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Firma en Digital.CSIC (*)
Sáenz-Navajas, María-Pilar
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencias de La Vid y del Vino (ICVV)
 
Especialización
Análisis del Aroma, sabor y Enología
 
Email
mpsaenz@icvv.es
 
 
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1closedAccess2010An assessment of the effects of winevolatiles on the perception of taste and astringency in wineSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
2openAccessTronchoni et al rev2.pdf.jpgApr-2018Aroma profiling of an aerated fermentation of natural grape must with selected yeast strains at pilot scaleTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
3closedAccess2010Characterization of taste-active fractions in red wine combining HPLC fractionation, sensory analysis and ultra performance liquid chromatography coupled with mass spectrometry detectionSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJul-2018Chemo-sensory approach for the identification of chemical compounds driving green character in red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Arias, Ignacio; Ferrero-del-Teso, S.; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Escudero, Ana; Ferreira, Vicenteartículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-2017Chemo-sensory characterization of fractions driving different mouthfeel properties in red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferrero-del-Teso, S.; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-Sep-2016Chemosensory characterization of Chardonnay and Pinot Noir base wines of Champagne. Two very different varieties for a common productHerrero, Paula; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Culleré, Laura; Ferreira, Vicente; Chatin, Amelie; Chaperon, Vicent; Litoux-Desrues, François; Escudero, Anaartículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Contribution of Nonvolatile Composition to Wine FlavorSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicenteartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgDec-2017Cross-modal interactions and effects of the level of expertise on the perception of bitterness and astringency of red winesDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID artículo
9openAccessEffect of aroma perception.pdf.jpgMay-2020Effect of aroma perception on taste and mouthfeel dimensions of red wines: Correlation of sensory and chemical measurementsSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferrero-del-Teso, S.; Jeffery, David W.; Ferreira, Vicente; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
10openAccessEffect of grape maturity.pdf.jpgJan-2020Effect of grape maturity on wine sensory and chemical features: The case of Moristel winesFerrero-del-Teso, S.; Arias, Ignacio; Escudero, Ana; Ferreira, Vicente; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID artículo
11closedAccess7-Apr-2010Effects of the Nonvolatile Matrix on the Aroma Perception of WineSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-Dec-2016Evaluation of the impact of initial red wine composition on changes in color and anthocyanin content during bottle storageAvizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
13openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-Mar-2020Fourteen ethyl esters of wine can be replaced by simpler ester vectors without compromising quality but at the expense of increasing aroma concentrationDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicenteartículo
14openAccessHow the country-of-origin impacts wine traders.pdf.jpgNov-2020How the country-of-origin impacts wine traders’ mental representation about wines: A study in a world wine trade fairRodrigues, Heber; Rolaz, Julien; Franco-Luesma, Ernesto; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Behrens, Jorge; Valentin, Dominique; Depetris-Chauvin, Nicolasartículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Insights on the chemical basis of the astringency of Spanish red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferreira, Vicente; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJun-2017Levels of higher alcohols inducing aroma changes and modulating experts' preferences in wine model solutionsDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicenteartículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-Aug-2019Modelling wine astringency from its chemical composition using machine learning algorithmsSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferrero-del-Teso, S.; Romero, Miguel; Pascual, Darío; Díaz, David; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-Nov-2016On the effects of higher alcohols on red wine aromaDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicenteartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Pigment composition and color parameters of commercial Spanish red wine samples: Linkage to quality perceptionSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Propiedades gustativas de los vinos tintos y su relación con la composición química no-volátilFernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Avizcuri, J. M. CSIC; González Hernández, Marivel; Ferreira, Vicente; Dizy, Martaartículo