Buscar en:

Empiece una nueva busqueda
Add/Remove Filters (1 filters currently applied)

Resultados 1-50 de 209.
 |  Relevancia

 

Resultados por ítem:
DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgfeb-2005Bypassing the rumen in dairy ewes: The reticular groove reflex vs. calcium soap of olive fatty acidsDobarganes, M. Carmen CSIC ; Pérez Hernández, M.; Cantalapiedra, G.; Salas, J. M.; Merino, J. A.artículo
2closedAccess13-jul-2011Antimicrobial activity of olive solutions from stored alpeorujo against plant pathogenic microorganismsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernando; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Oleic acid—the main component of olive oil on postprandial metabolic processesLópez Martín, Sergio ; Bermúdez, Beatriz CSIC ORCID; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID; Pacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Ortega-Gómez, Almudena; Varela, Lourdes CSIC ORCID; Lemus-Conejo, Ana CSIC ORCID CVN; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Rosillo, María Ángeles CSIC ORCID; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID capítulo de libro
4openAccessEffect_reguoated_deficit_2018_Postprint.pdf.jpg31-may-2018Effect of a regulated deficit irrigation strategy in a hedgerow ‘Arbequina’ olive orchard on the mesocarp fatty acid composition and desaturase gene expression with respect to olive oil qualityHernández, M. Luisa CSIC ORCID; Velázquez-Palmero, David CSIC; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; Fernández Luque, José Enrique CSIC ORCID ; Díaz-Espejo, Antonio CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
5openAccessPostprint_2017_NIRnews_V28_P12.pdf.jpg30-abr-2017Assessing olive oil peroxide value by NIRS, and on reference methodsCayuela, José Antonio CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg12-ene-2022From Low-Quality Olive Oils to Valuable Bioactive Compounds: Obtaining Oleacein and Oleocanthal from Olive Oils Intended for RefiningRodríguez-Juan, Elisa CSIC; Martínez Román, Fernando CSIC ; Sánchez-García, Alicia CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID artículo
7openAccess29-sep-2023RAMAN_Olive-oilsCayuela, José Antonio CSIC ORCID dataset
8closedAccessPostP_2014_JAFC_V62_P5669.pdf.jpg2014Comparative study of phytosterol derivatives in monovarietal olive oilsGómez-Coca, R. B. CSIC ORCID ; Fernandes, Gabriel D.; Águila-Sánchez, Chellah del; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID artículo
9openAccessWO2010119162A1.pdf.jpg21-oct-2010Method for detecting copper complexes of chlorophyll in vegetable oilsRoca, María CSIC ORCID ; Gallardo Guerrero, Lourdes CSIC ORCID ; Gandul-Rojas, Beatriz CSIC ORCID solicitud de patente
10closedAccess28-jul-2010Quality Characterization of the New Virgin Olive Oil Var. Sikitita by Phenols and Volatile CompoundsGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Tena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
11openAccessRelationship_Sanchez_PV_Art2020.pdf.jpgdic-2020Relationship between olive oil consumption and ankle-brachial pressure index in a population at high cardiovascular riskSánchez-Quesada, Cristina; Toledo, Estefanía; González-Mata, Guadalupe; Ramos-Ballesta, Maria Isabel; Peis, José Ignacio; Martínez-González, Miguel Ángel; Salas-Salvadó, Jordi; Corella, Dolores; Fitó, Montserrat; Romaguera, Dora; Vioque, Jesús; Alonso-Gómez, Ángel M.; Wärnberg, Julia CSIC ORCID; Martínez, J. Alfredo; Serra-Majem, Luís; Estruch, Ramón; Tinahones, Francisco J.; Lapetra, José; Pintó, Xavier; Tur, Josep A.; Garcia-Rios, Antonio; Cano-Ibáñez, Naomi; Matía-Martín, Pilar; Daimiel, Lidia; Sánchez-Rodríguez, Rubén; Vidal, Josep; Vázquez, Clotilde; Ros, Emilio; Hernández-Alonso, Pablo; Barragán, Rocío; Muñoz-Martínez, Julia; López, Meritxell; González-Palacios, Sandra; Vaquero-Luna, Jessica; Crespo-Oliva, Edelys; Zulet, M. Ángeles; Díaz-González, Vanessa; Casas, Rosa; Fernandez-Garcia, José Carlos; Santos-Lozano, José Manuel; Galera, Ana; Ripoll-Vera, Tomás; Buil-Cosiales, Pilar; Canudas, Silvia CSIC ORCID; Martínez-Lacruz, Raúl; Pérez-Vega, Karla-Alejandra; Ríos, Ángel; Lloret-Macián, Rosario; Moreno-Rodríguez, Anai; Ruiz-Canela, Miguel; Babio, Nancy; Zomeño Fajardo, Maria Dolores; Gaforio, José Juanartículo
12openAccess2021Adjustement of olive fruit temperature before grinding for olive oil extraction. Experimental Study and Pilot Plant TrialsPlasquy, Eddy; García Martos, José M. CSIC ORCID ; Florido Fernández, M.C.; Sola-Guiraldo, Rafael R.; García-Martín, Juan Francisco CSIC ORCIDartículo
13openAccessPostP_2012_EJLST_V114_P1417.pdf.jpgdic-2012Specific procedure for analysing steryl glucosides in olive oilGómez-Coca, R. B. CSIC ORCID ; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID artículo
14openAccess2023Mediterranean Diet and Melatonin: A Systematic ReviewGrao‐Cruces, Elena; Calvo, Juan Ramón; Maldonado-Albar, Mª Dolores; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCIDartículo
15openAccessquality-components-olive.pdf.jpgago-2016Early selection for oil quality components in olive breeding progeniesde la Rosa, Raúl CSIC ORCID CVN ; Arias-Calderón, Rocío; Velasco Varo, Leonardo CSIC ORCID ; León, Lorenzoartículo
16closedAccessoct-2006Minor Components of Olive Oil: Evidence to Date of Health Benefits in HumansCovas, María Isabel; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Torre, Rafael de la; Kafatos, Anthony; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Osada, Jesús; Owen, Robert W.; Visioli, Francescoartículo
17openAccessBorja.pdf.jpg31-mar-2006Treatment technologies of liquid and solid wastes from two-phase olive oil millsBorja Padilla, Rafael CSIC ORCID ; Raposo Bejines, Francisco CSIC ORCID ; Rincón, Bárbara CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-1999Olive oil and olive pomace oil refiningRuiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
19openAccessHypertensive_Mice.pdf.jpg25-ago-2021Anti-Inflammatory Action of Dietary Wild Olive (Acebuche) Oil in the Retina of Hypertensive MiceSantana-Garrido, Álvaro CSIC ORCID; Reyes-Goya, Claudia; Milla-Navarro, Santiago; Villa, Pedro de la; André, Helder; Vázquez, Carmen M. CSIC ORCID; Mate, Alfonso CSIC ORCIDartículo
20openAccess892.pdf.jpg30-dic-1996Utilización del cobre en dietas hipograsasAguirre-González, Marta R. CSIC; Navarro, María Pilar CSIC artículo
21openAccessElaidizacion.pdf.jpg30-jun-2003Cinética de la reacción de elaidización del ácido oleico durante la desodorización y/o refinación física industrial de las grasas comestiblesLeón Camacho, Manuel CSIC ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Graciani Constante, Enrique CSICartículo
22openAccessStages_innovation_adopting_differential_quality_oliveoil_geographical_indications.pdf.jpg2015Stages of innovation for adopting differential quality in olive-oil geographical indicationsSanz Cañada, Javier CSIC ORCID ; Belletti, G.; Rojo Abuín, José Manuel CSIC ; Bartolini, C.capítulo de libro
23openAccessPostharvest.pdf.jpg31-mar-2006The postharvest of mill olivesGarcía Martos, José M. CSIC ORCID ; Yousfi, Khaled CSICartículo
24closedAccess6-jun-2006Monoterpene and sesquiterpene hydrocarbons of virgin olive oil by headspace solid-phase microextraction coupled to gas chromatography/mass spectrometryVichi, Stefania CSIC ORCID; Guadayol, Josep M.; Caixach, Josep CSIC ORCID; López-Tamames, Elvira; Buxaderas, Susanaartículo
25openAccessPostP_2019_IFSET_V55_P11.pdf.jpg2019The use of industrial thermal techniques to improve the bioactive compounds extraction and the olive oil solid waste utilizationLama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Bermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
26openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Effect of saline irrigation on physiological traits, fatty acid composition and desaturase genes expression in olive fruit mesocarpMoretti, Samuele; Francini, Alessandra; Hernández, M. Luisa CSIC ORCID; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Sebastiani, Lucaartículo
27openAccessPizarra_study.pdf.jpgene-2010Intake and home use of olive oil or mixed oils in relation to healthy lifestyles in a Mediterranean population. Findings from the prospective Pizarra studySoriguer, Federico C.; Almaraz, M. Cruz; García-Almeida, J. M.; Cardona, Isabel; Linares, Francisca; Morcillo, Sonsoles; García-Escobar, Eva; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Olveira, Gabriel; Hernando, Virginia; Valdés, Sergio; Ruiz de Adana, M. Soledad; Esteva, Isabel; Rojo-Martínez, Gemmaartículo
28openAccessPostP_2018_LWT_V93_P323.pdf.jpg1-jul-2018Phenolic composition and antimicrobial activity of Algerian olive products and by-productsYakhlef, Wahiba; Arhab, Rabah; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
29openAccessHervás et al_2021 (1).pdf.jpg2021Effect of dietary supplementation with lipids of different unsaturation degree on feed efficiency and milk fatty acid profile in dairy sheepHervás, Gonzalo CSIC ORCID ; Toral, Pablo G. CSIC ORCID ; Fernández-Díez, Cristina CSIC; Della Badia, Antonella CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID artículo
30closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-dic-2012Fatty acid alkyl esters presence in olive oil vs. organoleptic assessmentGómez-Coca, R. B. CSIC ORCID ; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID ; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID artículo
31closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Steryl Glycosides in Foods: an OverviewGómez-Coca, R. B. CSIC ORCID ; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID capítulo de libro
32closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Expert System for pest, diseases and weed identification in olive cropsGonzález-Andújar, José Luis CSIC ORCID artículo
33openAccess420.pdf.jpg30-dic-2007Evaluation of the methods based on triglycerides and sterols for the detection of hazelnut oil in olive oilGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Viera-Macías, María CSIC; Tena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
34openAccess1910-Article Text-8951-1-10-20201124.pdf.jpg25-nov-2020Screening of extra virgin olive oil-in-bitter orange juice (O/W) nano-emulsions stabilized with different food-grade surfactants: A model system for natural daily use salad dressingYalçinoz, Ş.; Erçelebi, E.; Solans, Conxita CSIC ORCID ; Tadros, Tharwat F.artículo
35closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-1999Postprandial triacylglycerols from dietary virgin olive oil are selectively cleared in humansAbia, Rocío CSIC ORCID ; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Pacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Montero Romero, Emilio; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
36openAccessmod vers.aut pend.pdf.jpgmay-2012Evolution of phenols and pigments in extra virgin olive oil from irrigated super-intensive orchardBenito, Marta; Lasa Dolhagaray, José Manuel CSIC; Gracia Gimeno, María Pilar CSIC ORCID ; Oria, Rosa; Abenoza, María; Sánchez-Gimeno, Ana Cristinaartículo
37openAccess2011New hydrothermal treatment of alperujo enhances the content of bioactive minor components in crude pomace olive oilLama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Gómez-Carretero, Antonio CSIC; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
38openAccessPostP_2005_JAFC_V53_P6201.pdf.jpg10-ago-2005Detection of the presence of hazelnut oil in olive oil by FT-raman and FT-MIR spectroscopyBaeten, Vincent; Fernández Pierna, Juan Antonio; Dardenne, Pierre; Meurens, Marc; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Aparicio-Ruiz, R. CSIC ORCIDartículo
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg9-oct-2009Thermal Deterioration of Virgin Olive Oil Monitored by ATR-FTIR Analysis of Trans ContentTena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID artículo
40openAccessantioxidants-11-00852-v3.pdf.jpg27-abr-2022The Impact of Mild Frost Occurring at Different Harvesting Times on the Volatile and Phenolic Composition of Virgin Olive OilPino, Catalina; Sepúlveda, Betsabet; Tapia, Francisco; Saavedra, Jorge; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Romero, Naldaartículo
41openAccessExtra-Virgin-Olive-Oil.pdf.jpg31-mar-2022Therapeutic Properties and Use of Extra Virgin Olive Oil in Clinical Nutrition: A Narrative Review and Literature UpdateJiménez-Sánchez, Andrés; Martínez-Ortega, Antonio J. CSIC ORCID; Remón-Ruiz, Pablo CSIC ORCID; Piñar-Gutiérrez, Ana; Pereira Cunill, J. L. CSIC; García-Luna, Pedro Pablo CSICartículo de revisión
42openAccessPostprint_2017_JFoodEng_V202_P79.pdf.jpgjun-2017Sorting olive oil based on alpha-tocopherol and total tocopherol content using near-infra-red spectroscopy (NIRS) analysisCayuela, José Antonio CSIC ORCID ; García-Martín, Juan Francisco CSIC ORCIDartículo
43closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997Determination of mixtures in vegetable oils and milk fat by analysis of sterol fraction by gas chromatographyAlonso López, Leocadio CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Lozada Saavedra, Lucidia; Juárez, Manuela CSIC ORCID artículo
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-oct-2012Towards new analyses of aroma and volatiles to understand sensory perception of olive oilAparicio López, Ramón CSIC ORCID; Morales, María T.; García-González, Diego L. CSIC ORCID artículo
45openAccessPostP_2019_JFunctFoods_V62_103543.pdf.jpgnov-2019Unsaponifiable and phenolic fractions from virgin olive oil prevent neuroinflammation skewing microglia polarization toward M2 phenotypeToscano-Sánchez, Rocío CSIC; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Naranjo, María C.; Lemus-Conejo, Ana CSIC ORCID CVN; Claro, Carmen; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCIDartículo
46closedAccess19-may-2000Oleuropein and related compoundsSoler-Rivas, Cristina CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Wichers, Harry J.artículo
47openAccessClinicalNut_2023_V42_P1389.pdf.jpgago-2023Rich oleocanthal and oleacein extra virgin olive oil and inflammatory and antioxidant status in people with obesity and prediabetes. The APRIL study: A randomised, controlled crossover studyRuiz-García, Ignacio; Ortíz-Flores, Rodolfo; Badía, Rocío; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; García-Fernández, María; Lara, Estrella; Martín-Montañez, Elisa; García-Serrano, Sara; Valdés, Sergio; Gonzalo, Montserrat; Tapia-Guerrero, María-José; Fernández-García, José-Carlos; Sánchez-García, Alicia CSIC ORCID; Muñoz-Cobos, Francisca; Calderón-Cid, Miguel; El-Bekay, Rajaa; Covas, María-Isabel; Rojo-Martínez, Gemma; Olveira, Gabriel; Romero-Zerbo, Silvana-Yanina; Bermúdez-Silva, Francisco-Javierartículo
48closedAccesssep-2006Hydroxytyrosol administration enhances atherosclerotic lesion development in apo E deficient miceAcín, Sergio; Navarro, María Ángeles; Arbonés-Mainar, José M.; Guillén, Natalia; Sarría, Alfonso J.; Carnicer, Ricardo; Surra, Joaquín C.; Orman, Israel; Segovia, José Carlos; Torre, Rafael de la; Covas, María Isabel; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Osada, Jesúsartículo
49closedAccessFICHERO RESTRINGIDO.txt.pdf.jpg2000Calcium absorption in rats consuming olive oil or sunflower oi lunused or used in fryingPérez Granados, Ana M. CSIC; Vaquero, M. Pilar CSIC ORCID ; Navarro, María Pilar CSIC artículo
50openAccessnutrients-11-01109.pdf.jpg18-may-2019Neuroprotective effects of diets containing olive oil and DHA/EPA in a mouse model of cerebral ischemiaGonzalo-Gobernado, Rafael CSIC ORCID; Ayuso, María Irene; Sansone, Loredana; Bernal-Jiménez, Juan José; Ramos-Herrero, Víctor Darío; Sánchez-García, Enrique; Ramos, Teresa L.; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Bermúdez, Beatriz CSIC ORCID; Montaner, Joan CSIC ORCIDartículo
Resultados 1-50 de 209.