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Firma en Digital.CSIC (*)
Peñas, Elena
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Investigadora Distinguida
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
elenape@ictan.csic.es
 
 
 
 

Refined By:
Palabras Clave:  Antioxidant activity
Fecha de Publicación:  [2010 TO 2019]

Resultados 1-11 de 11.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessantioxlevels.pdf.jpg2018Antioxidant properties of ewe versus cow yogurt and effect of its consumption on cortisol levels of adults (borderline-high cholesterol levels)García-González, Natalia; Asensio Vegas, Carmen; Rico, Daniel CSIC ORCID; Olmedilla-Alonso, Begoña CSIC ORCID ; Nova, Esther CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
2openAccessEffect of germination and elicitation.pdf.jpgabr-2015Effect of germination and elicitation on phenolic composition and bioactivity of kidney beansDueñas, Montserrat CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Limón, Rocío CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
3openAccessZielinska 2012 Food Anal Method Ascorbigen.pdf.jpgjun-2012Electrochemical determination of ascorbigen in sauerkrautsZielinska, Danuta; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
4openAccessHig-pressure_improves.pdf.jpg15-mar-2015High-pressure improves enzymatic proteolysis and the release of peptides with angiotensin i converting enzyme inhibitory and antioxidant activities from lentil proteinsGarcía Mora, Patricia CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
5openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg9-feb-2016High-Pressure-Assisted Enzymatic Release of Peptides and Phenolics Increases Angiotensin Converting Enzyme I Inhibitory and Antioxidant Activities of Pinto Bean HydrolysatesGarcía Mora, Patricia CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Zielinski, Henryk; Wiczkowski, W.; Zielinska, Danuta; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
6openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2015Impact of elicitation on antioxidant and potential antihypertensive properties of lentil sproutsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Limón, Rocío CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Restani, Patrizia; Pihlanto, Anne; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
7openAccessoptimization_germination_Paucar.pdf.jpgmar-2017Optimization of germination time and temperature to maximize the content of bioactive compounds and the antioxidant activity of purple corn (Zea mays L.) by response surface methodologyPaucar-Menacho, Luz María; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
8openAccessoptimizing_germination_Paucar.pdf.jpgmar-2017Optimizing germination conditions to enhance the accumulation of bioactive compounds and the antioxidant activity of kiwicha (Amaranthus caudatus) using response surface methodologyPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
9openAccess2018Response surface optimization of germination conditions to improve the accumulation of bioactive compounds and the antioxidant activity in quinoaPaucar-Menacho, Luz María; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
10openAccessglucosinolate_hydrolysis_products_Penas.pdf.jpg15-may-2012Se improves indole glucosinolate hydrolysis products content, Se-methylselenocysteine content, antioxidant capacity and potential anti-inflammatory properties of sauerkrautPeñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Sánchez-Martínez, Maria José; Pérez-Corona, Teresa; Madrid, Yolanda; Cámara, Carmen; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
11openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2012White cabbage fermentation improves ascorbigen content, antioxidant and nitric oxide production inhibitory activity in LPS-induced macrophagesMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Sidro, Beatriz CSIC; Ullate, Mónica CSIC; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo