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Firma en Digital.CSIC (*)
Peñas, Elena
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Investigadora Distinguida
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
elenape@ictan.csic.es
 
 
 
 

Refined By:
Palabras Clave:  Antioxidant activity
Autor:  Frías, Juana

Resultados 1-15 de 15.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessdevelopbio.pdf.jpg2021Development of antioxidant and nutritious lentil (Lens culinaris) flour using controlled optimized germination as a bioprocessRico, Daniel CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; García, María del Carmen; Rai, Dilip K.; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
2openAccessEffect of germination and elicitation.pdf.jpgabr-2015Effect of germination and elicitation on phenolic composition and bioactivity of kidney beansDueñas, Montserrat CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Limón, Rocío CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
3openAccessZielinska 2012 Food Anal Method Ascorbigen.pdf.jpgjun-2012Electrochemical determination of ascorbigen in sauerkrautsZielinska, Danuta; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
4openAccessenzymebran.pdf.jpg2020Enzyme selection and hydrolysis under optimal conditions improved phenolic acid solubility, and antioxidant and anti-inflammatory activities of wheat branBautista-Expósito, Sara CSIC; Tomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCID; García Casas, María Jesús; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
5openAccessHig-pressure_improves.pdf.jpg15-mar-2015High-pressure improves enzymatic proteolysis and the release of peptides with angiotensin i converting enzyme inhibitory and antioxidant activities from lentil proteinsGarcía Mora, Patricia CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
6openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg9-feb-2016High-Pressure-Assisted Enzymatic Release of Peptides and Phenolics Increases Angiotensin Converting Enzyme I Inhibitory and Antioxidant Activities of Pinto Bean HydrolysatesGarcía Mora, Patricia CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Zielinski, Henryk; Wiczkowski, W.; Zielinska, Danuta; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
7openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2015Impact of elicitation on antioxidant and potential antihypertensive properties of lentil sproutsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Limón, Rocío CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Restani, Patrizia; Pihlanto, Anne; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
8openAccessoptimization_germination_Paucar.pdf.jpgmar-2017Optimization of germination time and temperature to maximize the content of bioactive compounds and the antioxidant activity of purple corn (Zea mays L.) by response surface methodologyPaucar-Menacho, Luz María; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
9openAccessoptimizing_germination_Paucar.pdf.jpgmar-2017Optimizing germination conditions to enhance the accumulation of bioactive compounds and the antioxidant activity of kiwicha (Amaranthus caudatus) using response surface methodologyPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
10openAccesspastapotenti.pdf.jpg2021Pasta products enriched with moringa sprout powder as nutritive dense foods with bioactive potentialCoello, Karin E.; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Cartea González, María Elena CSIC ORCID; Velasco Pazos, Pablo CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
11openAccesspotenacti.pdf.jpg2020Potential of germination in selected conditions to improve the nutritional and bioactive properties of Moringa (Moringa oleifera L.)Coello, Karin E.; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Cartea González, María Elena CSIC ORCID; Abilleira Ambroa, Rosaura CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
12openAccess2018Response surface optimization of germination conditions to improve the accumulation of bioactive compounds and the antioxidant activity in quinoaPaucar-Menacho, Luz María; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
13openAccessglucosinolate_hydrolysis_products_Penas.pdf.jpg15-may-2012Se improves indole glucosinolate hydrolysis products content, Se-methylselenocysteine content, antioxidant capacity and potential anti-inflammatory properties of sauerkrautPeñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Sánchez-Martínez, Maria José; Pérez-Corona, Teresa; Madrid, Yolanda; Cámara, Carmen; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
14openAccessselectphenol.pdf.jpg2022Selection of enzymatic treatments for upcycling lentil hulls into ingredients rich in oligosaccharides and free phenolicsBautista-Expósito, Sara CSIC; Vandenberg, Albert; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
15openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2012White cabbage fermentation improves ascorbigen content, antioxidant and nitric oxide production inhibitory activity in LPS-induced macrophagesMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Sidro, Beatriz CSIC; Ullate, Mónica CSIC; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo