Firma en Digital.CSIC (*):
Pérez Gálvez, Antonio
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Fitoquímica de los Alimentos; Grupo: Química y bioquímica de pigmentos
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Química y bioquímica de pigmentos.
 
Email:
aperez@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostprint_2015_FoodControl_V51_P240.pdf.jpg2015A new probe for tracking the presence of E141i food colorantPérez Gálvez, Antonio  ; Ríos, José Julián; Roca, María  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Activities, bioavailability, and metabolism of lipids from structural membranes and oils: Promising research on mild cognitive impairmentPérez Gálvez, Antonio  ; Garrido Fernández, J.  ; Jarén-Galán, Manuel  ; Calvo, Maria V.  ; Visioli, Francesco; Fontecha, F. Javier  artículo
3openAccess504.pdf.jpg30-Jun-2008Astaxanthin from crayfish (Procambarus clarkii) as a pigmentary ingredient in the feed of laying hensPérez Gálvez, Antonio  ; Mínguez Mosquera, María Isabel ; Negro, Juan J. ; Garrido Fernández, J.  ; Cascajo Almenara, M. V. artículo
4openAccessmarinedrugs-16-00397-v2.pdf.jpg22-Oct-2018Bioaccessibility of Marine CarotenoidsViera Alcaide, Isabel ; Pérez Gálvez, Antonio  ; Roca, María  artículo
5openAccessMarDrugs_2018_16_397.pdf.jpg22-Oct-2018Bioaccessibility of Marine CarotenoidsViera Alcaide, Isabel ; Pérez Gálvez, Antonio  ; Roca, María  artículo
6openAccessIG_AGROCSIC_5.pdf.jpgJun-2005Características químicas nutricionales y funcionales de los alimentosMínguez Mosquera, María Isabel ; Pérez Gálvez, Antonio  artículo
7openAccessnutrients-10-01654.pdf.jpg3-Nov-2018Carotenoid content in human colostrum is associated to preterm/full-term birth conditionOdorissi Xavier, Ana Augusta; Díaz-Salido, Elena; Arenilla-Vélez, Isabel; Aguayo-Maldonado, Josefa; Garrido Fernández, J.  ; Fontecha, F. Javier  ; Sánchez-García, Alicia ; Pérez Gálvez, Antonio  artículo
8closedAccessJan-2005Carotenoid pigments in acerola fruits (Malpighia emarginata DC.) and derived productsHornero-Méndez, Dámaso  ; Mezadri, Tatiana; Pérez Gálvez, Antonio  artículo
9openAccessPostprint_2017_FoodChem_V221_P1317.pdf.jpg15-Apr-2017Carotenoid:β-cyclodextrin stability is independent of pigment structureFernández-García, Elisabet; Pérez Gálvez, Antonio  artículo
10closedAccessMay-2012Carotenoids bioavailability from foods: From plant pigments to efficient biological activitiesFernández García, Elisabet ; Carvajal-Lérida, Irene ; Jarén-Galán, Manuel  ; Garrido Fernández, J.  ; Pérez Gálvez, Antonio  ; Hornero-Méndez, Dámaso  artículo
11openAccesspostprint_2016_PhotochemPhotobiolSci_V15_P1204.pdf.jpg18-Aug-2016Carotenoids exclusively synthesized in red pepper (capsanthin and capsorubin) protect human dermal fibroblasts against UVB induced DNA damage†Fernández-García, Elisabet; Carvajal-Lérida, Irene ; Pérez Gálvez, Antonio  artículo
12closedAccess15-Jan-2004Changes in the carotenoid metabolism of capsicum fruits during application of modelized slow drying process for paprika productionPérez Gálvez, Antonio  ; Hornero-Méndez, Dámaso  ; Mínguez Mosquera, María Isabel artículo
13openAccessPostprint_2017_CurrMedChem_V24_P4515.pdf.jpg2017Chemistry in the Bioactivity of Chlorophylls: An OverviewPérez Gálvez, Antonio  ; Viera Alcaide, Isabel ; Roca, María  artículo
14openAccessPostprint_2017_FoodChem_V228_P625.pdf.jpg11-Feb-2017Comprehensive chlorophyll composition in the main edible seaweedsChen, Kewei; Ríos, José Julián; Pérez Gálvez, Antonio  ; Roca, María  artículo
15openAccessCarotenoide.pdf.jpg30-Sep-2004Correlación entre unidades asta-concentración carotenoide en pimentones. Predicción de la estabilidad del color durante el almacenamientoPérez Gálvez, Antonio  ; Mínguez Mosquera, María Isabel ; Garrido Fernández, J.  ; Lozano-Ruiz, M.ª Mercedes; Montero de Espinosa, Vicenteartículo
16closedAccessOct-2005Dependence of carotenoid content and temperature-time regimes during the traditional slow drying of red pepper for paprika production at La Vera countyPérez Gálvez, Antonio  ; Hornero-Méndez, Dámaso  ; Mínguez Mosquera, María Isabel artículo
17openAccessPostprint_2015_JCromat_A_V1406_P99.pdf.jpg2015Development of an accurate and high-throughput methodology for structural comprehension of chlorophylls derivatives. (I) Phytylated derivativesChen, Kewei; Ríos, José Julián; Pérez Gálvez, Antonio  ; Roca, María  artículo
18openAccessPostprint_2015_JCromat_A_V1412_P90.pdf.jpg2015Development of an accurate and high-throughput methodology for structural comprehension of chlorophylls derivatives. (II) Dephytylated derivativesChen, Kewei; Ríos, José Julián; Roca, María  ; Pérez Gálvez, Antonio  artículo
19openAccessPostprint_2013_JAOCS_V90_P1697.pdf.jpgNov-2013Effect of Simulated Thermo-Degradation on the Carotenoids, Tocopherols and Antioxidant Properties of Tomato and Paprika OleoresinsAbbeddou, Souheila; Petrakis, Christos; Pérez Gálvez, Antonio  ; Kefalas, Panagiotis; Hornero-Méndez, Dámaso  artículo
20openAccessFood_Research_International_2014_171.pdf.jpg2014Fat content affects bioaccessibility and efficiency of enzymatic hydrolysis of lutein esters added to milk and yogurtOdorissi Xavier, Ana Augusta; Mercadante, Adriana Zerlotti; Garrido Fernández, J.  ; Pérez Gálvez, Antonio  artículo