Firma en Digital.CSIC (*):
Muñoz, Rosario
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutricion (ICTAN)
 
Departamento:
Departamento de Procesos
 
Categoría Profesional:
Profesor de Investigación
 
Especialización:
Biotecnología bacteriana
 
Email:
mmuñoz@ictan.csic.es
 
 
WoS ResearcherID - Publons:
 
Scopus AuthorID:
 

Results 1-20 of 150 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessdiversacid.pdf.jpg2018A diverse range of human gut bacteria have the potential to metabolize the dietary component gallic acidEsteban-Torres, María CSIC ORCID; Santamaría, Laura; Cabrera-Rubio, Raúl; Plaza-Vinuesa, Laura; Crispie, Fiona; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Cotter, Paul; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997A functional analysis of the Streptococcus pneumoniae genes involved in the synthesis of type 1 and type 3 capsular polysaccharidesGarcía, Ernesto CSIC ORCID ; Arrecubieta, C.; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Mollerach, Marta; López, R.artículo
3openAccessA_ Lactobacillus_plantarum_Esterase_Active_on......pdf.jpg2015A Lactobacillus plantarum esterase active on a broad range of phenolic estersEsteban-Torres, María CSIC ORCID; Landete, José María CSIC ORCID; Reverón, Inés CSIC; Santamaría, Laura; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
4openAccessbacteria_lactobacillus_brevis_CECT 4669_Marcobal.pdf.jpgJun-2006A multifactorial design for studying factors influencing the growth and tyramine production of the lactic acid bacteria Lactobacillus brevis CECT 4669 and Enterococcus faecium BIFI-58Marcobal, Ángela; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
5closedAccess2005A rapid and inexpensive method for the determination of biogenic amines from bacterial cultures by thin-layer chromatographyGarcía-Moruno, Emilia; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
6openAccessJEM190 241-.pdf.jpg19-Jul-1999A single gene (tts) located outside the cap locus directs the formation of Streptococcus pneumoniae type 37 capsular polysaccharide: Type 37 pneumococci are natural, genetically binary strainsLlull, Daniel CSIC; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; García, Ernesto CSIC ORCID artículo
7openAccessFusobacterium nucleatum.pdf.jpg18-Dec-2020A structurally unique Fusobacterium nucleatumtannase provides detoxicant activity againstgallotannins and pathogen resistanceMancheño, Jose M. CSIC ORCID; Atondo, Estíbaliz; Tomás-Cortázar, Julen; Lavín, José Luis; Plaza-Vinuesa, Laura; Martín-Ruiz, Itziar; Barriales, Diego; Palacios, Ainhoa; Navo, Claudio D.; Sampedro, L.; Peña-Cearra, Ainize; Pascual-Itoiz, Miguel Ángel; Castelo, Janire; Carreras-González, Ana; Castellana, Donatello; Pellón, Aize; Delgado, Susana CSIC ORCID; Ruas-Madiedo, Patricia CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Abecia, Leticia; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Jiménez-Osés, Gonzalo CSIC ORCID; Anguita, Juan; Rodríguez, Héctor CSIC ORCIDartículo
8openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-May-2010Ability of Lactobacillus brevis strains to degrade food phenolic acidsCuriel, José Antonio CSIC; Rodríguez, Héctor CSIC ORCID; Landete, José María CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
9openAccessoenococcus_oeni_Rivas.pdf.jpgDec-2004Allelic diversity and population structure in Oenococcus oeni as determined from sequence analysis of housekeeping genesRivas, Blanca de las CSIC ORCID; Marcobal, Ángela; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
10openAccessamperometric_affinity_Gamella.pdf.jpg2013An amperometric affinity penicillin-binding protein magnetosensor for the detection of β-lactam antibiotics in milkGamella, María; Campuzano, Susana CSIC; Conzuelo, F.; Esteban-Torres, María CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Reviejo , A. J.; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Pingarrón, José M.artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-1988Analysis of protein antigens as a potential marker for Streptococcus pneumoniaeMuñoz, Rosario CSIC ORCID ; Martín-Bourgon, C; Casal, J.artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Antinutritional factor content of dry beans (Phaseolud vulgaris) as affected by fermentationDoblado, Rosa; Frías, Juana CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
13openAccessaryl_glycosidases_Landete.pdf.jpgMar-2014Aryl glycosidases from Lactobacillus plantarum increase antioxidant activity of phenolic compoundsLandete, José María CSIC ORCID; Curiel, José Antonio CSIC; Rodríguez, Héctor CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
14openAccesssojamaver.pdf.jpg2017Aumento en compuestos saludables en soja amarilla y falsa "soja verde" (judía mungo) mediante fermentación lácticaLandete, José María CSIC ORCID; Hernández, M. Teresa CSIC; Robredo, Sergio; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel CSIC; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Rivas, Blanca de las CSIC ORCIDartículo
15openAccessbacteriaproper.pdf.jpg2019Bacterial tannases: classification and biochemical propertiesRivas, Blanca de las CSIC ORCID; Rodríguez, Héctor CSIC ORCID; Anguita, Juan; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Bioactivation of Phytoestrogens: Intestinal Bacteria and HealthLandete, José María CSIC ORCID; Arqués, Juan Luis; Medina, Margarita; Gaya, Pilar; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
17openAccessBiactive_compounds_produced.pdf.jpg5-Dec-2014Bioactive compounds produced by gut microbial tannase: implications for colorectal cancer developmentLópez de Felipe, Félix CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
18closedAccessJan-2005Bioactive phenolic compounds of cowpeas (Vigna sinensis L.). Modifications by fermentations with natural microflora and with Lactobacillus plantarum ATCC 14917Dueñas, Montserrat; Fernández, Dolores; Hernández, Teresa; Estrella, Isabel CSIC; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
19openAccessbioactive_phenolic_Duenas.pdf.jpgNov-2012Bioactive Phenolic Compounds of Soybean (Glycine max cv. Merit): Modifications by Different Microbiological FermentationsDueñas, Montserrat; Hernández, M. Teresa CSIC; Robredo, Sergio; Lamparski, G.; Estrella, Isabel CSIC; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
20openAccessice-preserved_sardine_Fadhlaoui.pdf.jpgMay-2012Biogenic amine production by bacteria isolated from ice-preserved sardine and mackerelFadhlaoui-Zid, Karima; Curiel, José Antonio CSIC; Landeta, Gerardo; Fattouch, Sami; Reverón, Inés CSIC; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Sadok, Saloua; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo