M_Pilar_Cano.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Cano, M. Pilar
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Biotecnología y microbiología de alimentos. Grupo de Fitoquímica y Funcionalidad de Productos Vegetales (BIOVEG)
 
Categoría Profesional
Profesora de Investigación
 
Especialización
Aplicación de nuevas tecnologías no térmicas para la mejora de la calidad (sensorial y nutricional) y del potencial saludable (composición y funcionalidad) de alimentos. Aseguramiento de la inocuidad de alimentos de origen vegetal frescos y procesados mediante nuevas tecnologías. Aprovechamiento de subproductos o excedentes de producción y de la industria de transformación de productos vegetales. Desarrollo de nuevos alimentos e ingredientes funcionales. Evaluación de la actividad biológica, bioaccesibilidad y biodisponibilidad de los compuestos bioactivos de matrices vegetales mediante ensayos in vitro e in vivo
 
Email
mpilar.cano@csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Refined By:
Palabras Clave:  Phenolic compounds

Resultados 1-12 de 12.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccess2-abr-2024A Healthy Brazil Nut Beverage with Opuntia stricta var. dillenii Green Extract: Beverage Stability and Changes in Bioactives and Antioxidant Activity during Cold StorageAlvarado-López, Daniel A.; Parralejo-Sanz, Sara CSIC; Lobo, M. Gloria; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
2openAccessnutrients-16-00499.pdf.jpg2-feb-2024Anti-Obesity Effect of Different Opuntia stricta var. dillenii’s Prickly Pear Tissues and Industrial By-Product Extracts in 3T3-L1 Mature AdipocytesGómez-López, Iván; Eseberri, Itziar; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Portillo, María P.artículo
3openAccessbioaccessifood.pdf.jpg2021Bioaccessibility of antioxidants in prickly pear fruits treated with high hydrostatic pressure: an application for healthier foodsGómez-Maqueo, Andrea; Steurer, Dora; Welti-Chanes, Jorge; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
4openAccessbrazilstorage.pdf.jpg2023Brazil Nut (Bertholletia excelsa) Beverage Processed by High-Pressure Homogenization: Changes in Main Components and Antioxidant Capacity during Cold StorageVasquez-Rojas, Wilson Valerio; Martín, Diana CSIC ORCID ; Fornari, Tiziana CSIC ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Characterization and quantification of individual betalain and phenolic compounds in Mexican and Spanish prickly pear (Opuntia ficus-indica L. Mill) tissues: A comparative studyGarcía-Cayuela, Tomás CSIC ORCID; Gómez-Maqueo, Andrea; Guajardo-Flores, Daniel; Welti-Chanes, Jorge; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
6openAccesscharacindustr.pdf.jpg2021Characterization, stability, and bioaccessibility of betalain and phenolic compounds from Opuntia stricta var. Dillenii fruits and products of their industrializationGómez-López, Iván; Lobo-Rodrigo, Gloria; Portillo, María P.; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
7openAccesscomposingredi.pdf.jpg2021Composition of Brazil nut (Bertholletia excels HBK), its beverage and by-products: A healthy food and potential source of ingredientsVasquez-Rojas, Wilson Valerio ; Martín, Diana CSIC ORCID ; Miralles, Beatriz CSIC ORCID ; Recio, Isidra CSIC ORCID ; Fornari, Tiziana CSIC ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
8openAccessDigestive_Gomez_Art2020.pdf.jpg2020Digestive stability and bioaccessibility of antioxidants in prickly pear fruits from the Canary Islands: Healthy foods and ingredientsGómez-Maqueo, Andrea; Antunes-Ricardo, Marilena; Welti-Chanes, Jorge; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
9openAccessabr-2024Encapsulation of Indicaxanthin-Rich Opuntia Green Extracts by Double Emulsions for Improved Stability and BioaccessibilityParralejo-Sanz, Sara CSIC; Quereda-Moraleda, Isabel; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
10openAccessextractionskin.pdf.jpg2023Extraction and analytical characterization of phenolic compounds from Brazil nut (Bertholletia excelsa) skin industrial by-productVasquez-Rojas, Wilson Valerio; Martín Hernández, Diego CSIC ORCID; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Fornari, Tiziana CSIC artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Impact of food matrix and processing on the in vitro bioaccessibility of vitamin C, phenolic compounds, and hydrophilic antioxidant activity from fruit juice-based beveragesRodríguez-Roque, M. Janet; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Elez-Martínez, Pedro; Martín-Belloso, Olgaartículo
12openAccessultrasounactivi.pdf.jpg2021Ultrasound-assisted “green” extraction (UAE) of antioxidant compounds (betalains and phenolics) from Opuntia stricta var. Dilenii’s fruits: optimization and biological activitiesGómez-López, Iván; Lobo-Rodrigo, Gloria; Portillo, María P.; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo