M_Pilar_Cano.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Cano, M. Pilar
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Biotecnología y microbiología de alimentos. Grupo de Fitoquímica y Funcionalidad de Productos Vegetales (BIOVEG)
 
Categoría Profesional
Profesora de Investigación
 
Especialización
Aplicación de nuevas tecnologías no térmicas para la mejora de la calidad (sensorial y nutricional) y del potencial saludable (composición y funcionalidad) de alimentos. Aseguramiento de la inocuidad de alimentos de origen vegetal frescos y procesados mediante nuevas tecnologías. Aprovechamiento de subproductos o excedentes de producción y de la industria de transformación de productos vegetales. Desarrollo de nuevos alimentos e ingredientes funcionales. Evaluación de la actividad biológica, bioaccesibilidad y biodisponibilidad de los compuestos bioactivos de matrices vegetales mediante ensayos in vitro e in vivo
 
Email
mpilar.cano@csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Results 1-20 of 121 (Search time: 0.043 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessacompreneed.pdf.jpg5-Jan-2022A comprehensive review on carotenoids in foods and feeds: status quo, applications, patents, and research needsMeléndez-Martínez, Antonio J.; Mandić, Anamarija I.; Bantis, Filippos; Böhm, Volker; Borge, Grethe Iren A.; Brnčić, Mladen; Bysted, Anette; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Dias, Maria da Graça; Elgersma, Anjo; Fikselová, Martina; García-Alonso, Javier; Giuffrida, Daniele; Gonçalves, Vanessa S. S.; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Kljak, Kristina; Lavelli, Vera; Manganaris, George A.; Mapelli-Brahm, Paula; Marounek, Milan; Olmedilla-Alonso, Begoña CSIC ORCID ; Periago, María Jesús; Pintea, Adela; Sheehan, Jeremiah J.; Tumbas Šaponjac, Vesna; Valšíková-Frey, Magdaléna; Meulebroek, Lieven Van; O'Brien, Noraartículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Addressing key features involved in bioactive extractability of vigor prickly pears submitted to high hydrostatic pressurizationGómez-Maqueo, Andrea; Ortega‐Hernández, Érika; Serrano‐Sandoval, Sayra N.; Jacobo‐Velázquez, Daniel A.; García-Cayuela, Tomás CSIC ORCID; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Welti-Chanes, Jorgeartículo
3closedAccess2009An exploratory NMR nutri-metabonomic investigation reveals dimethyl sulfone as a dietary biomarker for onion intakeWinning, Hanne; Roldán-Marín, Eduvigis; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Engelsen, Søren B.artículo
4closedAccess12-May-2010An Onion Byproduct Affects Plasma Lipids in Healthy RatsRoldán-Marín, Eduvigis; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Dragsted, Lars O.artículo
5openAccessanalysisextracts.pdf.jpg2023Analysis of hydrocolloid excipients for controlled delivery of high-value microencapsulated prickly pear extractsFernández-Repetto, Ana; Gómez-Maqueo, Andrea; García-Cayuela, Tomás CSIC ORCID; Guajardo-Flores, Daniel; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
6openAccessantiobesiconju.pdf.jpg2023Anti-obesity effects of isorhamnetin and isorhamnetin conjugatesGonzález-Arceo, Maitane; Gómez-López, Iván; Carr-Ugarte, Helen; Eseberri, Itziar; González-Montoya, Marcela; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Portillo, María P.; Gómez-Zorita, Saioaartículo
7openAccessopuntiaspp.pdf.jpg2023Beneficial effects of Opuntia spp. on liver healthBesné-Eseverri, Irene; Trepiana, Jenifer; Gómez-Zorita, Saioa; Antunes-Ricardo, Marilena; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Portillo, María P.artículo
8openAccessbioaccessifood.pdf.jpg2021Bioaccessibility of antioxidants in prickly pear fruits treated with high hydrostatic pressure: an application for healthier foodsGómez-Maqueo, Andrea; Steurer, Dora; Welti-Chanes, Jorge; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Bioaccessibility of tocopherols, carotenoids, and ascorbic acid from milk- and soy-based fruit beverages: Influence of food matrix and processingCilla, Antonio; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Plaza, Lucía CSIC ORCIDartículo
10openAccessbrazilstorage.pdf.jpg2023Brazil Nut (Bertholletia excelsa) Beverage Processed by High-Pressure Homogenization: Changes in Main Components and Antioxidant Capacity during Cold StorageVasquez-Rojas, Wilson Valerio; Martín, Diana CSIC ORCID ; Fornari, Tiziana CSIC ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1994Carotenoid and carotenoid ester composition in mango fruit as influenced by processing methodCano, M. Pilar CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2011Carotenoid and flavanone content during refrigerated storage of orange juice processed by high-pressure, pulsed electric fields and low pasteurizationPlaza, Lucía CSIC ORCID; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Elez-Martínez, Pedro; Martín-Belloso, Olga; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
13closedAccessJun-2006Carotenoid content and antioxidant capacity of Mediterranean vegetable soup (gazpacho) treated by high-pressure/temperature during refrigerated storagePlaza, Lucía CSIC ORCID; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Carotenoid pigments and colour of hermaphrodite and female papaya fruits (Carica papaya L) cv sunrise during post-harvest ripeningCano, M. Pilar CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Lobo, M. G.; Monreal, Marianneartículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2021Carotenoids: Considerations for their use in functional foods, nutraceuticals, nutricosmetics, supplements, botanicals, and novel foods in the context of sustainability, circular economy, and climate changeMeléndez-Martínez, Antonio J.; Böhm, Volker; Borge, Grethe Iren A.; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Fikselová, Martina; Gruskiene, Ruta; Lavelli, Vera; Loizzo, Monica Rosa; Mandić, Anamarija I.; Mapelli-Brahm, Paula; Mišan, Aleksandra C.; Pintea, Adela; Sereikaite, Jolanta; Vargas-Murga, Liliana; Vlaisavljevic, Sanja S.; Vulic, Jelena J.; O'Brien, Noraartículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Changes in bioactive compounds and microstructure in persimmon (Diospyros kaki L.) treated by high hydrostatic pressures during cold storageGarcía-Cayuela, Tomás CSIC ORCID; Quiles, Amparo; Hernando, Isabel; Welti-Chanes, Jorge; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
17closedAccessFICHERO RESTRINGIDO.txt.pdf.jpg11-Jan-2013Changes in the structure and antioxidant properties of onions by high pressure treatmentVázquez-Gutiérrez, José Luis; Plaza, Lucía CSIC ORCID; Hernando, Isabel; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Quiles, Amparo; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Characterisation of 'starking' apple polyphenoloxidaseRocha, Ada; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Galeazzi, M.; Morais, Alcinaartículo
19closedAccess1-Jun-2008Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning propertiesRoldán-Marín, Eduvigis; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Characteristics of stirred low-fat yoghurt as affected by high pressureAncos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC artículo