Firma en Digital.CSIC (*)
Espín de Gea, Juan Carlos
 
Centro o Instituto
CSIC - Centro de Edafología y Biología Aplicada del Segura (CEBAS)
 
Departamento
Ciencia y Tecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional
Profesor de Investigación
 
Especialización
Alimentación y Salud
 
 
 
WoS ResearcherID - Publons
 
Scopus AuthorID
 
 
 

Results 1-20 of 105 (Search time: 0.042 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessIglesias2022FundFunt.pdf.jpg23-Jun-20224-Hydroxydibenzyl: a novel metabolite from the human gut microbiota after consuming resveratrolIglesias-Aguirre, Carlos E.; Vallejo, Fernando CSIC ORCID; Beltrán Riquelme, David; Berná, José; Puigcerver, J.; Alajarín, Mateo; Selma, María Victoria CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
2closedAccess12-Apr-2000Anthocyanin-based natural colorants: A new source of antiradical activity for foodstuffEspín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Soler-Rivas, Cristina CSIC ORCID ; Wichers, Harry J.; García-Viguera, Cristina CSIC ORCIDartículo
3closedAccess15-Apr-2003Antioxidant capacity of tomato juice functionalised with enzymatically synthesised hydroxytyrosolLarrosa, Mar CSIC ORCID; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
4openAccessJul-2003Aprovechamiento y gestión de subproductos de e industrialización de hortalizas. Posible uso como compuestos de interés para la saludLlorach, Rafael CSIC ORCID; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Ferreres, Federico CSIC ORCIDartículo
5closedAccess2-May-2002Artichoke (Cynara scolymus L.) Byproducts as a Potential Source of Health-Promoting Antioxidant PhenolicsLlorach, Rafael CSIC ORCID; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Ferreres, Federico CSIC ORCIDartículo
6openAccess270418.pdf.jpg2013Biological Significance of Urolithins, the Gut Microbial Ellagic Acid-Derived Metabolites: The Evidence So FarEspín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Larrosa, Mar CSIC ORCID; García-Conesa, María Teresa CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
7closedAccess29-Feb-2000Characterization of the total free radical scavenger capacity of vegetable oils and oil fractions using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl radicalEspín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Soler-Rivas, Cristina CSIC ORCID ; Wichers, Harry J.artículo
8closedAccess13-May-2006Comparison of Ozone and UV-C Treatments on the Postharvest Stilbenoid Monomer, Dimer, and Trimer Induction in Var. ‘Superior' White Table GrapesGonzález-Barrio, Rocío CSIC ORCID; Beltrán Riquelme, David; Cantos Villar, Emma; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
9openAccess2017 Martinez -Blanch, genome Gordonibacter urolithin faciens. Genome Announcements .pdf.jpg2017Complete genome sequence of the new urolithin-producing bacterium Gordonibacter urolithinfaciens DSM 27213T.Martínez-Blanch, Juan F.; Ramón, Daniel CSIC; Beltrán Riquelme, David; Romo Vaquero, María CSIC ORCID; García-Villalba, Rocío CSIC ORCID; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Codoñer, Francisco M.; Selma, María Victoria CSIC ORCID artículo
10openAccessConstituyentesAnticancerigenos_CEBAS.pdf.jpgMar-2005Constituyentes Anticancerígenos de la Dieta MediterráneaEspín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
11openAccessHuman-Gut-Microbiome.pdf.jpgFeb-2019Deciphering the Human Gut Microbiome of Urolithin Metabotypes: Association with Enterotypes and Potential Cardiometabolic Health ImplicationsRomo Vaquero, María CSIC ORCID; Cortés-Martín, Adrián; Loria-Kohen, Viviana; Ramírez de Molina, Ana CSIC ORCID; García Mantrana, Izaskun CSIC ORCID; Collado, María Carmen CSIC ORCID; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Selma, María Victoria CSIC ORCID artículo
12closedAccess11-Oct-2005The dietary hydrolysable tannin punicalagin releases ellagic acid that induces apoptosis in human colon adenocarcinoma Caco-2 cells by using the mitochondrial pathwayLarrosa, Mar CSIC ORCID; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
13openAccessDietary_Avila_Art2020.pdf.jpg2020Dietary Phenolics against Breast Cancer. A Critical Evidence-Based Review and Future PerspectivesÁvila-Gálvez, María Ángeles; Giménez-Bastida, J. A. CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; González-Sarrías, Antonio CSIC ORCIDartículo
14openAccessnutrients-13-02638-v2.pdf.jpg30-Jul-2021Differential effects of western and mediterranean-type diets on gut microbiota: A metagenomics and metabolomics approachBarber, Claudia; Mego, Marianela; Sabater, Carlos CSIC ORCID ; Vallejo, Fernando CSIC ORCID; Bendezu, Rogger Alvaro; Masihy, Marcela; Guarner, Francisco; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Margolles Barros, Abelardo CSIC ORCID; Azpiroz, Fernandoartículo
15closedAccess19-Feb-2004Differential stilbene induction susceptibility of seven red wine grape varieties upon post-harvest UV-C irradiationCantos Villar, Emma; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Martínez, Adrián; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
16openAccessAvila2021MolNutrFoodRes.pdf.jpgJun-2021Disposition of Dietary Polyphenols in Breast Cancer Patients’ Tumors, and Their Associated Anticancer Activity: The Particular Case of CurcuminÁvila-Gálvez, María Ángeles; González-Sarrías, Antonio CSIC ORCID; Martínez-Díaz, Francisco; Abellán, Beatriz; Martínez-Torrano, Alejandro José; Fernández-López, Antonio José; Giménez-Bastida, J. A. CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
17closedAccess7-Sep-2000An easy and fast test to compare total free radical scavenger capacity of foodstuffsSoler-Rivas, Cristina CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Wichers, Harry J.artículo
18closedAccess12-Jan-2001Effect of captopril on mushroom tyrosinase activity in vitroEspín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Wichers, Harry J.artículo
19closedAccessApr-2009Effect of low inulin doses with different polymerisation degree on lipid metabolism, mineral absorption, and intestinal microbiota in rats with fat-supplemented dietAzorín-Ortuño, María CSIC; Urbán, Cristina CSIC; Cerón, José J.; Tecles, Fernando; Allende, Ana CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
20closedAccessJun-2007Effect of mediterranean forest parasite with Curculio sp. on nutritional value of acorn for Iberian pig feeding and fat characteristicsDaza, A.; López-Bote, Clemente; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; López Carrasco, C.; Olivares, A.; Rey, Ana I.artículo