Foto:
MDolors.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Álvarez, M. Dolores
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Reología y textura de alimentos (REOTEXTAL)
 
Categoría Profesional:
Científica Titular. Responsable de Grupo
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
mayoyes@ictan.csic.es
 

Results 1-20 of 79 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002A comparison of various rheological properties for modelling the kinetics of thermal softening of potato tissue (c.v. Monalisa) by water cooking and pressure steamingÁlvarez, M. Dolores  ; Canet, Wenceslao Artículo
2openAccessFOOD.CHEM.2.pdf.jpgMay-2011A rheological characterisation of mashed potatoes enriched with soy protein isolateÁlvarez, M. Dolores  ; Fernández, Cristina; Olivares, M. Dolores ; Canet, Wenceslao Artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000An engineering method to evaluate the crisp texture of fruit and vegetablesÁlvarez, M. Dolores  ; Saunders, D. E. J.; Vincent, Julian Francis; Jeronimidis, G.Artículo
4FreezingThawingandCooking.Fig.pdf.jpg2005Blanching effects on chemistry, quality and structure of green beans (cv. Moncayo)Canet, Wenceslao ; Álvarez, M. Dolores  ; Luna, Pilar ; Fernández, Cristina; Tortosa, M. E.Artículo
5openAccesscharcsensoproper.pdf.jpg2016Characterisation of chickpea flour-based gluten-free batters and muffins with added biopolymers: rheological, physical and sensory propertiesHerranz, Beatriz  ; Canet, Wenceslao ; Jiménez, M. José ; Fuentes, Raúl ; Álvarez, M. Dolores  Artículo
6openAccessSpanisHumus.pdf.jpg2017Characterization of commercial Spanish hummus formulation: Nutritional composition, rheology, and structureÁlvarez, M. Dolores  ; Fuentes, Raúl ; Guerrero, Gonzalo; Canet, Wenceslao Artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Characterization of the frying process of fresh and blanched potato strips using response surface methodologyÁlvarez, M. Dolores  ; Morillo,M. J.; Canet, Wenceslao Artículo
8openAccessComparative.Characterization.Dietary.pdf.jpgJul-2010Comparative characterization of dietary fibre enriched frozen/thawed mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores  ; Fernández, Cristina; Olivares, M. Dolores ; Canet, Wenceslao Artículo
9openAccess2005Comparisons of methods for measuring yield stresses in potato puree: Effect of temperature and freezingCanet, Wenceslao ; Álvarez, M. Dolores  ; Fernández, Cristina; Luna, Pilar Artículo
10openAccessconsumchickeffe.pdf.jpg2016Consumer perceptions, descriptive profile, and mechanical properties of a novel product with chickpea flour: Effect of ingredientsJiménez, M. José ; Tárrega, Amparo ; Fuentes, Raúl ; Canet, Wenceslao ; Álvarez, M. Dolores  Artículo
11openAccesscorneheoproper.pdf.jpg2017Corn starch and egg white enriched gluten-free chickpea flour batters: physical, functional and rheological propertiesHerranz, Beatriz  ; Canet, Wenceslao ; Álvarez, M. Dolores  Artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Dynamic viscoelastic behavior vegetable-based infant pureesÁlvarez, M. Dolores  ; Canet, Wenceslao Artículo
13openAccessEffect of addition of cryoprotectants.pdf.jpg2008Effect of addition of cryoprotectants on the mechanical properties, colour and sensory attributes of fresh and frozen/thawed mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores  ; Canet, Wenceslao ; Fernández, CristinaArtículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of cryoprotectant mixtures on rheological properties of fresh and frozen/thawed mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores  ; Fernández, Cristina; Canet, Wenceslao Artículo
15closedAccessApr-2011Effect of cryoprotectant mixtures on rheological properties of fresh and frozen/thawed mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores  ; Fernández, Cristina; Canet, Wenceslao Artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997Effect of freezing rate and programmed freezing on rheological parameters and tissue structure of potato (Cv. Monalisa)Álvarez, M. Dolores  ; Canet, Wenceslao ; Tortosa, M. E.Artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2005Effect of freezing/thawing conditions and long-term frozen storage on the quality of mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores  ; Fernández, Cristina; Canet, Wenceslao Artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Effect of modified starch concentration and freezing and thawing rates on properties of mashed potatoes (cv. Kennebec)Álvarez, M. Dolores  ; Canet, Wenceslao ; Fernández, CristinaArtículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Effect of osmotic adjustment on the rheology of potato tissue. The use of discriminant analysis for interpretationÁlvarez, M. Dolores  ; Canet, Wenceslao Artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgSep-1997Effect of pre-cooling and freezing rate on mechanical strength of potato tissues (cv Monalisa) at freezing temperaturesÁlvarez, M. Dolores  ; Canet, Wenceslao Artículo