Villaluenga_1.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Martínez Villaluenga, Cristina
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Científica Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
c.m.villaluenga@csic.es
 
 
 
 

Results 1-20 of 100 (Search time: 0.028 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccesscompapow.pdf.jpg2020A comparative study on the phenolic bioaccessibility, antioxidant and inhibitory effects on carbohydrate-digesting enzymes of maca and mashua powdersPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Hernández-Ledesma, Blanca CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
2openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMar-2015A Multistrategic Approach in the Development of Sourdough Bread Targeted Towards Blood Pressure ReductionPeñas, Elena CSIC ORCID ; Diana, Marina; Frías, Juana CSIC ORCID ; Quílez, Joan; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
3openAccessAdvances_Peñas_Art2020.pdf.jpg16-Jun-2020Advances in production, properties and applications of sprouted seedsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
4closedAccess2008Alpha-Galactosides: Antinutritional Factors or Functional Ingredients?Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
5closedAccessMay-2010Amino acid composition and chemical score of raw, processed legumes and supplemented pastaMartínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Torres, Alexia; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
6openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-Jan-2013Antioxidant and antihypertensive properties of liquid and solid state fermented lentilsTorino, M. I.; Limón, Rocío CSIC; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Mäkinen, Sari; Pihlanto, A.; Vidal-Valverde, Concepción; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
7closedAccess1-Jan-2009Antioxidant capacity evaluation and polyphenolic content of high-protein lupin productsMartínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Zielinski, Henryk; Frías, Juana CSIC ORCID ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
8openAccessapplingredi.pdf.jpg2020Application of autoclave treatment for development of a natural wheat bran antioxidant ingredientRico, Daniel; Villaverde, Adriana; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gutierrez, Angel; Caballero, Pedro Antonio; Ronda, Felicidad; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belénartículo
9closedAccessApr-2008Assessment of protein fraction of three varieties of Pisum sativum L. Effect of germinationMartínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Frías, Juana CSIC ORCID ; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
10openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgSep-2014Assessment on proximate composition, dietary fiber, phytic acid and protein hydrolysis of germinated Ecuatorian brown riceCáceres, Patricio J. CSIC; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Amigo, Lourdes CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Beta-conglycinin embeds active peptides that inhibit lipid accumulation in 3T3-L1 adipocytes in vitro.Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Bringe, N. A.; Berhow, M.; González de Mejia, Elviraartículo
12openAccessBifidogenic.pdf.jpg18-May-2009Bifidogenic effect and stimulation of short chain fatty acid production in human faecal slurry cultures by oligosaccharides derived from lactose and lactuloseCardelle-Cobas, Alejandra CSIC ORCID; Fernández García, María CSIC ORCID ; Salazar, Nuria CSIC ORCID; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Villamiel, Mar CSIC ORCID ; Ruas-Madiedo, Patricia CSIC ORCID ; González de los Reyes-Gavilán, Clara CSIC ORCID artículo
13openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-Mar-2011Bioactive compounds, myrosinase activity and antioxidant capacity of white cabbages grown in different locations of SpainPeñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
14openAccessamylaglucosi.pdf.jpg2018Bioactive peptides from germinated soybean with anti-diabetic potential by inhibition of dipeptidyl peptidase-IV, α-amylase and α-glucosidase enzymesGonzález-Montoya, Marcela; Hernández-Ledesma, Blanca CSIC ORCID ; Mora-Escobedo, Rosalva; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
15closedAccess2007Biogenic amines and HL60 citotoxicity of alfalfa and fenugreek sproutsFrías, Juana CSIC ORCID ; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Perez-Romero, A.; Pilarski, R.; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Carob by-products and seaweeds for the development of functional breadRico, Daniel; Alonso de Linaje, Ana; Herrero, Ana M. CSIC ORCID; Asensio Vegas, Carmen; Miranda, Jonatan; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Luis, Daniel Antonio de; Martín Diana, Ana Belénartículo
17openAccessChanges in protein profile.pdf.jpg2020Changes in protein profile, bioactive potential and enzymatic activities of gluten-free flours obtained from hulled and dehulled oat varieties as affected by germination conditionsAparicio García, Natalia; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
18closedAccess2010Changes on nutritional value and citotoxicity of garden cress germinated with different selenium solutionsFrías, Juana CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Ciska, Ewa; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
19openAccesscharacsyndrom.pdf.jpg2018Characterization and in vitro evaluation of seaweed species as potential functional ingredients to ameliorate metabolic syndromeRico, Daniel; Martín Diana, Ana Belén; Milton-Laskibar, Iñaki; Fernández-Quintela, Alfredo; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Rai, Dilip K.; Choudhary, Alka; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Luis, Daniel Antonio de; Martínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Characterization of bifidobacteria as starters in fermented milk containing raffinose family of oligosaccharides from lupin as prebioticMartínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gómez, R.artículo