ElenaPeñas.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Peñas, Elena
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Investigadora Distinguida
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
elenape@ictan.csic.es
 
 
 
 

Results 1-20 of 86 (Search time: 0.061 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess30-Jan-20092-Furoylmethyl amino acids, hydroxymethylfurfural, carbohydrates and B-carotene as quality markers of dehydrated carrotsSoria, Ana C. CSIC ORCID ; Olano, Agustín CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Villamiel, Mar CSIC ORCID artículo
2openAccesscompapow.pdf.jpg2020A comparative study on the phenolic bioaccessibility, antioxidant and inhibitory effects on carbohydrate-digesting enzymes of maca and mashua powdersPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Hernández-Ledesma, Blanca CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
3openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMar-2015A Multistrategic Approach in the Development of Sourdough Bread Targeted Towards Blood Pressure ReductionPeñas, Elena CSIC ORCID ; Diana, Marina; Frías, Juana CSIC ORCID ; Quílez, Joan; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
4openAccessanovelindiv.pdf.jpg2021A novel sprouted oat fermented beverage: Evaluation of safety and health benefits for celiac individualsAparicio García, Natalia; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Crespo Perez, Laura; Fernández Fernández, Cristina; Alba, Claudio; Rodríguez, Juan Miguel; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
5openAccessAdvances_Peñas_Art2020.pdf.jpg16-Jun-2020Advances in production, properties and applications of sprouted seedsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
6openAccessAllergenic Proteins in Enology.pdf.jpg2015Allergenic proteins in enology: A review on technological applications and safety aspectsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Lorenzo, Chiara di; Uberti, Francesca; Restani, Patriziaartículo
7foods-11-03259.pdf.jpg18-Oct-2022Andean Sprouted Pseudocereals to Produce Healthier Extrudates: Impact in Nutritional and Physicochemical PropertiesPaucar-Menacho, Luz María; Schmiele, Marcio; Lavado-Cruz, Alicia Anais; Verona-Ruiz, Anggie Liseth; Mollá, Carmen; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frias, Juana ; Simpalo-Lopez, Wilson Daniel; Castillo-Martínez, Williams Esteward; Martínez-Villaluenga, Cristina artículo
8openAccessantioxlevels.pdf.jpg2018Antioxidant properties of ewe versus cow yogurt and effect of its consumption on cortisol levels of adults (borderline-high cholesterol levels)García-González, Natalia; Asensio Vegas, Carmen; Rico, Daniel; Olmedilla Alonso, Begoña CSIC ORCID ; Nova, Esther CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belénartículo
9openAccessapplingredi.pdf.jpg2020Application of autoclave treatment for development of a natural wheat bran antioxidant ingredientRico, Daniel; Villaverde, Adriana; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gutierrez, Angel; Caballero, Pedro Antonio; Ronda, Felicidad; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belénartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJul-2008Application of high-pressure treatment on alfalfa (Medicago sativa) and mung bean (Vigna radiata) seeds to enhance the microbiological safety of their sproutsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
11openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJun-2011Assessment of the nutritional quality of raw and extruded Pisum sativum L. var. laguna seedsFrías, Juana CSIC ORCID ; Giacomino, S.; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Pellegrino, N.; Ferreyra, V.; Apro, Nicolás; Olivera Carrión, Margarita; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Assessment of the residual immunoreactivity of soybean whey hydrolysates obtained by combined enzymatic proteolysis and high pressurePeñas, Elena CSIC ORCID ; Restani, Patrizia; Ballabio, Cinzia; Préstamo, Guadalupe CSIC ; Fiocchi, Alessandro; Gómez, Rosario CSIC artículo
13openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-Mar-2011Bioactive compounds, myrosinase activity and antioxidant capacity of white cabbages grown in different locations of SpainPeñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
14openAccessbioprodiges.pdf.jpg2021Bioprocessed wheat ingredients: Characterization, bioaccessibility of phenolic compounds, and bioactivity during in vitro digestionTomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Rico, Daniel; Jiménez-Pulido, Iván J.; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Changes in nutritional value and citotoxicity of garden cress germinated with different selenium solutionsFrías, Juana CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Ciska, Ewa; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
16openAccessChanges in protein profile.pdf.jpg2020Changes in protein profile, bioactive potential and enzymatic activities of gluten-free flours obtained from hulled and dehulled oat varieties as affected by germination conditionsAparicio García, Natalia; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
17closedAccess15-Aug-2009Changes in vitamin content of power enteral formulas as a consequence of storageFrías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
18openAccesscharacsyndrom.pdf.jpg2018Characterization and in vitro evaluation of seaweed species as potential functional ingredients to ameliorate metabolic syndromeRico, Daniel; Martín Diana, Ana Belén; Milton-Laskibar, Iñaki; Fernández-Quintela, Alfredo; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Rai, Dilip K.; Choudhary, Alka; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Luis, Daniel Antonio de; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Chemical evaluation and sensory quality of sauerkrauts obtained by natural an induced fermentation at different NaCl levels from Brassica oleracea var. capitata cv. Bronco grown in Eastern Spain. Effect of storagePeñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Sidro, Beatriz; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
20openAccesscombinaloentil.pdf.jpg2018Combination of pH-controlled fermentation in mild acidic conditions and enzymatic hydrolysis by Savinase to improve metabolic health-promoting properties of lentilBautista-Expósito, Sara; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo