Villaluenga_1.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Martínez-Villaluenga, Cristina
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Científica Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
c.m.villaluenga@csic.es
 
 
 
 

Results 1-20 of 125 (Search time: 0.045 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccesscompapow.pdf.jpg2020A comparative study on the phenolic bioaccessibility, antioxidant and inhibitory effects on carbohydrate-digesting enzymes of maca and mashua powdersPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Hernández-Ledesma, Blanca CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
2openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMar-2015A Multistrategic Approach in the Development of Sourdough Bread Targeted Towards Blood Pressure ReductionPeñas, Elena CSIC ORCID ; Diana, Marina; Frías, Juana CSIC ORCID ; Quílez, Joan; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
3openAccessanovelindiv.pdf.jpg2021A novel sprouted oat fermented beverage: Evaluation of safety and health benefits for celiac individualsAparicio García, Natalia CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Crespo Perez, Laura; Fernández Fernández, Cristina CSIC ORCID; Alba, Claudio; Rodríguez, Juan Miguel; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
4openAccessanovelacid.pdf.jpg2021A novel strategy to produce a soluble and bioactive wheat bran ingredient rich in ferulic acidMartín Diana, Ana Belén CSIC; Tomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; García Casas, María Jesús; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCIDartículo
5openAccessaditionsalami.pdf.jpg2023Addition of ungerminated and germinated white rice and brown rice to improve the quality of salamiEspinales, Cindy; Palacios, Sócrates; Plaza-Ibarra, Luis; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Cáceres, Patricio J. CSIC ORCIDartículo
6openAccessAdvances_Peñas_Art2020.pdf.jpg16-Jun-2020Advances in production, properties and applications of sprouted seedsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Alpha-Galactosides: Antinutritional Factors or Functional Ingredients?Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
8closedAccessMay-2010Amino acid composition and chemical score of raw, processed legumes and supplemented pastaMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Torres, Alexia; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
9openAccessfoods-11-03259.pdf.jpg18-Oct-2022Andean sprouted pseudocereals to produce healthier extrudates: Impact in nutritional and physicochemical propertiesPaucar-Menacho, Luz María; Schmiele, Marcio; Lavado-Cruz, Alicia Anais; Verona-Ruiz, Anggie Liseth; Mollá, Carmen CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Simpalo Lopez, Wilson Daniel; Castillo-Martínez, Williams Esteward; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
10openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-Jan-2013Antioxidant and antihypertensive properties of liquid and solid state fermented lentilsTorino, Maria Ines; Limón, Rocío CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Mäkinen, Sari; Pihlanto, Anne; Vidal-Valverde, Concepción CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-Jan-2009Antioxidant capacity evaluation and polyphenolic content of high-protein lupin productsMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Zielinski, Henryk; Frías, Juana CSIC ORCID ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
12openAccessijms-24-07436.pdf.jpg18-Apr-2023Antioxidant, immunostimulatory, and anticancer properties of hydrolyzed wheat bran mediated through macrophages stimulationTomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Rico, Daniel CSIC ORCID; Jiménez-Pulido, Iván J.; Frías, Juana CSIC ORCID ; Dia, Vermont P.artículo
13openAccessapplingredi.pdf.jpg2020Application of autoclave treatment for development of a natural wheat bran antioxidant ingredientRico, Daniel CSIC ORCID; Villaverde, Adriana; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gutierrez, Angel; Caballero, Pedro Antonio; Ronda, Felicidad; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-2008Assessment of protein fraction of three varieties of Pisum sativum L. Effect of germinationMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Frías, Juana CSIC ORCID ; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
15openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgSep-2014Assessment on proximate composition, dietary fiber, phytic acid and protein hydrolysis of germinated Ecuatorian brown riceCáceres, Patricio J. CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Amigo, Lourdes CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Beta-conglycinin embeds active peptides that inhibit lipid accumulation in 3T3-L1 adipocytes in vitro.Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Bringe, N. A.; Berhow, M.; González de Mejía, Elviraartículo
17openAccessBifidogenic.pdf.jpg18-May-2009Bifidogenic effect and stimulation of short chain fatty acid production in human faecal slurry cultures by oligosaccharides derived from lactose and lactuloseCardelle-Cobas, Alejandra CSIC ORCID; Fernández García, María CSIC ORCID ; Salazar, Nuria CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Villamiel, Mar CSIC ORCID ; Ruas-Madiedo, Patricia CSIC ORCID ; González de los Reyes-Gavilán, Clara CSIC ORCID artículo
18openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-Mar-2011Bioactive compounds, myrosinase activity and antioxidant capacity of white cabbages grown in different locations of SpainPeñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
19openAccessamylaglucosi.pdf.jpg2018Bioactive peptides from germinated soybean with anti-diabetic potential by inhibition of dipeptidyl peptidase-IV, α-amylase and α-glucosidase enzymesGonzález-Montoya, Marcela; Hernández-Ledesma, Blanca CSIC ORCID ; Mora-Escobedo, Rosalva; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
20closedAccess2007Biogenic amines and HL60 citotoxicity of alfalfa and fenugreek sproutsFrías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Perez-Romero, A.; Pilarski, R.; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo