Villaluenga_1.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Martínez Villaluenga, Cristina
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional:
Científica Titular
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email:
c.m.villaluenga@csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 89 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1embargoedAccesscompapow.pdf.jpg2020A comparative study on the phenolic bioaccessibility, antioxidant and inhibitory effects on carbohydrate-digesting enzymes of maca and mashua powdersPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena  ; Hernández-Ledesma, Blanca  ; Frías, Juana  ; Martínez Villaluenga, Cristina  artículo
2openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMar-2015A Multistrategic Approach in the Development of Sourdough Bread Targeted Towards Blood Pressure ReductionPeñas, Elena  ; Diana, Marina; Frías, Juana  ; Quílez, Joan; Martínez Villaluenga, Cristina  artículo
3openAccessAdvances_Peñas_Art2020.pdf.jpg16-Jun-2020Advances in production, properties and applications of sprouted seedsPeñas, Elena  ; Martínez Villaluenga, Cristina  artículo
4closedAccess2008Alpha-Galactosides: Antinutritional Factors or Functional Ingredients?Martínez Villaluenga, Cristina  ; Frías, Juana  ; Vidal-Valverde, Concepción artículo
5closedAccessMay-2010Amino acid composition and chemical score of raw, processed legumes and supplemented pastaMartínez Villaluenga, Cristina  ; Torres, Alexia; Frías, Juana  ; Vidal-Valverde, Concepción artículo
6openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-Jan-2013Antioxidant and antihypertensive properties of liquid and solid state fermented lentilsTorino, M. I.; Limón, Rocío ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Mäkinen, Sari; Pihlanto, A.; Vidal-Valverde, Concepción ; Frías, Juana  artículo
7closedAccess1-Jan-2009Antioxidant capacity evaluation and polyphenolic content of high-protein lupin productsMartínez Villaluenga, Cristina  ; Zielinski, Henryk; Frías, Juana  ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Vidal-Valverde, Concepción artículo
8openAccessapplingredi.pdf.jpg2020Application of autoclave treatment for development of a natural wheat bran antioxidant ingredientRico, Daniel; Villaverde, Adriana; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Gutierrez, Angel; Caballero, Pedro Antonio; Ronda, Felicidad; Peñas, Elena  ; Frías, Juana  ; Martín Diana, Ana Belénartículo
9closedAccessApr-2008Assessment of protein fraction of three varieties of Pisum sativum L. Effect of germinationMartínez Villaluenga, Cristina  ; Gulewicz, Piotr; Frías, Juana  ; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción artículo
10openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgSep-2014Assessment on proximate composition, dietary fiber, phytic acid and protein hydrolysis of germinated Ecuatorian brown riceCáceres, Patricio J. ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Amigo, Lourdes  ; Frías, Juana  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Beta-conglycinin embeds active peptides that inhibit lipid accumulation in 3T3-L1 adipocytes in vitro.Martínez Villaluenga, Cristina  ; Bringe, N. A.; Berhow, M.; González de Mejia, Elviraartículo
12openAccessBifidogenic.pdf.jpg18-May-2009Bifidogenic effect and stimulation of short chain fatty acid production in human faecal slurry cultures by oligosaccharides derived from lactose and lactuloseCardelle-Cobas, Alejandra ; Fernández García, María  ; Salazar, Nuria ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Villamiel, Mar  ; Ruas-Madiedo, Patricia  ; González de los Reyes-Gavilán, Clara  artículo
13openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-Mar-2011Bioactive compounds, myrosinase activity and antioxidant capacity of white cabbages grown in different locations of SpainPeñas, Elena  ; Frías, Juana  ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Vidal-Valverde, Concepción artículo
14openAccessamylaglucosi.pdf.jpg2018Bioactive peptides from germinated soybean with anti-diabetic potential by inhibition of dipeptidyl peptidase-IV, α-amylase and α-glucosidase enzymesGonzález-Montoya, Marcela; Hernández-Ledesma, Blanca  ; Mora-Escobedo, Rosalva; Martínez Villaluenga, Cristina  artículo
15closedAccess2007Biogenic amines and HL60 citotoxicity of alfalfa and fenugreek sproutsFrías, Juana  ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Gulewicz, Piotr; Perez-Romero, A.; Pilarski, R.; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción artículo
16embargoedAccessChanges in protein profile.pdf.jpg2020Changes in protein profile, bioactive potential and enzymatic activities of gluten-free flours obtained from hulled and dehulled oat varieties as affected by germination conditionsAparicio García, Natalia; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Frías, Juana  ; Peñas, Elena  artículo
17closedAccess2010Changes on nutritional value and citotoxicity of garden cress germinated with different selenium solutionsFrías, Juana  ; Gulewicz, Piotr; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Peñas, Elena  ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Ciska, Ewa; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción artículo
18openAccesscharacsyndrom.pdf.jpg2018Characterization and in vitro evaluation of seaweed species as potential functional ingredients to ameliorate metabolic syndromeRico, Daniel; Martín Diana, Ana Belén; Milton-Laskibar, Iñaki; Fernández-Quintela, Alfredo; Silván, José Manuel  ; Rai, Dilip K.; Choudhary, Alka; Peñas, Elena  ; Luis, Daniel Antonio de; Martínez Villaluenga, Cristina  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Characterization of bifidobacteria as starters in fermented milk containing raffinose family of oligosaccharides from lupin as prebioticMartínez Villaluenga, Cristina  ; Gómez, R.artículo
20openAccesscombinaloentil.pdf.jpg2018Combination of pH-controlled fermentation in mild acidic conditions and enzymatic hydrolysis by Savinase to improve metabolic health-promoting properties of lentilBautista-Expósito, Sara; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Dueñas, Montserrat; Silván, José Manuel  ; Frías, Juana  ; Peñas, Elena  artículo