Tronchoni-Jordi_logo-200x300.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Tronchoni, Jordi
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencias de La Vid y del Vino (ICVV)
 
Categoría Profesional
Titulado Superior contratado
 
Especialización
I am interested in yeast biology, specially Saccharomyces in wine biotechnology. During the last few years I have performed research on Saccharomyces cerevisiae adaptation to alcoholic fermentation, also developing methods to reduce alcohol content of wines, based on the respiratory metabolism of non-Saccharomyces yeasts. Current research lines are focused on the interactions between cells for different starter cultures in alcoholic fermentation (Saccharomyces and non-Saccharomcyes).
 
Email
jtronchoni@iata.csic.es
 
 
Perfil en Google Scholar
 
WoS ResearcherID - Publons
 
Scopus AuthorID
 
Otros - ResearchGate
 

Resultados 21-40 de 51.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
21closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-jun-2017Interactions with different yeast strains promote a common and specific transcriptomic response in S. cerevisiae to co-cultivationCuriel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID ; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID comunicación de congreso
22closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg7-nov-2018Interaction with M. pulcherrima promotes a transcriptional Crabtree like effect response in S. cerevisiaeTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
23closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-sep-2018La interaccion con M. pulcherrima promueve una respuesta transcripcional que recuerda al efecto crabtree en S. cerevisiaeTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID comunicación de congreso
24closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-sep-2018Impacto de priones tipo [GAR+] sobre levaduras enológicasMencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Rodrigues, Alda Joao CSIC; Patil, Kiran R.; Jouhten, Paula; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
25closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg7-nov-2018Identifying the main drivers in microbial diversity for Cabernet-Sauvignon cultivar, from Europe to South AfricaTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Setati, E.; Valdetara, Federica; Fracassetti, Daniela; Maghranze, D.; Foschino, Roberto; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID ; Vigentini, Ileana; Bauer, Florian Franzcomunicación de congreso
26openAccess10-jun-2019Identification of target genes to reduce acetate yield by Saccharomyces cerevisiae under aerobic conditionsRodrigues, Alda Joao CSIC; Andrejev, Sergej; Jouhten, Paula; Patil, Kiran R.; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID comunicación de congreso
27closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2015Identificación de nuevos genes relevantes para la tolerancia de Saccharomyces cerevisiae el estrés osmóticoCordero-Bueso, Gustavo; Vaudano, Enrico; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Valero, Eva; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
28closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2016Identificación de nuevos genes implicados en el crecimiento de Saccharomyces cerevisiae en condiciones de estrés osmóticoGonzález García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Cordero-Bueso, Gustavo; Vaudano, Enrico; Torres-Pérez, Rafael CSIC ORCID ; Valero, Evapóster de congreso
29closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2015Genes que afectan a la producción de ácido acético por parte de Saccharomyces cerevisiae durante la fermentación en presencia de oxígenoSalvadó, Zoel CSIC ORCID; Rodrigues, Alda Joao CSIC; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDpóster de congreso
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-jun-2017Gene deletions helping reduce acetic acid production by Saccharomyces cerevisiae during aerated fermentationSalvadó, Zoel CSIC ORCID; Rodrigues, Alda Joao CSIC; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDpóster de congreso
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-oct-2018[GAR+] prions hardly explain either yeast adaptation to, or sluggish wine fermentationCuriel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Rodrigues, Alda Joao CSIC; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Patil, Kiran R.; Jouhten, Paula; González García, Ramón CSIC ORCID comunicación de congreso
12openAccess11-dic-2019Extracellular vesicles produced by several wine yeast speciesMencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Valero, Eva; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Patil, Kiran R.; González García, Ramón CSIC ORCID comunicación de congreso
13openAccessExploring the suitability of Saccharomyces cerevisiae strains for winemaking under aerobic conditions.pdf.jpg8-may-2022Exploring the suitability of Saccharomyces cerevisiae strains for winemaking under aerobic conditionsMartín-Guindal, Andrea; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Calleja, Elena; Morales, Pilar CSIC ORCIDpóster de congreso
14openAccessExploring the suitability of S. cerevisiae strains for winemaking under aerobic conditions.pdf.jpg1-jun-2022Exploring the suitability of S. cerevisiae strains for winemaking under aerobic conditionsGuindal, Andrea M.; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Calleja, Elena; Morales, Pilar CSIC ORCIDpóster de congreso
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-jun-2017Early transcriptional response to biotic stress in mixed starter fermentations involving Saccharomyces cerevisiae and Torulaspora delbrueckiiTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Torres-Pérez, Rafael CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Diversity in the response of aerobic metabolism to environmental factors among different wine yeast speciesMorales, Pilar CSIC ORCID; Rodrigues, Alda Joao CSIC; Raimbourg, Typhaine CSIC; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID comunicación de congreso
17openAccessDirected_evolution.pdf.jpg24-jun-2019Directed evolution of Saccharomyces cerevisiae to reduce acetic acid production during aerobic fermentation of grape mustMorales, Pilar CSIC ORCID; Augès, E.; Juez, Cristina CSIC; López-Berges, Laura CSIC; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Martín-Guindal, Andrea; Rooding, J. S.; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Different yeast strains promote a common and specific response in S. cerevisiae to co-cultivationCuriel, José Antonio CSIC ORCID ; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg28-may-2018Co-cultivation with Metschnikowia pulcherrima promotes a species-specific response to iron depletion in Saccharomyces cerevisiaeTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID comunicación de congreso
20openAccessCharacterization_extracellular.pdf.jpg10-jun-2019Characterization of extracellular vesicles produced by wine yeast strains under winemaking conditionsMencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Valero, Eva; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Patil, Kiran R.; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso