DSC_0334.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Tomás Barberán, Francisco
 
Otras firmas
CSIC - Centro de Edafología y Biología Aplicada del Segura (CEBAS)
 
Centro o Instituto
Centro de Edafología y Biología Aplicada del Segura
 
Departamento
Ciencia y Tecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional
Profesor de Investigación
 
Especialización
Alimentos y Salud
 
Email
fatomas@cebas.csic.es
 
 
Perfil en Google Scholar
 
Otros identificadores (con url)
 

Resultados 101-120 de 153.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
101openAccess2017 Gonzalez-Sarrias  Microbiota metabolites neuroprotective .JAFC.pdf.jpg14-nov-2016Neuroprotective Effects of Bioavailable Polyphenol-Derived Metabolites against Oxidative Stress-Induced Cytotoxicity in Human Neuroblastoma SH-SY5Y CellsGonzález-Sarrías, Antonio CSIC ORCID; Núñez-Sánchez, María Ángeles; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
102openAccess2017 Gonzalez-Sarrias  Microbiota metabolites neuroprotective .JAFC.pdf.jpg2017Neuroprotective effects of bioavailable polyphenol-derived metabolites against oxidative stress-induced cytotoxicity in human neuroblastoma SH-SY5Y cells.González-Sarrías, Antonio CSIC ORCID; Núñez-Sánchez, M.A.; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
103closedAccess18-abr-2007A New Process To Develop a Cocoa Powder with Higher Flavonoid Monomer Content and Enhanced Bioavailability in Healthy HumansTomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Cienfuegos-Jovellanos, Elena; Marín Fernández, Alicia CSIC ORCID; Muguerza, Begoña; Gil-Izquierdo, Ángel CSIC ORCID; Cerdá, Begoña; Zafrilla, Pilar; Morillas, Juana; Mulero, Juana; Ibarra, Alvin; Pasamar, María A.; Ramón, Daniel CSIC; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
104openAccess9-ago-2023NMR Spectroscopic Identification of Urolithin G, a Novel Trihydroxy Urolithin Produced by Human Intestinal Enterocloster SpeciesBeltrán Riquelme, David; Frutos-Lisón, M.D.; García-Villalba, Rocío CSIC ORCID; Yuste, Jose E.; García-Aparicio, Víctor; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Selma, María Victoria CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
105closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-ago-2015Normal or High Polyphenol Concentration in Orange Juice Affects Antioxidant Activity, Blood Pressure, and Body Weight in Obese or Overweight Adults1,2,3,4Rangel, Óscar D.; Aguilera, Concepción M.; Martín, María V.; Soto, María J.; Rico, María C.; Vallejo, Fernando CSIC ORCID; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Pérez de la Cruz, Antonio J.; Gil-Izquierdo, Ángel CSIC ORCID; Mesa, María D.artículo
106openAccessJAFC2021-TOMAS.pdf.jpg16-mar-2021Novel Urinary Biomarkers of Orange Juice Consumption, Interindividual Variability, and Differences with Processing MethodsTomás Navarro, María; Navarro Fabra, José Luis CSIC ORCID; Vallejo, Fernando CSIC ORCID; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
107closedAccess31-oct-2007Nutraceuticals: Facts and fictionEspín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; García-Conesa, María Teresa CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
108closedAccess15-oct-2003Phenolic compound contents in edible parts of broccoli inflorescences after domestic cookingVallejo, Fernando CSIC ORCID; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; García-Viguera, Cristina CSIC ORCID artículo
109closedAccess10-sep-2003Phenolic Compounds and Fatty Acids from Acorns (Quercus spp.), the Main Dietary Constituent of Free-Ranged Iberian PigsCantos Villar, Emma; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; López-Bote, Clemente; Hoz, Lorenzo de la; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Ordóñez, Juan A.artículo
110closedAccess13-jun-2001Phenolic compounds and related enzymes as determinants of quality in fruits and vegetablesTomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
111closedAccessmay-2006Polifenoles y salud. Propiedades biológicas de polifenoles de la uva y la granadaEspín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
112openAccess2018 Macedo Polyphenols parkinson  SCI REP.pdf.jpg2018(Poly)phenol-digested metabolites modulate alpha-synuclein toxicity by regulated proteostasis.Macedo, Diana; Jardim, Carolina; Figueira, Inês; Almeida, A. Filipa; McDougall, Gordon J.; Stewart, Derek; Yuste, Jose E.; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Tenreiro, Sandra; Outeiro, Tiago F.; Santos, Cláudia N.artículo
13closedAccess2004Polyphenolic compounds of Mediterranean Lamiaceae and investigation of orientational effects on Acanthoscelides obtectus (Say)Regnault-Roger, Catherine; Ribodeau, Michel; Hamraoui, Abdelhaziz; Bareau, Isabelle; Blanchard, Patrice; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
14openAccessPomegranate_fruit_and_juice.pdf.jpg15-feb-2019Pomegranate fruit and juice (cv. Mollar), rich in ellagitannins and anthocyanins, also provide a significant content of a wide range of proanthocyanidinsHuertas M. Diaz Mula; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; García-Villalba, Rocío CSIC ORCIDartículo
15closedAccess2006Pomegranate juice supplementation in chronic obstructive pulmonary disease: a 5-week randomized, double-blind, placebo-controlled trialCerdá, Begoña; Soto, C.; Albaladejo, M. D.; Martínez, P.; Sánchez-Gascón, F.; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
16closedAccess31-ago-2001Postharvest Induction Modeling Method Using UV Irradiation Pulses for Obtaining Resveratrol-Enriched Table Grapes: A New “Functional” Fruit?Cantos Villar, Emma; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
17closedAccess24-sep-2002Postharvest Stilbene-Enrichment of Red and White Table Grape Varieties Using UV-C Irradiation PulsesCantos Villar, Emma; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
18closedAccess24-ene-2003Postharvest UV-C-Irradiated Grapes as a Potential Source for Producing Stilbene-Enriched Red WinesCantos Villar, Emma; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Fernández, M. José; Oliva, José; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg10-feb-2021Postprandial glucose-lowering effect of cagaita (Eugenia dysenterica DC) fruit juice in dysglycemic subjects with metabolic syndrome: An exploratory studyAraujo, Renata Luise de; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Santos, R. F. dos; Martínez-Blázquez, J. Alberto; Genovese, Maria Inésartículo
20closedAccess6-ene-2004The potent in vitro antioxidant ellagitannins from pomegranate juice are metabolised into bioavailable but poor antioxidant hydroxy–6H–dibenzopyran–6– one derivatives by the colonic microflora of healthy humansCerdá, Begoña; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Parra, S.; Martínez, P.; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo