DSCN0454 - copia.JPG picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
González García, Ramón
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (ICVV)
 
Departamento
Enología
 
Categoría Profesional
Profesor de Investigación
 
Especialización
Ciencia y Tecnología de Alimentos
 
Email
rgonzalez@icvv.es
 
 
Página web
 

Resultados 1-20 de 115.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccess2011A new methodology to determine cell wall mannoprotein content and release in wine yeastsQuirós Asensio, Manuel CSIC; Morales, Pilar CSIC ORCID; Pérez-Través, Laura CSIC; Barcenilla, José M.; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
2openAccess30-abr-2010A new methodology to obtain wine yeast strains overproducing mannoproteinsQuirós Asensio, Manuel CSIC; González Ramos, Daniel; Tabera, Laura CSIC; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
3openAccessNucl. Acids Res.-1997-Gonzalez-3955-6.pdf.jpg1997A Rapid Method for Chromatin Structure Analysis in the Filamentous Fungus Aspergillus NidulansGonzález García, Ramón CSIC ORCID ; Scazzocchio, Claudioartículo
4openAccess0302-08.pdf.jpg7-jul-2008A recombinant Saccharomyces cerevisiae strain overproducing mannoproteins stabilizes wine against protein hazeGonzález Ramos, Daniel; Cebollero, E.; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
5openAccessgonzalez44_4.pdf.jpg2010A Saccharomyces cerevisiae wine yeast strain overproducing mannoproteins selected through classical genetic methodsGonzález Ramos, Daniel; Muñoz, A. CSIC; Ortiz Julien, Anne; Palacios García, Antonio Tomás CSIC; Heras Manso, José María; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
6closedAccess2007A simple capillary gel electrophoresis approach for efficient and reproducible DNA separations. Analysis of genetically modified soy and maizeSánchez, Laura; González García, Ramón CSIC ORCID ; Crego, Antonio L. CSIC ORCID; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo
7openAccess2012A simple method for total quantification of mannoprotein content in real wine samplesQuirós Asensio, Manuel CSIC; González García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgfeb-2014An impaired ubiquitin ligase complex favors initial growth of auxotrophic yeast strains in synthetic grape mustMangado, Ana CSIC; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Novo, Maite CSIC ORCID; Quirós Asensio, Manuel CSIC; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
9openAccessago-2008Aplicaciones de la ingeniería genética y la genómica en enologíaGonzález García, Ramón CSIC ORCID ; Ramón, Daniel CSICartículo
10openAccessTronchoni et al rev2.pdf.jpgabr-2018Aroma profiling of an aerated fermentation of natural grape must with selected yeast strains at pilot scaleTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
11closedAccess2006Article Isolation and Characterization of a Thermally Extracted Yeast Cell Wall Fraction Potentially Useful for Improving the Foaming Properties of Sparkling WinesNúñez, Yolanda P.; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Polo, María Carmen; Martínez-Rodríguez, A.artículo
12openAccessAbeliovichAUTO5-7.pdf.jpgoct-2009Autophagy in food biotechnologyAbeliovich, Hagai; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
13closedAccess2008Autophagy in wine makingCebollero, E.; Rejas, M. Teresa CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
14openAccessAutophagy_required.pdf.jpg19-oct-2019Autophagy is required for sulfur dioxide tolerance in Saccharomyces cerevisiaeValero, Eva; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
15closedAccessago-2007Autophagy: From basic research to its application in food biotechnologyCebollero, Eduardo; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biomass production and alcoholic fermentation performance of Saccharomyces cerevisiae as a function of nitrogen sourceMartínez-Moreno, Rubén CSIC; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID ; Mas, Albert; Beltrán, G.artículo
17openAccessbiomolecules-11-01569-v3.pdf.jpg22-oct-2021Biotechnological approaches to lowering the ethanol yield during wine fermentationGonzález García, Ramón CSIC ORCID ; Martín-Guindal, Andrea; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDartículo de revisión
18openAccessoct-2007Cepas vínicas de S. cerevisiae con bajo rendimiento en etanol.González García, Ramón CSIC ORCID ; Barcenilla, José M.; Tabera, Laura CSICartículo
19closedAccess3-mar-2008Characterization of a second ornithine decarboxylase isolated from Morganella morganiiRivas, Blanca de las CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID ; Landete, José María CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
20closedAccess1-nov-2008Chiral analysis of amino acids from conventional and transgenic yeastsGiuffrida, Alessandro; Tabera, Laura CSIC; González García, Ramón CSIC ORCID ; Cucinotta, Vincenzo; Cifuentes, Alejandro CSIC ORCID artículo