Firma en Digital.CSIC (*)
Aparicio López, Ramón
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Caracterización y Calidad de Lípidos. Grupo: Trazabilidad y calidad de alimentos (SEXIA)
 
Categoría Profesional
Profesor de Investigación
 
Especialización
Trazabilidad y calidad de alimentos.
 
Email
r.aparicio@ig.csic.es
 
 
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Resultados 1-20 de 38.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccess20091H NMR-Based Protocol for the Detection of Adulterations of Refined Olive Oil with Refined Hazelnut OilMannina, Luisa; D'Imperio, Marco; Capitani, Donatella; Rezzi, Serge; Guillou, Claude; Mavromoustakos, Thomas; Molero Vílchez, María Dolores; Herrera Fernández, Antonio; Thomas, Freddy; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
2openAccessGrasasAceites_V63_e210.pdf.jpgjun-2017A study of the differences between trade standards inside and outside EuropeGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Tena, Noelia CSIC ORCID ; Romero, Inmaculada; Aparicio-Ruiz, R. CSIC ORCID; Morales-Millán, María Teresa; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
3openAccessPostprint_2018_EJLST_Aparicio.pdf.jpg13-jul-2018Andalusian Protected Designations of Origin of Virgin Olive Oil: The Role of Chemical Composition in Their AuthenticationAparicio-Ruiz, R. CSIC ORCID; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Lobo Prieto, Ana CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
4openAccessPostP_2019_EJLST_V121_1900035.pdf.jpgdic-2019Assessment of Vibrational Spectroscopy Performance in Geographical Identification of Virgin Olive Oils: A World Level StudyTena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID ; Baeten, Vincent; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Fernández-Pierna, Juan Antonioartículo
5openAccess1-dic-2013Authenticity of olive oil: Mapping and comparing official methods and promising alternativesAparicio López, Ramón CSIC ORCID ; Morales, María T.; Aparicio-Ruiz, R. CSIC ORCID; Tena, Noelia CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Characterization of Virgin Olive Oils with Two Kinds of >frostbitten Olives' Sensory DefectRomero del Río, Inmaculada CSIC ORCID; Aparicio-Ruiz, R. CSIC ORCID; Oliver-Pozo, Celia CSIC; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID artículo
7closedAccessene-2012Chemical changes of thermoxidized virgin olive oil determined by excitation-emission fluorescence spectroscopy (EEFS)Tena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID artículo
8closedAccess22-dic-2010Comparative study of virgin olive oil quality from single varieties cultivated in Chile and SpainGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Romero, Nalda; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
9openAccess591.pdf.jpg30-jun-2009Contributing to interpret sensory attributes qualifying Iberian hams from the volatile profileGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Tena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
10closedAccess15-may-2010Coupling MOS sensors and gas chromatography to interpret the sensor responses to complex food aroma: Application to virgin olive oilGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
11openAccessDenominaciones_origen.pdf.jpg2012Describing chemical singularity of Spanish protected designations of origin of virgin olive oils in relation to oils from neighbouring areasTena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID artículo
12openAccess1012.pdf.jpg30-ago-1994Detailed and exhaustive study of the authentication of European virgin olive oils by SEXIA expert systemAparicio López, Ramón CSIC ORCID ; Alonso, M. V.; Morales-Millán, María Teresaartículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Does >best before> date embody extra-virgin olive oil freshness?Aparicio-Ruiz, R. CSIC ORCID; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Does Authenticity of Virgin Olive Oil Sensory Quality Require Input from Chemistry?Aparicio-Ruiz, R. CSIC ORCID; Morales-Millán, María Teresa; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
15openAccess656.pdf.jpg30-abr-1999Effect of the extraction cooditioris of virgin olive oil on the lipoxygenase cascade: Chemical and sensory implicationsMorales-Millán, María Teresa; Angerosa, Franca; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
16openAccess420.pdf.jpg30-dic-2007Evaluation of the methods based on triglycerides and sterols for the detection of hazelnut oil in olive oilGarcía-González, Diego L. CSIC ORCID ; Viera-Macías, María CSIC; Tena, Noelia CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
17closedAccess25-nov-2009Evaluation of virgin olive oil thermal deterioration by fluorescence spectroscopyTena, Noelia CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
18openAccess597.pdf.jpg30-sep-2009Evaluation of α-tocopherol in virgin olive oil by a luminiscent methodEscuderos, M. E.; Sayago, Ana; Morales-Millán, María Teresa; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID artículo
19openAccess2015Geographical traceability of virgin olive oils from south-western Spain by their multi-elemental compositionBeltrán, María; Sánchez-Astudillo, María; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID ; García-González, Diego L. CSIC ORCID artículo
20openAccess986.pdf.jpg30-abr-1994Good control practices underlined by an on-line fuzzy control databaseAparicio López, Ramón CSIC ORCID ; Calvente, J.J.; Alonso, M. V.; Morales-Millán, María Teresaartículo