay and molecular regulation of stilbene phytoalexin biosynthesis in stored table grapesSánchez Ballesta, M. Teresa  ; Jiménez, J. B.; Romero, I.; Orea, J. M.; Maldonado, Roberto; Ureña, A. G.; Escribano, M. Isabel  artículo
19embargoedAccess2019Effect of high levels of CO2on the electrochemical behavior and the enzymatic and non-enzymatic antioxidant systems in black and white table grapes stored at 0°CRomero, Irene  ; Domínguez, Irene ; Doménech Carbó, Antonio; Gavara, Rafael ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Effects of high CO2 levels on fermentation, peroxidation, and cellular water stress in Fragaria vesca stored at low temperature in conditions of unlimited O2.Blanch Rojo, María  ; Rosales, Raquel ; Mateos, Raquel  ; Pérez-Gago, María B.; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo