Firma en Digital.CSIC (*):
Carrascosa, Alfonso V.
 
Centro o Instituto:
CSIC - Museo Nacional de Ciencias Naturales (MNCN)
 
Departamento:
Biodiversidad y Biología Evolutiva
 
Categoría Profesional:
Investigador Cientifico del CSIC
 
Especialización:
Biodiversidad y Biología Evolutiva.
 
Email:
av.carrascosa@csic.es
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess2005A rapid and inexpensive method for the determination of biogenic amines from bacterial cultures by thin-layer chromatographyGarcía-Moruno, Emilia; Carrascosa, Alfonso V.  ; Muñoz, Rosario artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004A simple strategy for the purification of large thermophilic proteins overexpressed in mesophilic microorganisms: Application to multimeric enzymes from Thermus sp. strain T2 expressed in Escherichia coliPessela, Benevides C.  ; Torres, Rodrigo; Fuentes, Manuel  ; Mateo, César; Filho, Miguel; Carrascosa, Alfonso V.  ; Vian Herrero, Alejandro; García, José Luis ; Guisán, José M.; Fernández-Lafuente, Roberto artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Alternative strategies to use antibiotics or chemical products for controlling Campylobacter in the food chainGañan, M.; Silván, José Manuel  ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Antibacterial activity of a grape seed extract and its fractions against Campylobacter spp.Silván, José Manuel  ; Mingo, Elisa ; Hidalgo, María ; Pascual-Teresa, Sonia de ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Antibacterial activity of products of depolymerization of chitosans with lysozyme and chitosanase against Campylobacter jejuniMengíbar, M.; Gañan, M.; Miralles, B.; Carrascosa, Alfonso V.  ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  artículo
6closedAccess2006Article Isolation and Characterization of a Thermally Extracted Yeast Cell Wall Fraction Potentially Useful for Improving the Foaming Properties of Sparkling WinesNúñez, Yolanda P.; Carrascosa, Alfonso V.  ; González García, Ramón  ; Polo, María Carmen; Martínez-Rodríguez, A.artículo
7openAccessbiogenic_amine_production_Rivas.pdf.jpgOct-2008Biogenic amine production by Gram-positive bacteria isolated from Spanish dry-cured ‘‘chorizo” sausage treated with high pressure and kept in chilled storageRivas, Blanca de las ; Ruiz-Capillas, C. ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Curiel, José Antonio ; Jiménez Colmenero, Francisco ; Muñoz, Rosario artículo
8closedAccess2007Biogenic amine production in Spanish dry-cured "chorizo" sausage treated with high-pressure and kept in chilled storageRuiz-Capillas, C. ; Jiménez Colmenero, Francisco ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Muñoz, R.artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Campylobacter y los quitosanosGañan, M.; Carrascosa, Alfonso V.  ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJan-2010Characterisation of the Paio do Alentejo, a traditional Portuguese Iberian sausage, in respect to its safetyElías, Miguel; Carrascosa, Alfonso V.  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997Characteristics of low- and high-fat beef patties: Effect of high hydrostatic pressureCarballo, José ; Fernández, P. ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Solas, M. Teresa; Jiménez Colmenero, Francisco artículo
12openAccessCharacterization of coagulase-negative...pdf.jpgMar-2013Characterization of coagulase-negative staphylococci isolated from Spanish dry cured meat productsLandeta, Gerardo; Curiel, José Antonio ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Muñoz, Rosario ; Rivas, Blanca de las artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Chemical evaluation of white wines elaborated with a recombinant Saccharomyces cerevisiae strain overproducing mannoproteinsJuega, M.; Gonzalez-Ramos, D.; Bartolomé, Begoña  ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Chopping temperature effects on the characteristics and chilled storage of low-and high-fat pork bologna sausagesJiménez Colmenero, Francisco ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Barreto, G.; Fernández, P. ; Carballo, José artículo
15closedAccessMay-2004Cloning of the Authentic Bovine Gene Encoding Pepsinogen A and Its Expression in Microbial CellsMuñoz, Rosario ; García, José Luis ; Carrascosa, Alfonso V.  ; González García, Ramón  artículo
16openAccessMATERIALES334955[1].pdf.jpgJan-2011Determinación de aminas biógenas a partir de cultivos bacterianosGarcía-Moruno, Emilia; Carrascosa, Alfonso V.  ; Muñoz, Rosario artículo
17closedAccess6-Aug-2005Effect of Accelerated Autolysis of Yeast on the Composition and Foaming Properties of Sparkling Wines Elaborated by a Champenoise MethodNuñez, Yolanda P.; Carrascosa, Alfonso V.  ; González García, Ramón  ; Polo, María Carmen; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  artículo
18openAccessrestringido.pdf.jpgMay-2010Effect of growth phase on the adherence to and invasion of Caco-2 epithelial cells by CampylobacterGañan, M.; Campos, Gema ; Muñoz, Rosario ; Carrascosa, Alfonso V.  ; Pascual-Teresa, Sonia de ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of malolactic fermentation by Pediococcus damnosus on the composition and sensory profile of Albariño and Caiño white winesJuega, M.; Costantini, Antonella; Cravero, Maria; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  ; Carrascosa, Alfonso V.  ; García-Moruno, Emiliaartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Effect of mannoproteins on the growth, gastrointestinal viability, and adherence to Caco-2 cells of lactic acid bacteriaGañan, M.; Carrascosa, Alfonso V.  ; Pascual-Teresa, Sonia de ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J.  artículo