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1closedAccess15-abr-2011Olive glutaraldehyde-like compounds against plant pathogenic bacteria and fungiBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernandoartículo
2openAccessPostprint_2016_FoodResInt_V83_P131.pdf.jpgmay-2016Volatile profile of Spanish-style green table olives prepared from different cultivars grown at different locationsCortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
3openAccessgreen_Spanis-style_Manzanilla_Rodriguez.pdf.jpgmar-2016Effect of green Spanish-style Manzanilla packaging conditions on the prevalence of the putative probiotic bacteria Lactobacillus pentosus TOMC-LAB2Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
4openAccessPostP_JFCA_V66_P193.pdf.jpgmar-2018Bioactive substances in black ripe olives produced in Spain and the USAGarcía García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2009Use of a D-optimal mixture design to estimate the effects of diverse chloride salts on the growth parameters of Lactobacillus pentosusArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Chiesa, A.; Durán Quintana, M. Carmen CSIC; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
6foods-08-00280.pdf.jpg24-jul-2019Lactic acid bacteria and yeast inocula modulate the volatile profile of spanish-style green table olive fermentationsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Morales, M. Lourdes; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID 
7openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019The PDO and PGI Table Olives of SpainRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
8openAccessSalmuera.pdf.jpg30-mar-2005Evolución del crecimiento en salmuera, a bajas temperaturas y diferentes acidulantes, de levaduras aisladas de aceitunas de mesaDurán Quintana, M. Carmen CSIC; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
9openAccessPostprint_2016_FoodMicrobiol_V54_P72.pdf.jpg2016Susceptibility and resistance of lactic acid bacteria and yeasts against preservatives with potential application in table olivesRomero-Gil, Verónica CSIC ORCID; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
10closedAccessago-2010Lipolytic activity of the yeast species associated with the fermentation/storage phase of ripe olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
11openAccessmay-2017Oleuropein hydrolysis by lactic acid bacteria in natural green olivesRamírez, Eva CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
12closedAccessdic-2009Instability profile of fresh packed “seasoned” Manzanilla-Aloreña table olivesArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Segovia-Bravo, Kharla A. CSIC ORCID; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Durán Quintana, M. Carmen CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
13openAccessAceitunas_mesa.pdf.jpg2011Traditional process of green table olives. Rationalization of alkaline treatmentCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Jaramillo Carmona, Sara M. artículo
14closedAccessoct-2010Stability of sorbic and ascorbic acids in packed green table olives during long-term storage as affected by different packing conditions, and its influence on quality parametersHidalgo Casado, Francisco CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Rejano Zapata, Luis; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
15openAccessPostprint_2015_AntonieVan_Leeuwenhoek_V108_P597.pdf.jpg2015Evaluation and identification of poly-microbial biofilms on natural green Gordal table olivesBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
16closedAccessjun-2010Main variables affecting the lactic acid fermentation of table olivesMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Gori, Chiara; Servili, Maurizio; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
17openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTech_V75_P685.pdf.jpgene-2017Retention of color and volatile compounds of Spanish-style green table olives pasteurized and stored in plastic containers under conditions of constant temperatureSánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
18closedAccess2012Multivariate analysis to discriminate yeast strains with technological applications in table olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
19closedAccess10-ago-2011Chemometric classification of the fat residues from the conditioning operations of table olive processing, based on their minor componentsGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID artículo
20openAccessPostprint_2018_FoodChem_V239_P343.pdf.jpg15-ene-2018Effect of post-fermentation and packing stages on the volatile composition of Spanish-style green table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
21openAccessfmicb_2016_V7_01291.pdf.jpg2016RT-PCR-DGGE analysis to elucidate the dominant bacterial species of industrial Spanish-style green table olive fermentationsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Rantsiou, Kalliopi; Cocolin, Luca; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
22closedAccess16-abr-2012Growth/no growth interfaces of table olive related yeasts for natamycin, citric acid and sodium chlorideArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
23openAccessPostPr_2019_FoodControl_Metataxonomic.pdf.jpg31-may-2019Metataxonomic analysis of the bacterial diversity in table olive dressing componentsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Sánchez García, Borja CSIC ORCID; Calero-Delgado, Beatriz CSIC; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
24openAccessPostprin_FoodMicrob_V59_P104.pdf.jpg2016Survival of foodborne pathogens in natural cracked olive brinesMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
25closedAccessfeb-2012Modeling the inhibitory effects of zinc chloride on table olive related yeastsBautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
26openAccessLWT_2022_V166_113787.pdf.jpg15-ago-2022Optimisation of working parameters for lactic acid bacteria and yeast recovery from table olive biofilms, preserving fruit integrity and reducing chloroplast recoveryLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia CSIC; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
27openAccessnutrients-15-01931.pdf.jpg17-abr-2023Oral intake of Lactiplantibacillus pentosus LPG1 Produces a Beneficial Regulation of Gut Microbiota in Healthy Persons: A Randomised, Placebo-Controlled, Single-Blind TrialLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Arenas de Larriva, Antonio Pablo; Gutiérrez-Mariscal, Francisco Miguel; Pérez-Martínez, Pablo; Yubero-Serrano, Elena María; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
28closedAccess15-jun-2011Chemometric characterisation of the fats released during the conditioning processes of table olivesLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
29openAccessfoods_2023_V12_03712.pdf.jpg9-oct-2023Main Challenges Expected from the Impact of Climate Change on Microbial Biodiversity of Table Olives: Current Status and TrendsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Delgado, Amélia M.; Quintas, Céliaartículo
30openAccessmicroorganisms-09-00561.pdf.jpg9-mar-2021New Insights into Microbial Diversity of the Traditional Packed Table Olives Aloreña de Málaga through Metataxonomic AnalysisLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Ramiro-García, Javier CSIC ORCID; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
31openAccessLevaduras.pdf.jpg30-sep-2003Características del crecimiento de levaduras de aceitunas de mesa a bajas temperaturasDurán Quintana, M. Carmen CSIC; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
32openAccessFrontiers_Microbiol_2012_V3_Art161.pdf.jpg27-abr-2012Potential benefits of the application of yeast starters in table olive processingArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Querol, Amparo CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
33openAccessLWT_2022_V177_114177.pdf.jpg30-dic-2022Dehydrated black olives from unfermented and alkali treated green olivesBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García-Serrano, Pedro CSIC; Brenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
34openAccessJFoodSci_2023_LP309 a new strain.pdf.jpg23-oct-2023LP309 a new strain of Lactiplantibacillus pentosus that improves the lactic fermentation of Spanish-style table olivesRodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Valero Díaz, Antonio; Vives-Lara, E.; Marín, Ana; Ramírez, Eva CSIC ORCID artículo
35openAccessFoodMicrobiol_2023_V113_104250.pdf.jpg1-ago-2023Delving into the study of lactic acid bacteria and yeasts distribution in table olive biofilms using a non-destructive procedureLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Vilches, Noelia; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia CSIC; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
36openAccess2014Stability of monosodium glutamate in green table olives and pickled cucumbers as a function of packing conditions and storage timeCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Sánchez, Antonio Higinio; Beato, Víctor Manuel CSIC; Casado, Francisco Javier; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
37openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2020The use of multifunctional yeast-lactobacilli starter cultures improves fermentation performance of Spanish-style green table olivesBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Calero-Delgado, Beatriz CSIC; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
38openAccessPostP_2018_FoodControl_V86_P35.pdf.jpgabr-2018Microbial ecology along the processing of Spanish olives darkened by oxidationMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID artículo
39closedAccessene-2012Detection of the color adulteration of green table olives with copper chlorophyllin complexes (E-141ii colorant)Gandul-Rojas, Beatriz CSIC ORCID ; Roca, María CSIC ORCID ; Gallardo Guerrero, Lourdes CSIC ORCID artículo
40openAccessPostprint_2019_FoodChem_V271_P543.pdf.jpg15-ene-2019Effect of Spanish-style processing steps and inoculation with Lactobacillus pentosus starter culture on the volatile composition of cv. Manzanilla green olivesCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
41openAccessRISG_2020_vol._974_-_art._02_kerkour.pdf.jpgoct-2020Chemical characterisation and antioxidant activity of Spanish-style green olives of the Azerradj and Sigoise cultivarsKerkour, Hocine; Tamendjari, Abderezak; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Ait Chabane, Fadila; Rovellini, Pierangela; Fusari, Paolaartículo
42closedAccess1-jul-2010Effect of chloride salt mixtures on selected attributes and mineral content of fermented cracked Aloreña olivesBautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
43closedAccess1-feb-2010Triterpenic acids in table olivesRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
44closedAccess27-may-2011Exploring the yeast biodiversity of green table olive industrial fermentations for technological applicationsBautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Barrio, Eladio CSIC ORCID; Querol, Amparo CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
45openAccessYeasts_in_olives.pdf.jpgdic-2006Use of molecular methods for the identification of yeast associated with table olivesArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Durán Quintana, M. Carmen CSIC; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Querol, Amparo CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
46openAccessFoodControl_2023_V145_109417.pdf.jpg1-mar-2023Physicochemical and microbiological assessment of commercial dehydrated black olivesGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Brenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
47openAccessFoodMicrob_2022_V107_104082.pdf.jpg2022Fungal biodiversity in commercial table olive packagesBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Ramiro-García, Javier CSIC ORCID; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
48openAccessfermentation-08-00441.pdf.jpg1-sep-2022Influence of 1-Methylcyclopropene (1-MCP) on the Processing and Microbial Communities of Spanish-Style and Directly Brined Green Table Olive FermentationsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia CSIC; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
49openAccess2015Selection of yeasts with multifunctional features for application as starters in natural black table olive processingBonatsou, S.; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Panagou, Efstathios Z.; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
50openAccessStandardsGenSci_2017_12_70_Genome.pdf.jpg2-dic-2017Genome overview of eight Candida boidinii strains isolated from human activities and wild environmentsCamiolo, Salvatore; Porru, Cinzia; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Calero-Delgado, Beatriz CSIC; Porceddu, Andrea; Budroni, Marilena; Mannazzu, Ilaria; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
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