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Firma en Digital.CSIC (*)
Hornero-Méndez, Dámaso
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Fitoquímica de los Alimentos
 
Categoría Profesional
Investigador A3
 
Especialización
Food Science & Technology
 
Email
hornero@ig.csic.es
 
 
WoS ResearcherID - Publons
 
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Refined By:
Fecha de Publicación:  [2000 TO 2088]
Autor:  Mínguez Mosquera, María Isabel

Resultados 1-19 de 19.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccesssep-2007Bioaccessibility of carotenes from carrots: Effect of cooking and addition of oilHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
2closedAccess8-ago-2000Carotenoid Biosynthesis Changes in Five Red Pepper (Capsicum annuum L.) Cultivars during Ripening. Cultivar Selection for BreedingHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Gómez-Ladrón de Guevara, Ricardo; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
3closedAccess18-feb-2000Carotenoid pigments in Rosa mosqueta hips, an alternative carotenoid source for foodsHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
4closedAccess15-ene-2004Changes in the carotenoid metabolism of capsicum fruits during application of modelized slow drying process for paprika productionPérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
5closedAccess31-ago-2002Characterization of Carotenoid High-Producing Capsicum annuum Cultivars Selected for Paprika ProductionHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Costa García, Joaquín; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
6closedAccess17-sep-2002Chlorophyll disappearance and chlorophyllase activity during ripening of Capsicum annuum L fruitsHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
7closedAccessoct-2005Dependence of carotenoid content and temperature-time regimes during the traditional slow drying of red pepper for paprika production at La Vera countyPérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
8closedAccess2002Differences in the Activity of Superoxide Dismutase, Polyphenol Oxidase and Cu-Zn Content in the Fruits of Gordal and Manzanilla Olive VarietiesHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Gallardo Guerrero, Lourdes CSIC ORCID ; Jarén-Galán, Manuel CSIC ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
9closedAccessnov-2003Evidence for the involvement of lipoxygenase in the oxidative processes associated with the appearance of green staining alteration in the Gordal oliveGallardo Guerrero, Lourdes CSIC ORCID ; Jarén-Galán, Manuel CSIC ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
10closedAccess24-sep-2008Isolation and Identification of the Carotenoid Capsolutein from Capsicum annuum as Cucurbitaxanthin AHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
11closedAccess24-sep-2002Pectins as possible source of the copper involved in the green staining alteration of cv. Gordal table olivesGallardo Guerrero, Lourdes CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
12closedAccessnov-2010Physicochemical and microbiological characterization of the dehydration processing of red pepper fruits for paprika productionGallardo Guerrero, Lourdes CSIC ORCID ; Pérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Aranda, Emilio; Mínguez Mosquera, María Isabel CSIC; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID artículo
13openAccessIG_AGROCSIC_4.pdf.jpgdic-2005Pigmentos carotenoides en frutas y vegetales: mucho más que simples “colorantes” naturalesMínguez Mosquera, María Isabel CSIC; Pérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID artículo
14closedAccess27-jul-2001Rapid Spectrophotometric Determination of Red and Yellow Isochromic Carotenoid Fractions in Paprika and Red Pepper OleoresinsHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
15closedAccess23-nov-2006A Rapid Spectrophotometric Method for the Determination of Peroxide Value in Food Lipids with High Carotenoid ContentHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Pérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
16closedAccess1-jul-2005Routine and sensitive SPE-HPLC method for quantitative determination of pheophytin a and pyropheophytin a in olive oilsHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Gandul-Rojas, Beatriz CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
17closedAccess5-may-2009Stability of Paprika without Supplementary Antioxidants during Storage under Industrial Controlled ConditionsPérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
18closedAccess25-oct-2006Stay-green phenotype slows the carotenogenic process in Capsicum annuum (L.) fruitsRoca, María CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Gandul-Rojas, Beatriz CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
19closedAccess19-abr-2000Xanthophyll Esterification Accompanying Carotenoid Overaccumulation in Chromoplast of Capsicum annuum Ripening Fruits Is a Constitutive Process and Useful for Ripeness IndexHornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo