Firma en Digital.CSIC (*)
Medina Pradas, Eduardo
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional
Investigador postdoctoral / Titulado Sup. ATP
 
Especialización
Microbiología.
 
Email
emedina@csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Results 1-20 of 46 (Search time: 0.045 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessFront_Microbiol_ 8_2326.pdf.jpg29-Nov-2017A Probabilistic Decision-Making Scoring System for Quality and Safety Management in Aloreña de Málaga Table Olive ProcessingRuiz Bellido, Miguel Ángel; Valero Díaz, Antonio; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Posada-Izquierdo, Guiomar Denisse; Rincón, Francisco; Possas, Aricia; García Gimeno, Rosa M.; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
2openAccessPostP_2019_IJFST.pdf.jpg2020Aerobic industrial processing of Empeltre cv. natural black olives and product characterisationMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
3openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgDec-2020Aerobic treatment of black ripe olive processing streams to reduce biological contaminationGarcía-Serrano, Pedro; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
4closedAccess13-Jul-2011Antimicrobial activity of olive solutions from stored alpeorujo against plant pathogenic microorganismsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernando; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
5openAccessPostprint_2016_IntJFoodMicrob_V236_P47.pdf.jpg2016Assessment of the bacterial community in directly brined Aloreña de Málaga table olive fermentations by metagenetic analysisMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Ruiz Bellido, Miguel Ángel; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Montes Borrego, M.; Landa, B. B.; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
6openAccessPostprint_2018_FoodMic_V77_P10.pdf.jpgFeb-2019Assessment of the non-lactic acid bacteria microbiota in fresh cucumbers and commercially fermented cucumber pickles brined with 6% NaClPérez-Díaz, Ilenys M.; Hayes, Janet S.; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Webber, Ashlee M.; Butz, Natasha; Dickey, Allison N.; Lu, Zhongjing; Azcárate-Peril, M.A.artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJan-2016Bacterial Ecology of Fermented Cucumber Rising pH Spoilage as Determined by Nonculture-Based MethodsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Pérez-Díaz, Ilenys M.; Breidt, Fred; Hayes, Janet; Franco, Wendy; Butz, Natasha; Azcárate-Peril, M.A.artículo
8closedAccessDec-2009Bactericidal Activity of Glutaraldehyde-like Compounds from Olive ProductsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID artículo
9openAccessFood_Funct_2019_V10_P4716.pdf.jpg9-Jul-2019Characterization of bioactive compounds in commercial olive leaf extracts, and olive leaves and their infusionsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
10openAccessPostprint_IntJFoodMicrobiol_2015_P35.pdf.jpg2015Characterization of the microbial diversity in yacon spontaneous fermentation at 20°CReina, Laura D.; Pérez-Díaz, Ilenys M.; Breidt, F.; Azcárate-Peril, M.A. ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Butz, N.artículo
11openAccessRISG_2020_vol._974_-_art._02_kerkour.pdf.jpgOct-2020Chemical characterisation and antioxidant activity of Spanish-style green olives of the Azerradj and Sigoise cultivarsKerkour, Hocine; Tamendjari, Abderezak; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Ait Chabane, Fadila; Rovellini, Pierangela; Fusari, Paolaartículo
12embargoedAccessPostP_2020_AWM_V227_105833.pdf.jpg20-Jan-2020Chemical composition of table olive wastewater and its relationship with the bio-fortifying capacity of tomato (Solanum lycopersicum L.) plantsSantos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Aguado, Ana; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
13openAccessGrasas y Aceites_2021_72_3_e419.pdf.jpg15-Sep-2021Chemical parameters and antioxidant activity of turning color natural-style table olives of the Sigoise cultivar Parámetros químicos y actividad antioxidante de aceitunas de mesa al estilo natural de color cambiante de la variedad SigoiseAit Chabane, Fadila; Tamendjari, Abderezak; Rovellini, Pierangella; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
14openAccessPostP_2020_LWT_V118_108870.pdf.jpgJan-2020Effect of calcium on the preservation of green olives intended for black ripe olive processing under free-sodium chloride conditionsGarcía-Serrano, Pedro; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
15openAccessPostprint_2018_FoodChem_V239_P343.pdf.jpg15-Jan-2018Effect of post-fermentation and packing stages on the volatile composition of Spanish-style green table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
16openAccessPostP_2019_SciHort_V256_108644.pdf.jpg15-Oct-2019Effect of table olive wastewaters on growth and yield of cucumber, pepper, tomato and strawberrySantos, Berta de los; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Aguado, Ana; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
17openAccess1981-6723-bjft-23-e2019130.pdf.jpg2020Effects of phenolic enrichment on vitamin C and antioxidant activity of commercial orange juiceRomeo, Rosa; De Bruno, Aleessandra; Piscopo, Amalia; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Ramírez, Eva CSIC ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Poiana, Marcoartículo
18openAccessPostprint_2014_JAgricFoodChem_V62_P9569.pdf.jpg2014Endogenous enzymes involved in the transformation of oleuropein in Spanish table olive varietiesRamírez, Eva CSIC ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
19openAccessPlosOne_2016_V11_e0163135.pdf.jpg16-Sep-2016Enhancement of the Knowledge on Fungal Communities in Directly Brined Aloreña de Málaga Green Olive Fermentations by Metabarcoding AnalysisArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Ruiz Bellido, Miguel Ángel; Romero-Gil, Verónica; Montes Borrego, Miguel CSIC; Landa, Blanca B. CSIC ORCID artículo
20openAccessSci_Reports_2020_s41598-020-68305-7.pdf.jpg9-Jul-2020Exploring bacteria diversity in commercialized table olive biofilms by metataxonomic and compositional data analysisBenítez-Cabello, Antonio ; Romero-Gil, Verónica; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo