M_Pilar_Cano.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Cano, M. Pilar
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Biotecnología y microbiología de alimentos. Grupo de Fitoquímica y Funcionalidad de Productos Vegetales (BIOVEG)
 
Categoría Profesional:
Profesora de Investigación
 
Especialización:
Aplicación de nuevas tecnologías no térmicas para la mejora de la calidad (sensorial y nutricional) y del potencial saludable (composición y funcionalidad) de alimentos. Aseguramiento de la inocuidad de alimentos de origen vegetal frescos y procesados mediante nuevas tecnologías. Aprovechamiento de subproductos o excedentes de producción y de la industria de transformación de productos vegetales. Desarrollo de nuevos alimentos e ingredientes funcionales. Evaluación de la actividad biológica, bioaccesibilidad y biodisponibilidad de los compuestos bioactivos de matrices vegetales mediante ensayos in vitro e in vivo
 
Email:
mpilar.cano@csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 97 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostP_2021_CRFSN_AComprehensive 2.pdf.jpg5-Jan-2021A comprehensive review on carotenoids in foods and feeds: status quo, applications, patents, and research needsMandić, Anamarija I.; Meléndez-Martínez, Antonio J.; Bantis, Filippos; Böhm, Volker; Borge, Grethe Iren A.; Brnčić, Mladen; Bysted, Anette; Cano, M. Pilar  ; Graça Dias, M.; Elgersma, Anjo; Fikselová, Martina; García-Alonso, Javier; Giuffrida, Daniele; Gonçalves, Vanessa S. S.; Hornero-Méndez, Dámaso  ; Kljak, Kristina; Lavelli, Vera; Manganaris, George A.; Mapelli-Brahm, Paula; Marounek, Milan; Olmedilla Alonso, Begoña  ; Periago-Castón, María Jesús; Pintea, Adela; Sheehan, Jeremiah J.; Tumbas Šaponjac, Vesna; Valšíková-Frey, Magdaléna; Meulebroek, Lieven Van; O'Brien, Noraartículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Addressing key features involved in bioactive extractability of vigor prickly pears submitted to high hydrostatic pressurizationGómez-Maqueo, Andrea; Ortega‐Hernández, Érika; Serrano‐Sandoval, Sayra N.; Jacobo‐Velázquez, Daniel A.; García-Cayuela, Tomás ; Cano, M. Pilar  ; Welti-Chanes, Jorgeartículo
3closedAccess2009An exploratory NMR nutri-metabonomic investigation reveals dimethyl sulfone as a dietary biomarker for onion intakeWinning, Hanne; Roldán-Marín, Eduvigis; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Cano, M. Pilar  ; Engelsen, Søren B.artículo
4closedAccess12-May-2010An Onion Byproduct Affects Plasma Lipids in Healthy RatsRoldán-Marín, Eduvigis; Cano, M. Pilar  ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Dragsted, Lars O.artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Bioaccessibility of tocopherols, carotenoids, and ascorbic acid from milk- and soy-based fruit beverages: Influence of food matrix and processingCilla, Antonio; Ancos, Begoña de  ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Cano, M. Pilar  ; Plaza, Lucía artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1994Carotenoid and carotenoid ester composition in mango fruit as influenced by processing methodCano, M. Pilar  ; Ancos, Begoña de  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2011Carotenoid and flavanone content during refrigerated storage of orange juice processed by high-pressure, pulsed electric fields and low pasteurizationPlaza, Lucía ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Ancos, Begoña de  ; Elez-Martínez, Pedro; Martín-Belloso, Olga; Cano, M. Pilar  artículo
8closedAccessJun-2006Carotenoid content and antioxidant capacity of Mediterranean vegetable soup (gazpacho) treated by high-pressure/temperature during refrigerated storagePlaza, Lucía ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Ancos, Begoña de  ; Cano, M. Pilar  artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Carotenoid pigments and colour of hermaphrodite and female papaya fruits (Carica papaya L) cv sunrise during post-harvest ripeningCano, M. Pilar  ; Ancos, Begoña de  ; Lobo, M. G.; Monreal, M.artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Changes in bioactive compounds and microstructure in persimmon (Diospyros kaki L.) treated by high hydrostatic pressures during cold storageGarcía-Cayuela, Tomás ; Quiles, Amparo; Hernando, Isabel; Welti-Chanes, Jorge; Cano, M. Pilar  artículo
11closedAccessFICHERO RESTRINGIDO.txt.pdf.jpg11-Jan-2013Changes in the structure and antioxidant properties of onions by high pressure treatmentVázquez-Gutiérrez, José Luis; Plaza, Lucía ; Hernando, Isabel; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Quiles, Amparo; Ancos, Begoña de  ; Cano, M. Pilar  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Characterisation of 'starking' apple polyphenoloxidaseRocha, Ada; Cano, M. Pilar  ; Galeazzi, M.; Morais, Alcinaartículo
13closedAccess1-Jun-2008Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning propertiesRoldán-Marín, Eduvigis; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Ancos, Begoña de  ; Cano, M. Pilar  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Characteristics of stirred low-fat yoghurt as affected by high pressureAncos, Begoña de  ; Cano, M. Pilar  ; Gómez, Rosario artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Characterization and quantification of individual betalain and phenolic compounds in Mexican and Spanish prickly pear (Opuntia ficus-indica L. Mill) tissues: A comparative studyGarcía-Cayuela, Tomás ; Gómez-Maqueo, Andrea; Guajardo-Flores, Daniel; Welti-Chanes, Jorge; Cano, M. Pilar  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Characterization of carotenoid profile of Spanish Sanguinos and Verdal prickly pear (Opuntia ficus-indica, spp.) tissuesCano, M. Pilar  ; Gómez-Maqueo, Andrea; García-Cayuela, Tomás ; Welti-Chanes, Jorgeartículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Characterization of the antioxidant composition of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruitsPallauf, Kathrin ; Rivas-Gonzalo, Julián C.; Castillo, M. Dolores del  ; Cano, M. Pilar  ; Pascual-Teresa, Sonia de artículo
18closedAccessNov-2004Consumption of High-Pressurized Vegetable Soup Increases Plasma Vitamin C and Decreases Oxidative Stress and Inflammatory Biomarkers in Healthy HumansSánchez-Moreno, Concepción  ; Cano, M. Pilar  ; Ancos, Begoña de  ; Plaza, Lucía ; Olmedilla Alonso, Begoña  ; Granado Lorencio, Fernando; Martín, Antonio artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1987Determination and persistence of several fungicides in postharvest-treated apples during their cold storageCano, M. Pilar  ; Plaza, José L. de la ; Muñoz Delgado, Luisartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997Differences among Spanish and Latin-American banana cultivars: Morphological, chemical and sensory characteristicsCano, M. Pilar  ; Ancos, Begoña de  ; Matallana, M. C.; Camarasa, M.; Reglero, Guillermo  ; Tabera, Javierartículo