Buscar en:

Empiece una nueva busqueda
Add/Remove Filters (2 filters currently applied)

Resultados 1-50 de 138.
 |  Relevancia

 

Resultados por ítem:
DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Amino acid composition of grape juice and wine: Principal factors that determine its content and contribution to the human dietGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Moreno-Simunovic, Yerko; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDcapítulo de libro
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2015Selección de levaduras no-Saccharomyces para mejorar la calidad de vinos tintosGutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Garijo, P. CSIC ORCID; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSICcomunicación de congreso
3openAccessUse_oak.pdf.jpg5-dic-2018Use of Oak Fragments during the Aging of Red Wines. Effect on the Phenolic, Aromatic, and Sensory Composition of Wines as a Function of the Contact Time with the WoodRubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez García, Juana CSICartículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg4-abr-2019Evaluación del potencial fermentativo de la levadura autóctona S. cerevisiae XG3 en una bodega de la DO Ribeiro: influencia en el aroma del vinoBlanco Camba, Pilar; Vázquez-Alén, María; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Vilanova de la Torre, María del Mar CSIC ORCID póster de congreso
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2015Inactivation of wine-associated microbiota by continuous pulsed electric field treatmentsGonzález-Arenzana, L. CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; López, Noelia; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCIDartículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-oct-2016Characterization of phenolic compounds in Carignan grapes (Vitisvinifera L) from six sites in Maule Valley, ChileMoreno-Simunovic, Yerko; Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Martínez-Gil, A. M.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID comunicación de congreso
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2016Pulsed electric field treatment as an alternative to the addiction of sulphites in winesLópez Martín, Rosa CSIC; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; López, Noeliapóster de congreso
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2017Comparison of Brettanomyces yeast presence in young red wines in two consecutive vintagesGarijo, P. CSIC ORCID; Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSIC; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Olarte, Carmen; Sanz, Susanaartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Impact of some agronomic practices on grape skins anthocyanin contentCabrita, M. J.; Barroso, J. M.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Sánchez-Gómez, R.; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Salinas, M. Rosario; Costa-Freitas, A. M.póster de congreso
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Role of phenylalanine in viticulture and enologySantamaría, Pilar CSIC; López Martín, Rosa CSIC; Portu, Javier CSIC ORCID ; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDcapítulo de libro
11openAccessAplicacion_foliar.pdf.jpg22-may-2017Aplicación foliar de compuestos nitrogenados y elicitores como herramienta para mejorar la calidad aromática de los vinosGonzález-Santamaría, Rosario CSIC; Portu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; López Martín, Rosa CSIC; Moreno-Simunovic, Yerko; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
12NIR spectroscopy as a contacless rapid tool to estimate the amino acids profile in intact grape berries.pdf.jpg23-jun-2019NIR spectroscopy as a contacless rapid tool to estimate the amino acids profile in intact grape berriesFernández-Novales, Juan CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Tardáguila, Javier CSIC ORCID; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Moreda, Eugenio CSIC; Diago, Maria P. CSIC ORCIDpóster de congreso
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-abr-2018Effects of a combination of elicitation and precursor feeding on grape amino acid composition through foliar applications to Garnacha vineyardGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg19-dic-2013Aplicación de pulsos eléctricos de alto voltaje (PEAV) para extraer compuestos aromáticos y fenólicos de los hollejos de uvas de las variedades Graciano, Tempranillo y GarnachaGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDcomunicación de congreso
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2015Effect of methyl jasmonate foliar application to vineyard on grape amino acid contentPortu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; Jofré, Viviana; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Methyljasmonate effect on Tempranillo (Vitisvinífera L.) grape phenolic content: a 2-year studyPortu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Use of pulsed electric fields to improve the winemaking processLópez-Giral, Noelia; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Portu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDcapítulo de libro
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-jul-2016Effect of methyl jasmonate application to grapevine leaves on grape amino acid contentGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSICartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2017Impact of phenylalanine and urea applications to Tempranillo and Monastrell vineyards on grape amino acid content during two consecutive vintagesGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; Fernández-Fernández, José Ignacio; Gil-Muñoz, Rocíoartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgnov-2014Impact of different nitrogen foliar applications on grape amino acid contentGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; Jofré, Viviana; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSICpóster de congreso
21closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2014Grape yield to soil N-NO3- ratio can explain the different levels of biogenic amines in wine from two vineyards in the A.O.C. Rioja (Spain)Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; García-Escudero, E. CSIC; Peregrina Alonso, Fernando CSIC ORCID CVNpóster de congreso
22closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg9-may-2017Hygienization of wines by pulsed electric fieldsLópez, Noelia; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; López Martín, Rosa CSICcomunicación de congreso
23closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgago-2019Riboflavin applications to grapevine leaves and berries blue-light post-harvest treatments modifies grape anthocyanins and amino acids contentsPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Ruiz-González, Rubén; Nonell, Santi; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
24closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2016Relación entre el tipo de suelo del viñedo y los compuestos nitrogenados del mostoPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSICpóster de congreso
25closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2016Inactivation of Brettanomyces bruxellensis with non-thermal technologiesGonzález-Arenzana, L. CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; López Martín, Rosa CSIC; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; Knorr, Dietrich; Sevenich, Robert; López, Noeliacomunicación de congreso
26closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Wine aging and spoilageRubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez García, Juana CSIC; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Bordiga. M.capítulo de libro
27closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Different Tools to Enhance Grape and Wine Anthocyanin ContentPortu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; González-Ferrero, Carolina; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDcapítulo de libro
28closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgfeb-2019A review of the use of biostimulants in the vineyard for improved grape and wine quality: effects on prevention of grapevine diseasesGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Romanazzi, Gianfranco; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
29closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-ago-2017Chitosan and laminarin as alternatives to copper for plasmopara viticola control: effect on grape amino acidGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Mancini, V.; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Servili, A.; Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Foglia, R.; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Romanazzi, Gianfrancoartículo
30closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Methyl jasmonate: effect on tannin content in monastrel and tempranillo grapes and winesGil-Muñoz, Rocío; Fernández-Fernández, José Ignacio; Portu, Javier CSIC ORCID ; Bleda-Sánchez, J.A.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
31openAccessjun-2015Efecto del tipo de suelo y de las condiciones climáticas en la composición aminoacídica de la uvaPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; García-Escudero, E. CSIC; Martínez-Vidaurre, J. M. CSICpóster de congreso
32closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2015Foliar application of proline, phenylalanine, and urea to Tempranillo vines: Effect on grape volatile composition and comparison with the use of commercial nitrogen fertilizersGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSICartículo
33closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-abr-2016Grapevine-shoot stilbene extract as a preservative in red wineRaposo, Rafaela; Ruiz-Moreno, María José; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Puertas, Belén; Moreno Rojas, José Manuel; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Guerrero, Raúl F.; Ortiz, Víctor; Cantos Villar, Emmaartículo
34closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Classification of wines according to several factors by ICP-MS multi-element analysisPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; García, Raquel; Barrulas, P.; Dias, C.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Cabrita, M. J.póster de congreso
35closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-ago-2018Volatile composition of Carignan noir wines from ungrafted and grafted onto País (Vitis vinifera L.) grapevines from ten wine-growing sites in Maule Valley, ChileGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Martínez-Gil, A. M.; del Alamo-Sanza, Maria; Moreno-Simunovic, Yerkoartículo
36closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2015Phenylalanine and urea foliar applications modified cv. Tempranillo grape phenolic compositionPortu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; Gómez-Alonso, S.; Hermosín-Gutiérrez, I.; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
37closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2015Ethephon application to grapevines. Effect on grape ripening and wine qualitySantamaría, Pilar CSIC; Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; Hoyos, José María de; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Garijo, P. CSIC ORCID; Baroja Hernández, Elisa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSICpóster de congreso
38closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2013Bacterias lácticas presentes durante las fermentaciones alcohólica y maloláctica espontánea de vinos tintos en diez bodegas de la D.O.Ca. RiojaGonzález-Arenzana, L. CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; López Alfaro, Isabel CSIC ORCIDpóster de congreso
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2018Improvement of wine volatile composition through foliar nitrogen applications to 'Cabernet Sauvignon' grapevines in a warm climateGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Martínez-Gil, A. M.; Moreno-Simunovic, Yerkoartículo
40openAccessStrategies improvement.pdf.jpg9-ene-2018Strategies for the improvement of fruit set in vitis vinifera L. Cv. 'carménère' through different foliar biostimulants in two different locationsGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Souza da Costa, Bianca CSIC ORCID; Moreno-Simunovic, Yerkoartículo
41closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2017The impacts of temperature, alcoholic degree and amino acids content on biogenic amines and their precursor amino acids content in red wineLorenzo, Cándida; Bordiga. M.; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Travaglia, F.; Arlorio, M.; Salinas, M. Rosario; Coïsson, J. D.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg5-nov-2017Elicitors: A strategy to improve phenolic composition in grapes and winesPaladines-Quezada, D.F.; Fernández-Fernández, José Ignacio; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Gil-Muñoz, Rocíopóster de congreso
43closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-mar-2015Influence of the use of fungicides on the volatile composition of Monastrell red wines obtained from inoculated fermentationOliva, J.; Martínez-Gil, A. M.; Lorenzo, Cándida; Cámara, M. A.; Salinas, M. Rosario; Barba, A.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
44openAccessjun-2015La aplicación foliar de metil jasmonato mejora la composición fenólica de la uva y del vinoPortu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; Garijo, P. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
45openAccessPhenylalanine and_or methyl jasmonate grapevine foliar application.pdf.jpg25-jun-2019Phenylalanine and/or methyl jasmonate grapevine foliar application to enhance grenache grape aromatic compositionMarín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Baroja, Elisa; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
46closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Understanding the relationship between wine phenolic compounds and sensory properties: Bitterness and astringencyGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDcapítulo de libro
47closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg29-may-2017Study of wine volatile composition from Carignan grapes ungrafted and grafted with País (Vitis vinifera L.) rootstock from ten wine-growing sites in Maule Valley, ChileGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Gil, A. M.; Moreno-Simunovic, Yerkocomunicación de congreso
48closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg14-abr-2018Carignan phenolic composition in wines from ten sites of the Maule Valley (Chile): Location and rootstock implicationsGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Verdugo-Vásquez, Nicolás; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Gil, A. M.; Moreno-Simunovic, Yerkoartículo
49closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2016Replacement of sulfur dioxide by hydroxytyrosol in white wine: Influence on both quality parameters and sensoryRaposo, Rafaela; Ruiz-Moreno, María José; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Puertas, Belén; Moreno Rojas, José Manuel; Zafrilla, Pilar; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Guerrero, Raúl F.; Cantos Villar, Emmaartículo
50openAccessRevised manuscript_JAFC_63_2328-2337_2015.pdf.jpg2015Methyl jasmonate foliar application to Tempranillo vineyard improved grape and wine phenolic contentPortu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
Resultados 1-50 de 138.