Firma en Digital.CSIC (*)
Gómez, Rosario
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Científica Titular (Jubilada)
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica.
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Antimicrobial activity of lactic acid bacteria isolated from goat's milk and artisanal cheeses : Characteristics of a bacteriocin produced by Lactobacillus curvatus IFPL105Casla, Dolores; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC artículo
2closedAccessJul-2008Application of high-pressure treatment on alfalfa (Medicago sativa) and mung bean (Vigna radiata) seeds to enhance the microbiological safety of their sproutsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Assessment of the residual immunoreactivity of soybean whey hydrolysates obtained by combined enzymatic proteolysis and high pressurePeñas, Elena CSIC ORCID ; Restani, Patrizia; Ballabio, Cinzia; Préstamo, Guadalupe CSIC ; Fiocchi, Alessandro; Gómez, Rosario CSIC artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1990Biochemical and microbiological characteristics of artisanal hard goat's cheeseFontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Peláez, Carmen CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC ; Ramos, Mercedes CSICartículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1990Bioprocesos en la Industria LácteaGómez, Rosario CSIC ; Peláez, Carmen CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1992Caseinolytic activity of Lactococcus lactis subsp. lactis: study of different culture mediaGómez, Rosario CSIC ; López-Fandiño, Rosina CSIC ORCID ; Peláez, Carmen CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Characteristics of stirred low-fat yoghurt as affected by high pressureAncos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Characterization of bifidobacteria as starters in fermented milk containing raffinose family of oligosaccharides from lupin as prebioticMartínez Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997Characterization of the lactic acid bacteria in artisanal dairy productsCogan, Timothy M.; Barbosa, Manuel; Beuvier, Eric; Bianchi-Salvadori, Bruna; Cocconcelli, Pier S.; Fernandes, Isabel; Gómez, Jesús; Gómez, Rosario CSIC ; Kalantzopoulos, George; Ledda, Antonio; Medina, Margarita; Rea, Mary C.; Rodríguez, Evaartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Contribution of Lactococcus lactis subsp lactis IFPL 359 and Lactobacillus casei subsp casei IFPL 731 to the proteolysis of caprine curd slurriesParra, L.; Casal, Vicente; Gómez, Rosario CSIC artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1995Effect of heat treatment on the proteolytic activity of mesophilic bacteria isolated from goats' milk cheeseAsensio, C.; Gómez, Rosario CSIC ; Peláez, Carmen CSIC ORCID artículo
12openAccess1999Effect of high pressure on the viability and enzymatic activity of mesophilic lactic acid bacteria isolated from caprine cheeseCasal, Vicente; Gómez, Rosario CSIC artículo
13closedAccess2006Effects of combined high pressure and enzymatic treatments on the hydrolysis and immunoreactivity of dairy whey proteinsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Préstamo, Guadalupe CSIC ; Baeza, M. Luisa; Martínez-Molero, Maria Isabel; Gómez, Rosario CSIC artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Effects of combined microwave and enzymatic treatments on the hydrolysis and immunoreactivity of dairy whey proteinsIzquierdo, F. J.; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Baeza, M. Luisa; Gómez, Rosario CSIC artículo
15closedAccessJan-2010Effects of combined treatments of high pressure, temperature and antimicrobial products on germination of mung bean seeds and microbial quality of sproutsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción artículo
16closedAccess2005Effects of high pressure and microwave on pronase and α-chymotrypsin hydrolysis of β-lactoglobulinIzquierdo, F. J.; Alli, Inteaz; Gómez, Rosario CSIC ; Ramaswamy, Hosahalli S.; Yaylayan, Varoujanartículo
17closedAccessJan-2009Efficacy of combination of high pressure treatment, temperature and antimicrobial compounds to improve the microbiological quality of alfalfa seeds for sprout productionPeñas, Elena CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepciónartículo
18closedAccess2006Enzymatic proteolysis, under high pressure of soybean whey: Analysis of peptides and the allergen Gly m 1 in the hydrolysatesPeñas, Elena CSIC ORCID ; Préstamo, Guadalupe CSIC ; Polo, Florentino; Gómez, Rosario CSIC artículo
19closedAccess1988Enzyme activity in Spanish goat's cheesesGómez, Rosario CSIC ; Peláez, Carmen CSIC ORCID ; Martín-Hernández, M. C. artículo
20openAccess2006Evaluation of the residual antigenicity of dairy whey hydrolysates obtained by combination of enzymatic hydrolysis and high-pressure treatmentPeñas, Elena CSIC ORCID ; Restani, Patrizia; Ballabio, Cinzia; Préstamo, Guadalupe CSIC ; Fiocchi, Alessandro; Gómez, Rosario CSIC artículo